Subota, 23 ožujka, 2024

U Laubi pogledajte kako je nastao nagrađivani SF film ‘Slice of Life’

Upravo je proces stvaranja ovog filma ono što izložba u Laubi nastoji prikazati, zato postav čine i ručno izrađeni scenografski rekviziti kao što su makete, minijature i svjetleće slike Stipana Tadića. Iza projekta stoji kreativni tim na čelu s Lukom Hrgovićem i Dinom Juliusom

Na vlažnim, mračnim i opasnim ulicama futurističkog Los Angelesa, usamljeni diler droge pokušava sakupiti dovoljno kredita za kartu do nedostižnih Off World Islands-a, utopijskog raja u kojem se nada ostvarenju novog početaka, daleko od kriminala. U utrci s vremenom, prisiljen je poduzimati očajničke mjere, a njegova će odlučnost biti stavljena na kušnju kad mu se putevi spoje s pokvarenim policajcem koji ima drugačije planove.Radnja je to kratkog znanstveno-fantastičnog filma “Slice of Life”, multimedijalnog projekta iza kojeg stoji kreativni tim na čelu s Lukom Hrgovićem i Dinom Juliusom. Ono što čini ovaj film posebnim jest činjenica da je nastao bez kompjutorski generiranih efekata, odnosno na način na koji su se snimali kultni SF filmovi poput Blade Runnera (1982.), Vanzemaljca (1979.) i originalne trilogije Ratova Zvijezda (1977., 1980., 1983.).

 

Upravo je proces stvaranja ovog filma ono što izložba u Laubi nastoji prikazati, zato postav čine i ručno izrađeni scenografski rekviziti kao što su makete, minijature i svjetleće slike Stipana Tadića. 

“Slice of Life” premijerno je prikazan u Japanu i LA-u, a u međuvremenu se izborio za prestižne nominacije i nagrade, poput nagrade za najbolji kratkometražni film na FANTA ELX, nagrade za najbolji SF na LA Shorts International Film Festivalu, nagrade Georges Méliès za najbolje specijalne efekte, Méliès d’argent nagradu za najbolji Europski kratkometražni fantastični film te domaću nagradu SFERA, u kategoriji za posebno ostvarenje.

 

Ova izložba je jedinstvena prilika da vidite sve “preživjele” rekvizite, zavirite u svijet iza kulisa snimanja filma i upoznate tim koji stoji iza projekta.

Film i izložbu “Slice of Life” možete pogledati u Laubi od 13. veljače do 11. ožujka. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime