Četvrtak, 21 ožujka, 2024

10 najvećih blockbustera koje zbog pandemije nismo vidjeli u 2020.

Filmoljupci koje je pandemija zakinula za njihove omiljene junake i zvijezde u protekloj godini, od proljeća 2021. konačno će doći na svoje. Mi vam donosimo pregled deset dugo najavljivanih filmova te kada i kako ih možete pogledati

Kraljev čovjek (26. veljače 2021.)

Ralph Fiennes je glavni lik koji osniva tajno društvo The King’s Man, kao pred-početak iz Kingsmanove serije filmova iz modernog doba. Ovaj pred-početak je smješten u vrijeme 1. svjetskog rata.




 

Coming 2 America (5. ožujka 2021.)

Eddie Murphy morat će pričekati još malo da ponovno dođe u Ameriku u još jednom dugo očekivanom nastavku klasika iz 80-ih. Coming 2 America preskače kino distribuciju i biti će dostupan na Amazon Prime Video koji je film kupio u studenom, mjesec dana prije nego što je trebao biti pušten u kina. Cijela je ekipa ponovno na okupu, uključujući i Wesley Snipesa. 

 

 

Nema vremena za umiranje (2. travnja 2021.)

Posljednji film Daniela Craiga kao 007, u režiji Caryja Fukunagea, a zajedno s Oskarovcem Rami Malekom kao glavnim negativcem, bio je prvi veliki film koji je odgodio objavljivanje u 2020. No Time to Die već je izgubio prvotnog redatelja i dva puta promijenio datum izlaska, pa će se novi film Jamesa Bonda otvoriti godinu dana kasnije nego što se prvotno očekivalo.

 

 

Mirno mjesto 2 (23. travnja 2021.)

John Krasinski režira Emily Blunt i Cillian Murphy u A Quiet Place 2, postapokaliptičnoj priči o svijetu u kojem je buka jednaka smrti. Gotovo tihi nastavak trebao bi se otvoriti 20. ožujka 2020., ali nakon jedva tjedan dana do kraja, Paramount je najavio da odgađa izlazak na neodređeni datum kasnije tijekom godine prije nego što je ponovno odgođen. Vidjeti hladan prvi film u prepunom kazalištu bio je važan dio iskustva, dijelom i zbog napetosti u pokušaju da jedete svoje grickalice vrlo, vrlo tiho.

 

 

Crna udovica (7. svibnja 2021.)

Izvorno zakazana za 1. svibnja 2020., Marvelova Crna udovica pomaknuta je cijelu godinu unazad do 7. svibnja 2021. Scarlett Johanssen se vraća u naslovnoj ulozi, kao jedna od originalnih Avengera.

 

 

Godzilla vs Kong (21. svibnja 2021.)

Nastavak borbe titana čudovišta poigrao se datumom izlaska prije nego što se pandemija uopće dogodila. U lipnju ga je Warner Bros. ponovno premjestio kako bi izbjegao gomilu novih izdanja u studenom. Očekujte do sada neviđenu akciju, efekte ali i priču punu obrata.


 

F9 (29. svibnja 2021.)

U glavnim ulogama Vin Diesel, John Cena i Charlize Theron, deveti film Brzi i žestoki trebao se otvoriti u svibnju 2020. No, bio je jedan od prvih koji su prešli na drugi raspored, poduzimajući hrabri korak pomicanjem gotovo godinu dana na travanj 2021 – datum prethodno namijenjen sljedećem filmu u Brzoj sagi. Još se ne zna kada će izaći 10. i posljednji film.


 

Ghostbusters: Zagrobni život (11. lipnja 2021.)

Uskrsnuće Ghostbusters-a smješteno u gradiću Jasona Reitmana pomaknuto sa srpnja 2020. na 11. lipnja 2021. godine, na datum koji je izvorno bio namijenjen adaptaciji video igare Uncharted. 

 

Top Gun: Maverick (2. srpnja 2021.)

U travnju je napeto isčekivani nastavak kultnog filma Toma Cruisea gurnut do ljeta 2021. godine. Čekali smo više od 30 godina na nastavak originalnog Top Gun-a iz 1986., pa što je još nekoliko mjeseci?

 

 

Dina (21. listopada 2021.)

Kako su otpadali drugi blockbusteri, činilo se da će nova adaptacija klasičnog znanstveno-fantastičnog romana Dune Denisa Villeneuvea biti jedina blistava nada ove godine. No u listopadu je prvotno planirani datum izlaska u prosincu pomaknut na 21. listopada kako bi zauzeo mjesto koje je napustio Batman. Morat ćete pričekati još godinu dana da pogledate ovaj SF spektakl sa Timothéejem Chalametom, Oscarom Isaacom, Zendayom, Charlotte Rampling, Daveom Bautistom, Jasonom Momoom, Javierom Bardemom, Joshom Brolinom, Rebeccom Ferguson i Stellanom Skarsgård.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime