Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Bliži se početak školske godine: Evo kako osvježiti dječju sobu!

Dobro osmišljeno okruženje za učenje može poboljšati koncentraciju, povećati kreativnost i potaknuti pozitivan stav prema učenju

Svaki roditelj dobro zna koliko početak nove školske godine može biti stresan, a potraga za načinima kako olakšati prijelaz s igranja na plaži do sjedenja u školskim klupama često može biti vrlo iscrpljujuća. Stvaranje zanimljivog i poticajnog okruženja kod kuće ključ je za lakšu prilagodbu i uspješno svladavanje novih školskih izazova. Male promjene, poput unosa novog dekora u dječje sobe, mogu imati značajan utjecaj jer potiču pozitivan stav prema učenju i novim rutinama. Zato vam donosimo tri razloga zašto su tapete idealan izbor za sobe školaraca.



Personalizacija potiče kreativnost

Upravo u osnovnoj školi djeca počinju otkrivati ​​svoje interese i izražavati osobnost kroz razne hobije. Ovo je razdoblje ključno za njihov razvoj upravo zato što istražuju različite aktivnosti – od crtanja i čitanja do maštovite igre, a sve one pomažu u oblikovanju njihovih identiteta i strasti. Poticanje ovakvog samoizražavanja ne samo da podiže njihovo samopouzdanje, već i potiče doživotnu ljubav prema učenju i kreativnosti. U novoj MagisWall kolekciji namijenjenoj dječjim tapetama orijentirali su se na ozbiljnije motive koji prate dječje interese i aktivnosti, ali su si dopustili dozu zaigranosti i boje.

Motivi svemira, oblaka, latica, glazbe, sporta, apstrakcija – u pastelnim i zaigranim bojama odgovarat će svakoj sobi. ‘Bilo da je dijete sportaš, da ga zanima svemir, ili lagane boje, glazba – naše tapete obrađuju mnoge teme na moderan, razigran način, ali u tonovima koji će sigurno pasati uređenju svake sobe’ – izjavila je Janja Pavetić, suosnivačica i direktorica MagisWalla.

Poticajno okruženje olakšava učenje

Dobro osmišljeno okruženje za učenje može poboljšati koncentraciju, povećati kreativnost i
potaknuti pozitivan stav prema učenju. Uključivanjem modernih i svježih dizajna tapeta roditelji mogu stvoriti vizualno privlačan prostor koji motivira djecu na provođenje vremena u njihovim sobama neovisno o tome hoće li čitati, učiti ili se baviti kreativnim aktivnostima. Isto tako, dobro uređen prostor može pozitivno utjecati na djetetovo raspoloženje i emocionalno blagostanje. Prava pozadina može stvoriti umirujuću atmosferu, smanjiti stres i potaknuti opuštanje nakon dugog radnog dana u školi. Tapete s potpisom MagisWalla dizajnirane su tako da izazovu osjećaj čuđenja i znatiželje, važne elemente na djetetovom putu učenja. ‘Vjerujemo da je djeci njihova soba njihovo kraljevstvo i u njemu nikako ne mogu biti bijeli zidovi. Smatramo da pravilno odabrana tapeta komplementira sobu, stvara wow efekt te mijenja energiju sobe. Tako mališani dobiju poticajno okruženje za igru i učenje’ – rekla je Pavetić.

Svjesni različitih potreba svakog djeteta pobrinuli su se za to da mogu ispuniti sve dječje snove. ‘Mi u MagisWallu se ponosimo time što je na našim tapetama sve prilagodljivo. Možete birati između 7 materijala za izradu zidnih tapeta, možemo prilagoditi boju, razmještaj elemenata, spojiti dvije tapete u jednu. Mogućnosti su bezbrojne’ – dodaje Pavetić.

Sigurne su, dugotrajne i lako ih je održavati

Pri dizajniranju dječje sobe važno je voditi računa o funkcionalnosti, ali i činjenici da će se ta soba morati transformirati nekoliko puta kako bi zadovoljila potrebe odrastanja djeteta. Jednako tako tapete trebaju izdržati životni stil aktivnog mališana. Upravo zato MagisWall tapete lako se čiste i održavaju. Također, proizvode se na strojevima koji osiguravaju potpuni eko tisak, certificirane su i sigurne za prostor. Na zidovima će biti u istom stanju godinama jer im boje ne blijede i u njima možete uživati dok ih ne poželite promijeniti. ‘Crtamo tapete koje su dizajnerske i obrađuju teme sa stilom, kako bi čim duže krasile sobu djeteta, a ako ju dijete i preraste, skidanje tapete ako je priprema zida napravljena po uputama je potpuno bezbolno. Samo povučete za zida i spremni ste za novu’ – izjavila je Pavetić.


Glavna misao vodilja pri stvaranju ove kolekcije bila je upravo želja da se interesi školaraca pretvore u dizajnerski proizvod koji će stilski odgovarati i nadopunjavati svaki prostor, a pritom pretvoriti dječju sobu u utočište inspiracije i radosti.

Fotografije: Press

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime