Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Dizajneri interijera savjetuju: Na ove detalje ne biste trebali potrošiti više od 30 eura

Ne biste trebali trošiti previše novca na tepihe, prostirke, svijeće, ukrasne jastučiće ili vaze, sve to možete pronaći po vrlo pristupačnim cijenama, a da ipak izgleda lijepo, otmjeno i elegantno. No, krenimo redom...

Uređenje doma može vrlo brzo isprazniti vaš novčanik, ali zapravo postoji puno predmeta na koje dizajneri ne preporučuju trošenje više od 30-ak eura



Ne biste trebali trošiti previše novca na tepihe, prostirke, svijeće, ukrasne jastučiće ili vaze, sve to možete pronaći po vrlo pristupačnim cijenama, a da ipak izgleda lijepo, otmjeno i elegantno. No, krenimo redom…

1/ Tepih koji često mijenjamo

Dizajnerica interijera Jillian Ziska, osnivačica tvrtke To Be Decorated, savjetuje kako ne biste trebali potrošiti više od 30 eura na tepih koji će biti postavljen negdje s puno ‘pješačkog prometa’. Ako se želite razmaziti s dizajnerskim tepihom, razmislite o odabiru tamnije boje, poput mornarske ili tamno smeđe, kako biste maksimalno povećali vrijeme između pranja i zamjene istog.

2/ Atraktivne sobne biljke ne moraju biti skupe

Gavin Brodin iz tvrtke Brodin Design Build govori da sobne biljke ne moraju koštati više od 30 eura da bi imale velik utjecaj na izgled vašeg doma. “Lako možete pronaći povoljne biljke koje će dugo trajati”, rekao je Brodin. “Ne trošite novac na lažne biljke koje vašem domu neće pružiti isti svjež osjećaj.” Brodin je dodao da često koristi orhideje u domovima svojih klijenata jer se o njima vrlo lako brinuti i obično se mogu naći na popustu.

3/ Platnene salvete ne traju vječno, zato ne kupujte najskuplji set

Jessica Licalzi, dizajnerica interijera u Mojo Summeru, otkriva da otmjeni set salveta za večeru ne bi trebao koštati previše.
“Ruž za usne može trajno uništiti platnenu salvetu. Iako su salvete za večeru nužne, budite jednostavni i kupite one povoljnije”, savjetuje Licalzi. Još jedna prednost kupnje kompleta jeftinijih platnenih salveta je ta što možete kupiti nekoliko dodatnih da biste zamijenili one koji su trajno zamrljane.

4/ Koristite cvijeće kupljeno u supermarketima

Dizajnerica interijera Maud Waterman, vlasnica tvrtke Salt & Poppy, savjetuje da uštedite tako što ćete kupiti cvijeća pojedinačno umjesto skupih profesionalnih buketa.
“Kupite puno cvijeća iz supermarketa, obrežite stabljike tako da stanu u vazu te ih lijepo rasporedite”, savjetuje Waterman. Waterman također preporučuje skidanje lišća s cvijeća kupljenog u trgovini za šik izgled. To također može pomoći da aranžman duže ostane svježiji.

5/ Kvalitetne svijeće možete kupiti za manje od 30 eura

“Postoji toliko mnogo brandova koji nude svijeće zbog kojih vaša kuća može mirisati na sve što želite, ali po znatno nižoj cijeni”, kaže Ziska. Ako želite kupiti skuplju svijeću, imajte na umu da je vrijeme izgaranja navedeno i izbjegavajte trošiti više od 30 eura na onu koja će gorjeti manje od 80 sati.

6/ Ne trebate trošiti novac na skupo posuđe za zabave

Licalzi naglašava da, iako postoje prigode koje zahtijevaju skupo posuđe, većina ljudi trebala bi imati pri ruci niz jeftinijih vinskih čaša.
“Jedna je životna činjenica –  gosti lome stvari na zabavama”, kaže Licalzi. “Kupite set čaša  za manje od 150 kuna, jer nitko ne želi piti iz plastike, osim ako je kraj bazena.”

7/ Vaze za cvijeće ne bi trebale biti skupe

Svježe cvijeće sobi može dodati živost i boju, ali ne trebate potrošiti više od nekoliko desetaka kuna na lijepu vazu.
“Budući da su središnje mjesto lijepi cvjetni aranžmani, ne biste se trebali usredotočiti previše na vazu”, napominje Ziska. Ako tražite jedinstvenu vazu koja vas neće koštati cijelu mjesečnu plaću, pokušajte pregledati buvljake i second hand trgovine.

8/ Skupi otirači za vrata nisu uvijek vrijedni te cijene

Dobar otirač za vrata trebao bi postići savršenu ravnotežu između estetike i funkcije. “Otirači za vrata lako se troše. Oni su ujedno i jedna od prvih stvari koju gosti vide, pa ćete ih htjeti održavati svježima i u trendu”, rekla je Ziska. Ako želite investirati u skuplji otirač, razmislite o kupnji onog od neporoznog materijala, poput gume.

9/ Održavajte svoj dom svježim korištenjem presvlaka za jastuke

Ukrasni jastuci mogu povezati vaš dekor i dodati vizualni identitet namještaju, ali ne trebate ih zato skupo plaćati.
“Kupite kvalitetan jastuk u standardnoj mjeri, ali ne razmećite se skupom presvlakom”, savjetuje Brodin. “Možete lako pronaći prekrasne jastučnice ispod 150 kuna koje mogu oživjeti vaš dom.”
A uz nisku cijenu, svake sezone možete kupiti više jastučnica i tako mijenjati izgled svog doma i unositi svježe promjene – kad god poželite.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime