Nedjelja, 24 rujna, 2023

Odmor iz snova: Na Cresu se otvara jedinstveni resort

Ovaj resort smješten na slikovitoj obali pitoresknog Cresa, a imat će 49 soba, dva vanjska bazena, plažno područje s barom, iznimne gastro lokacije te wellnes centar

Najprestižniji hotelski lanac na svijetu, Marriott International, je objavio da je potpisao ugovor s hrvatskom tvrtkom Valdarke d.o.o. koja na otoku Cresu investira u hotel koji će poslovati u sklopu brenda Autograph Collection by Marriott. Time će Hrvatska službeno dobiti prvi hotel iz globalno poznatog brenda na nekom od otoka na Jadranu. Brend Autograph Collection Hotels u portfelju ima 280 hotela u 50 zemalja svijeta na najatraktivnijim lokacijama. Inače, brend Autograph Collection spada u takozvanu “premium distinctive” skupinu Marriottovih hotela, što je po razini luksuza u sredini (između luxury i select hotela), a po sadržajima i stilu radi se o jedinstvenim hotelima koji ističu lokalnu kulturu i priču. 

Kada novi hotel otvara svoja vrata?Posebnost Autograph Collection Hotels brenda leži u tome što svaki hotel iz portfelja njeguje individualnost, a zbog impresivnog dizajna, gostoljubivosti i korisničkog iskustva stvorena je istinska razlika na tržištu. Novi hotel iz Autograph Collection lanca na otoku Cresu svoja vrata otvorit će u drugom tromjesečju 2024. godine te će u srcu ljetne sezone pružiti bogata i iskustva koja će ostaviti trajan dojam na goste.

Ovaj resort smješten na slikovitoj obali pitoresknog Cresa, a imat će 49 soba, dva vanjska bazena, plažno područje s barom, iznimne gastro lokacije te wellnes centar. 

“Suradnju s tvrtkom Valdarke d.o.o. ostvarili smo sa zadovoljstvom i time po prvi put na jedan od hrvatskih otoka doveli izniman brend Autograph Collection. Ovim ugovorom potvrdili smo potražnju za međunarodnim hotelskim brendovima u Hrvatskoj kao i potražnju za razvoj resort objekata u sklopu programa Marriott Bonvoy. Hrvatska je fantastična destinacija za odmor ili poslovna putovanja, a posebnu čar daju impresivna obala, netaknuta priroda i nevjerojatna kulturna baština”, izjavila je Silvija Lovreta, direktorica Marriott Internationala za razvoj hotela u  jugoistočnoj Europi.

Hotel je eksterijerom osmišljen kao spoj modernog i decentnog dizajna dok je interijer inspiriran opuštenim ambijentom starih kamenih sela i šarenih kuća na creskoj rivi koje su kroz stoljeća zadržala utjecaj venecijanske arhitekture.

Jedan od najljepših otoka

Energetski učinkovit dizajn, značajna upotreba kamena, drva i drugih prirodnih materijala u hotelu će stvoriti prirodan ambijent, umirujuću atmosferu te autentičan štih koji će prenositi lokalnu poruku Cresa, jednog od najljepših hrvatskih otoka.

“Iznimno sam ponosan zbog suradnje s brendom Autograph Collection by Marriott budući da od danas kreće uistinu novo poglavlje za našu investiciju na Cresu. Spremni smo stvoriti nezaboravno iskustvo za goste gdje apsolutno svaki detalj odražava našu predanost detaljima i izvrsnosti. Također, kroz energetski učinkovit dizajn i odgovorno gospodarenje otpadom nastojimo osnažiti ekološku svijest i ostvariti sinergiju s lokalnom zajednicom. Pozivam putnike diljem svijeta da se upuste u avanturu i iduće sezone svjedoče izvanrednoj gostoljubivosti”, izjavio je Nikola Avram, vlasnik tvrtke Valdarke d.o.o.

Otok Cres očaravajuća je destinacija, idealna za ljubitelje prirode i avanturiste. Nalazi se južno od Rijeke i istočno od Pule, a po veličini je najveći otok u Hrvatskoj s čak 268 kilometara dugačkom obalom. Njegove netaknute plaže, kristalno čisto i tirkizno more te bujna priroda pružaju mirno okruženje za opuštanje i istraživanje. Otok ima i bogatu povijest koja seže još u antička vremena, a čudesna baština očuvana je i do danas. Kamene kuće, uske uličice, šarene vizure, raznolika flora i fauna te lokalna gastronomija i vinarstvo čine Cres tipičnom mediteranskom destinacijom.

Brojna otvorenja

Cres je zbog svoje blizine otoku Krku, poluotoku Istri i gradu Rijeci izvrsno prometno povezan. Do novog Autograph Collection by Marriott hotela stizat će se trajektnim linijama iz Istre ili s Krka koji je mostom povezan s obalom. Vožnja trajektom s Krka traje samo 25 minuta. Također, za Cres se može kazati i da je avio destinacija budući da je otok od aerodroma u Rijeci udaljen svega 63 kilometra, a od onoga u Puli tek 90 kilometara. 

Portfelj Marriott Internationala u Hrvatskoj obuhvaća pet objekata u ključnim turističkim i poslovnim odredištima: Sheraton Dubrovnik Riviera, Le Méridien Lav Split, AC Hotel by Marriott Split, Westin Hotel Zagreb te Sheraton Hotel Zagreb.

Također, tijekom 2025. godine očekuje se otvaranje Opatija Marriott Hotela, dok je za 2026.godinu planirano otvaranje još jednog hotela iz brenda Autograph Collection i to u Komiži na otoku Visu.

Pročitajte još...

(Ne)moguća misija? Prvi hotel u svemiru trebao bi se otvoriti 2027. godine

Ovaj prsten podržavat će 24 modula za stanovanje, koji će se koristiti kao hotelski smještaj, restorani, barovi, teretane, smještaj za posadu, kao i 'platforma' za znanstvena istraživanja.

5 hotela iz kultnih filmova u kojima možete odsjesti u stvarnom životu

Za sve filmofile i putoholičare donosimo pet hotela u kojima su snimani kultni filmovi. Nama su svi na listi želja!

5 ružičastih lokacija diljem svijeta za pravi Barbie doživljaj

Ako je glavna junakinja po ičemu prepoznatljiva, onda je to njezina ljubav prema ružičastom – a društvene mreže preplavljene su objavama i memovima koji su tu boju ponovno stavili u prvi plan

70. Pula film festival: Traileri filmova koji su nas zainteresirali

Izdvojili samo prema trailerima filmova iz konkurencije – one koji bi nas kao prosječno zainteresirane gledatelje za novi hrvatski igrani film mogli zaintrigirati

Povezano

Mirjana Mikulec studio nam je otkrio 3 najveća trenda u svijetu interijera

Ova sezona je pritom poprilično posebna u odnosu na prethodne jer je došlo do velikih promjena u svijetu uređenja interijera

Otkrili smo novi showroom namještaja u Zagrebu

Tvrtka Trika, pod vodstvom Marije Gale i Anje Filipec, koja se dugi niz godina ističe svojim opremanjem interijera u mnogim hotelima, poslovnim i privatnim...

Prirodni materijali najveći su trend u uređenju interijera ove jeseni

Iako period pred nama sa sobom donosi tmurne i hladnije dane, detalji poput novog ukrasnog jastuka ili meke tople deke unijet će toplu, ugodnu i ušuškanu atmosferu

5 ružičastih lokacija diljem svijeta za pravi Barbie doživljaj

Ako je glavna junakinja po ičemu prepoznatljiva, onda je to njezina ljubav prema ružičastom – a društvene mreže preplavljene su objavama i memovima koji su tu boju ponovno stavili u prvi plan

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime