Četvrtak, 21 ožujka, 2024

5 hotela iz kultnih filmova u kojima možete odsjesti u stvarnom životu

Za sve filmofile i putoholičare donosimo pet hotela u kojima su snimani kultni filmovi. Nama su svi na listi želja!

Sigurno ste se ponekad uhvatili kako se za vrijeme gledanja filmova divite hotelima i nestvarno lijepom okolišu. Velika većina tih hotela i mjesta postoji u stvarnosti te je mnoge od njih moguće posjetiti. Ako uskoro planirate putovanje, ali niste sigurni gdje, možda vas ovaj popis inspirira. Za sve filmofile i putoholičare donosimo pet hotela u kojima su snimani kultni filmovi. Nama su svi na listi želja!

The Dolder Grand, Švicarska

U Oskarom nagrađenoj adaptaciji filma ‘Muškarci koji mrze žene’ glumili su Daniel Craig i Rooney Mara, a radnja se među inim događa i u zapanjujućem hotelu u planinama. Taj hotel je stvaran i zove se ‘The Dolder Grand’. Film se snimao u predvorju, hodniku i apartmanu Masina. On što fascinira u njemu jest impresivna zbirka umjetnina i jedne od najboljih toplica u Zürichu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli The Dolder Grand (@thedoldergrand)

Le Bristol Paris, Francuska

‘Ponoć u Parizu’, film Woody Allena prikazuje kako Gil i Inez (glume ih Owen Wilson i Rachel McAdams) odmaraju u jednom od najboljih pariških hotela ‘Le Bristol’, točnije u Panoramskom apartmanu. Nakon izlaska iz starinskog lifta, goste u njihovom apartmanu dočekuje klasični versajski stil, antikna ogledala i slike francuskih majstora. Više ćete imati osjećaj da boravite u povijesnoj palači, nego u modernom hotelu. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Le Bristol Paris (@lebristolparis)

Marina Bay Sands, Singapur

Možda biste htjeli uštedjeti ako idete u Singapur jer želite probati barem dijelić načina života ‘Suludo bogatih Azijaca’. U filmskoj uspješnici iz 2018. prikazani su neki od najraskošnijih kutaka u zemlji, uključujući Marina Bay Sands. U svom kompleksu ovaj hotel s pet zvjezdica koji izgleda poput daske za surfanje ima atrktivni infinity bazen. Moramo li naglasiti kako je film ovo odmaralište pretvorio u – međunarodni statusni simbol. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Marina Bay Sands (@marinabaysands)

Park Hyatt Tokyo, Japan

Nagrađivani film ‘Izgubljeni u prijevodu’, prikazao je kako se likovi Scarlett Johansson i Billa Murraya susreću i razvijaju intrigantan odnos unutar hotela ‘Park Hyatt Tokyo’, smještenom među neonskim svjetlima u užurbanoj četvrti Shinjuku. Čak i ako ne prenoćite u hotelu, otmjeni bar ‘New York’ vrijedan je posjeta – uživajte u koktelu, ali i u pogledu koji se proteže čak do planine Fuji. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Park Hyatt Tokyo / パーク ハイアット東京 (@parkhyatttokyo)

Juvet Landscape Hotel, Norveška

Ako želite uživati u miru, ne tražite dalje od ‘Juvet Landscape Hotel’, okruženja u kojem se snimao triler ‘Ex Machina’. Hotel s devet soba zapravo je ‘glumio’ luksuznu kuću u filmu, a savršeno je mjesto za digitalnu detoksikaciju. Ne može bolje, zar ne!

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli JUVET LANDSCAPE HOTEL (@juvetlandscapehotel)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime