Utorak, 17 rujna, 2024

Nakon sedam godina: Igre gladi dobivaju nastavak koji jedva čekamo pogledati!

Ne očekujemo da ćemo u 'Baladi pjevica i zmija' vidjeti naše omiljene revolucionare jer se priča odvija mnogo godina prije nego što su Katniss i Peeta uopće rođeni. Umjesto toga, glavni fokus je na predsjedniku Snowu

Strpljivo smo čekali sedam godina da čujemo vijesti o nadolazećim filmovima “Igara gladi” i čini se da su želje postale stvarnost. Knjiga autorice Suzanne Collins, “Balada pjevica i zmija”, dobiva uskoro filmsku adaptaciju! Knjiga je izašla deset godina od posljednje, “Šojke Rugalice”, i pravi događaje koji su se odvili prije originalne trilogije. 



Lionsgate je službeno objavio datum izlaska nadolazećeg prequel filma “Igara gladi”, “Balada pjevica i zmija”, na CinemaConu 2022. godine. Zadnji put smo imali priliku vidjeti postapokaliptičnu suverenu državu Panem u završnom filmu koji je pokrivao drugu polovicu treće knjige, “Šojka Rugalica”. Ustavna republika je izgrađena nakon svrgavanja režima predsjednika Snowa (Donald Sutherland) i naravno, ljubavnici i bivši pobjednici Igara gladi Peeta Mellark (Josh Hutcherson) i Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) okončali su franšizu sretno živeći kao obitelj u Distriktu 12, konačno pronašavši mir.

Ne očekujemo da ćemo u “Baladi pjevica i zmija” vidjeti naše omiljene revolucionare jer se priča odvija mnogo godina prije nego što su Katniss i Peeta uopće rođeni. Umjesto toga, glavni fokus je na predsjedniku Snowu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Fan Stuff! Podcast (@fanstuffpodcast)

 O čemu govori ‘Balada pjevica i zmija’?

Iako ne možemo jamčiti da će se film u potpunosti držati knjige, možemo nagađati da će cjelokupna radnja biti slična. Knjiga Balada se fokusira na mladog Coriolanusa Snowa, kojeg smo vidjeli kao tiranskog predsjednika Panema u seriji knjiga i filmovima “Igre gladi”. Sa samo 18 godina, Snow je izabran da bude mentor Lucy Gray Baird, djevojci iz osiromašenog Distrikta 12, tijekom 10. Igara gladi. Katniss i Peeta nisu se natjecali do 74. Igara gladi, pa je razlika u godinama velika.

Jedva čekamo vidjeti kako su događaji iz “Balada pjevica i zmija” možda utjecali na Snowa da postane zao i kontroliran tijekom svojih predsjedničkih godina. Ali ne možemo obećati da ćemo ga ikada moći vidjeti kao dobrog momka! Budući da će proći više od godinu dana prije nego što budemo mogli pogledati film, ako ste nestrpljivi, preporučamo čitanje knjige.

Tko je u glumačkoj postavi prequela ‘Igara gladi’?

Pojedinosti o glumačkim ulogama čuvaju se u tajnosti, a još nije objavljeno tko će se pojaviti u ovom filmu. Međutim, prema Screen Rantu, Francis Lawrence, redatelj koji stoji iza svih nastavaka franšize (bez prvog filma “Igre gladi”), vratit će se u redateljsku fotelju za film “Balada pjevica i zmija”.

Kada je datum izlaska filma?

Obilježite svoje kalendare za 17. studenoga 2023.! Prema Deadlineu, Lionsgate je na kraju svoje CinemaCon prezentacije najavio da će film “Balada pjevica i zmija” stići na veliko platno 17. studenoga 2023. godine.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime