Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Obiteljska filmska večer: TOP 30 dječjih filmova na Netflixu

Tražite li zabavne i poučne filmove za djecu, pronađite ih na Netflixu. U nastavku je popis i zabavnih i poučnih filmova za djecu

Tražite li zabavne i poučne filmove za djecu, pronađite ih na Netflixu. U nastavku je popis i zabavnih i poučnih filmova za djecu. Zapravo, upravo onakvih zbog kojih nećete imati grižnju savjest jer djeca sjede pred ekranima. Donosimo i trailere za svaki od njih!



Svi psi idu u raj (All Dogs Go to Heaven)

U vrijeme kad je započela Disneyeva renesansa s Malom sirenom 1989. godine, Don Bluth je plasirao hit crtić koji tad nije dobio zasluženu pažnju. No, tijekom godina dobio je vjerne sljedbenike. Sinkronizacija je odlična, a glasovne uloge vrhunski su odigrali Burt Reynolds, Loni Anderson, Dom DeLuise i Vic Tayback.

 

Hraniteljica (The Breadwinner)

Ovaj film savršen je za obiteljsku filmsku večer. Animirani film divnih ljudi iz GKIDS-a više je za tinejdžere i odrasle nego za malu djecu. Nora Twomey režirala je adaptaciju knjige Deborah Ellis o mladoj djevojci koja živi u Kabulu te je prisiljena odjenuti se u dječaka kako bi pomogla svojoj obitelji. Film je pametan i dirljiv.

 

Casper

Svi smo “Caspera” gledali nekoliko puta i opet ćemo. Zabavna obiteljska komedija sablasnog obrata zasnovana je na duhu djeteta Harvey Comics. U njemu glume Christina Ricci, Bill Pullman, Cathy Moriarty i Bill Pullman.

 

Žuta minuta (Chicken Little)

Teško je povjerovati da je ovo bio prvi 3D film Disney Digital-a još 2005. godine i film koji se pojavio na kraju ere u kojoj su se animirani filmovi ručno crtali. Radi se o slatkom malom filmu u kojemu je glavnom liku, jedinom koji shvaća da ‘nebo pada’, glas posudio Zach Braff.

 

Croods (The Croods)

Nicolas Cage, Emma Stone i Ryan Reynolds posudili su glasove likovima u animiranom hitu koji je u osnovi obiteljski sitcom smješten u kameno doba. Odnos oca i kćeri je pomalo klišeiziran, no radi se o toplom i duhovitom filmu kojeg možete pogledati i nekoliko puta.

 

Vragolasti Dennis (Dennis the Menace)

Iako adaptacija istoimenog stripa iz 1993. godine nije baš sjajna, u njoj se nešto ističe – Walter Matthau. Divni glumac savršeno je glumio Georgea Wilsona, čovjeka kojeg je napao njegov dosadni, vragolasti susjed Dennis.

 

Grinch (The Grinch)

Čini se kako će svaka generacija dobiti svoju verziju klasika Dr. Seussa o Grinchu. Treću adaptaciju blagdanske priče producirao je tim Illumination Studio (“Despicable me”). Generacije vole ovu priču, a hoće li najnovija izgurati originalnu verziju, pa možda čak i onu s Jim Carreyem, pokazat će vrijeme.

 

Kapetan Kuka (Hook)

Filmska adaptacija priče o Petru Panu u režiji maga Stevena Spielberga iz 1991. godine jedan je od njegovih najkontroverznijih filmova. Ako ste prije 30-ak godine gledali ovaj film u kinima, posve smo sigurni da ćete ga ponovno pogledati. A tu je i zvjezdana glumačka postava – Dustin Hoffman, Robin Willilams i Julia Roberts!

 

Kako izdresirati zmaja 2 (How to Train Your Dragon 2)

Svaki razgovor o najboljim kinematografskim trilogijama ikad uključivat će i DreamWorks-ove filmove o Štucku i njegovom zmaju Bezubu. Izvornik je još uvijek neporecivo remek djelo, ali oba su nastavka gotovo jednako dobra, uključujući i ovu priču iz 2014. godine u kojoj Štucko ponovno susreće svoju majku kojoj je glas dala Cate Blanchett. Prekrasna je to i dirljiva priča o obitelji i nasljeđu.

 

Hugo

Film Martina Scorsesea iz 2011. godine prema romanu Briana Selznicka bio je nominiran za Oscara u čak 11 kategorija, a osvojio ih je pet. Time je razbio i predrasude da zna režirati samo mafijaške filmove. Izvorno je “Hugo” prikazivan u 3D formatu, pa iako na Netflixu nije dostupan u tom obliku, i dalje je sjajan izbor za obiteljsku filmsku večer.

 

Indijanac u ormaru (The Indian in the Cupboard)

Prema knjizi Lynne Reid Banks redatelj Frank Oz snimio je 1995. godine jedan od omiljenih dječjih filmova. Među brojnim poklonima koje je dobio za svoj 9. rođendan, dječak Omri dobio je i ormar u kojeg je preko noći zaključao figuricu Indijanca. Kad ga iduće jutro probudi kucanje iz ormara i Omri u njemu pronađe ‘oživljenog’ Indijanca, avantura počinje.

 

Jingle Jangle (Jingle Jangle: A Christmas Journey)

Originalan Netflixov film iz 2020. godine mogao bi postati božićni klasik. Forest Whitaker glumi izumitelja igračaka Jeronicusa Janglea čiji život krene po zlu kada njegov šegrt ukrade njegov najveći izum. Godinama kasnije, Jangleova unuka potiče ga na ponovno stvaranje. Sjajna je i glazbena kulisa ovog filma pa ćete između ostalih u njemu čuti i originale poput John Legenda.

 

Karate Kid (The Karate Kid)

Mladi Ralph Macchio postao je član svake obitelji kad je 1984. godine utjelovio Daniela, dječaka koji je s majkom iz New Jerseya preselio u Kaliforniju. Tamo upoznaje majstora g. Miyagija koji ga uči vještinama karatea, a kojeg je nezaboravno glumio Pat Morita. Mnogi su filmovi iz 80-tih s vremenom zaboravljeni, ali ljubav prema ovom kultnom filmu i danas je sveprisutna. Preporuka je da pogledate i “Karate Kid 2” kako biste shvatili zašto je to tako.

 

Klaus

Mnoge je iznenadilo što je Netflixov Klaus prošle godine dobio nominaciju za Oscara u kategoriji Najbolji animirani film uz puno jače igrače poput “Priče o igračkama 4” ili “Kako izdresirati zmaja: Skriveni svijet”. No to nisu pomislili i oni koji su ga prije nominacije pogledali. Povratak u dane ručno crtane animacije rezultirao je vizualno upečatljivim uratkom s originalnom temom. Ne čekajte idući Božić da biste ga pogledali.

 

Kung Fu Panda 2

Malo je neobično što je samo drugi dio animirane trilogije “Kung Fu Panda” na Netflixu, no to ne znači kako nije vrijedan gledanja. Djeca obožavaju ovakve crtane filmove, a drugi dio “Kung Fu Pande” je i bolji od prvoga. Iako su nastavci uglavnom manje složeni, u ovoj trilogiji to nije slučaj, što je sjajna preporuka za pogledati dvojku.

 

Mali Princ (The Little Prince)

Još jedan Netflixov original jedna je od mnogih adaptacija omiljenog klasika, novele Antoinea de Saint-Exupéryja iz 1943. godine, ali i jedina koja je pokušala proširiti priču na cjelovečernji film. Mudar i vizualno upečatljiv “Mali princ” dodatne pluseve dobiva zahvaljujući glasovnim ulogama Jeff Bridgesa, Rachel McAdams, Paul Rudda i drugih.

 

Lorax: Zaštitnik šume (The Lorax)

Snimljen prema knjizi Dr. Seussa iz 1971. godine, ovaj animirani film priča je postizanju ravnoteže između prirode i napretka. Glavni lik je Lorax, zaštitnik koji čuva drveće i životinje koje u njemu žive, a kojemu je glas posudio Danny DeVito. Film koji prenosi poruke o važnosti očuvanja okoliša u prvom je tjednu prikazivanja u kinima bio na samom vrhu po zaradi, a s jednakim se veseljem gleda danas kao što se gledao te 2012. godine.

 

Cagliostrin dvorac (Lupin the Third: The Castle of Cagliostro)

Japanska animirana komedija iz 1979. godine zaista je promijenila filmsku povijest time što je igrani prvijenac legendarnog Hayao Miyazakija koji je osnovao Studio Ghibli, najvažniji animacijski studio modernog doba. Glavni lik Cagliostrinog dvorca je Lupin III, unuk Arsena Lupina, te manga i anime na kojemu se temelji serijal Kazuhika Katoa iz 1967. godine.

 

Madagaskar 2 (Madagascar: Escape 2 Africa)

Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer i Jada Pinkett Smith vraćaju se glasovima likova iz obiteljskog hita iz 2005. godine u ovom uspješnom nastavku. Alex Lav, Marty Zebra, Melman Žirafa i Gloria Hippo pronalaze put do Afrike, a pingvini ponovno kradu film. Treba li uopće bolja preporuka za povratak na Madagaskar?

 

Mary i vještičin cvijet (Mary and the Witch’s Flower)

Priča iz 2017. godine Hiromasa Yonebayashija priča je o djevojčici Mary koja pronađe cvijet koji cvate svakih sedam godina samo na jednu noć, a koji je može učiniti vješticom. Nakon godina rada u odjelu za animaciju Studia Ghibli Yonebayashi režira svoj prvijenac “Tajni svijet Arrietty”, pa “Kad je Marnie bila ovdje”, te konačno i “Mary i vještičin cvijet”.

 

Čudovišta u kući (Monster House)

Animirani film Gil Kenana o kući koja jede ljude pomalo je zastrašujući, no ipak ga vrijedi pogledati. U ovu obiteljsku avanturu krenite zajedno sa svojom djecom kako se ne bi preplašili.

 

ParaNorman

Geniji u najboljem stop-motion animacijskom studiju svijetu su podarili animirane filmove poput “Koralina i tajna ogledala”, te “Kubo i čarobni mač”, no njihovo najbolje djelo i dalje ostaje ovaj dragulj iz 2012. godine o djetetu koje može vidjeti duhove. Norman je neshvaćeni dječak koji razgovara s mrtvia dok pokušava prekinuti stoljetnu kletvu i spasiti grad od drevnog prokletstva. Ovo vizualno upečatljivo i u konačnici dirljivo djelo nikada ne razočara.

 

Pirati! Banda nepoželjnih (The Pirates! Band of Misfits)

Iz studija iz kojeg su stigli “Wallace & Gromit”, “Pobuna u kokošinjcu” i “Oblačno s ćuftama” stiže nevjerojatna piratska 3D stop- motion avantura o skupini osrednjih švercera koji se bore za titulu Pirata godine. Idealan film za zabavno obiteljsko poslijepodne.

 

Princeza i žabac (The Princess and the Frog)

Zbog Pixarove dominacije postoji čitav niz Disneyevih filmova koji nisu dobili zasluženu pažnju. Među njima je sasvim sigurno i ovaj film iz 2009. godine, lirski povratak tradicionalnijem animirano-glazbenom stilu, sa samouvjerenim pripovijedanjem priče. Ne propustite ga na Netflixu!

 

Janko Strižić Film: Farmageddon (A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon)

Ovo je jedan od onih filmova koji se ne propušta. Dječjih filmova na Netflixu nema mnogo, pa treba iskoristiti svaku priliku koja se pruži. Bude li se gledao ovakav sadržaj, možda nam ga Netflix i omogući. U zabavnom nastavku ovca Shaun susreće se sa znanstvenom fantastikom, jer na farmu Mossy Bottom stiže vanzemaljac. Obavezno pogledajte!

 

Pjesma mora (Song of the Sea)

Nježni i melankolični irski animirani film Tomma Moorea nominiran je za najbolji animirani film na dodjeli Oscara 2015. godine. Fantastična je to priče o irskom dječaku Benu i njegovoj sestri Saoirse koji zbog mističnog nestanka majke odlaze živjeti kod bake u drugi grad. Avantura počinje kad se odluče vratiti doma, a na tom se putu susreću s mističnim svijetom podmorja. Inspiraciju za svoju priču Moore je pronašao u irskom folkloru i mitološkim bićima Selkies, tuljanima koji se mogu pretvoriti u ljude.

 

Spider-Man: Novi svijet (Spider-Man: Into the Spider-Verse)

Oskar za najbolji animirani film 2018. godine pripao je ovoj neočekivanoj poslastici, jednom od najboljih filmova o superherojima moderne ere u kojemu ima svega pomalo. Ponajprije, ovaj Spider-Man replicira estetiku stripa na načine koje nikada prije nismo vidjeli, ali je i pravi skok naprijed u smislu predstavljanja u filmovima o superherojima. Na kraju, radi se o nevjerojatnoj količini zabave u filmu kojeg možete gledati uvijek iznova.

 

Vampires vs. the Bronx

Oz Rodriguez napisao je i režirao ovaj zabavni hibrid obiteljskog filma, komedije i horora koji podsjeća na žanrovske filmove iz 80-ih u svom spoju sablasnog i zaigranog. Troje djece u Bronxu otkrivaju da gentrifikacija u njihovom susjedstvu uključuje neke doslovne krvopije. Film je to o vampirima i borbi protiv njih koji se može gledati bilo koji dan u godini, ne samo na Halloween.

 

The Willoughbys

Radnja originalnog Netflixovog animiranog filma vrti se oko četvero djece koji su uvjereni kako bi se bolje odgojili sami, nego što to čine njihovi grozni roditelji. S tom namjerom isplaniraju i opasno putovanje. No, planove im pokvari – dadilja. Will Forte i Maya Rudolph samo su dvoje izvrsnih glumaca u ovoj odličnoj adaptaciji knjige Lois Lowry.

 

Čuvar životinja (Zookeeper)

Kevin James (King of Queens) čuvar je zoološkog vrta koji nema sreće u ljubavi, ali ga životinje u zoološkom vrtu u kojem radi – obožavaju. Kad shvati da životinje međusobno komuniciraju i da ih on razumije sve postaje još zanimljivije. Ako vam nedostaje stvarni odlazak u zoološki vrt, uživajte u ovom virtualnom putovanju zahvaljujući filmu iz 2011. godine.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime