Utorak, 26 ožujka, 2024

Fenomenalna vijest: Filmovi nominirani za Oscara dostupni su na streaming platformama!

Od svih nominirani filmova za Oscara 2022. donosimo one koje možete pogledati na streaming platformama. Javite nam svoje favorite!

Utrka za Oscara 2022. službeno je počela! Kada je Akademija filmske umjetnosti i znanosti prošlog mjeseca objavila svoj popis nominiranih, filmofili su krenuli s filmskim maratonom. Filmovi koji su se pojavili u centru pažnje kreću se od dramskih, kratkih filmova o sportu, znanstveno-fantastičnih filmova i festivalskih dokumentaraca.



I dok se u svijetu filma vodi “borba” trebaju li filmovi biti u isto vrijeme i na streaming platformama i u kinima, te je li jedno bolje od drugoga, mi se ne možemo odlučiti što nam je draže. Iako volimo ići u kino i jesti kokice, neke večeri volimo provesti na kauču i uživati u gledanju filmova.

Koliko ste filmova nominiranih za Oscara pogledali do sada? Ceremonija dodjele nagrade je 27. ožujka, pa još uvijek stignete pogledati ovogodišnje sretnike. Od svih nominirani filmova za Oscara 2022. donosimo naše omiljene koje možete pogledati na streaming platformama. Javite nam svoje favorite!

Attica 

Najbolji dokumentarac

Amazon 

Preživjeli, promatrači i stručni državni dužnosnici prepričavaju ustanak iz 1971. u popravnom domu Attica. Nasilni petodnevni sukob između uglavnom crnaca i latinoamerikanaca i organa za provođenje zakona tada je zahvatio Ameriku i naglašava hitnu, stalnu potrebu za reformom 50 godina kasnije.

Audible

Najbolji kratki dokumentarni film

Netflix

Potresen prijateljevim samoubojstvom, gluhi srednjoškolski nogometaš suočava se s obitelji i odnosima s prijateljima dok iščekuje svoju posljednju utakmicu.

Being the Ricardos

Nominacije: najbolji glumac (Javier Bardem), najbolja glumica (Nicole Kidman), najbolji sporedni glumac (J.K. Simmons)

Amazon

Godine 1952., moćni holivudski par Lucille Ball i Desi Arnaz suočavaju se s osobnim i profesionalnim preprekama koje ugrožavaju njihove karijere, njihovu vezu i njihovu hit televizijsku emisiju.

Belfast

Nominacije: najbolji film, najbolji redatelj (Kenneth Branagh), najbolji sporedni glumac (Ciarán Hinds), najbolja sporedna glumica (Judi Dench), najbolji originalni scenarij (Kenneth Branagh), najbolja originalna pjesma (“Down To Joy” od Van Morrisona), najbolji zvuk

Amazon

Poluautobiografski film koji prikazuje život radničke obitelji i djetinjstvo njihova sina tijekom nemira kasnih 1960-ih u glavnom gradu Sjeverne Irske.

Coming 2 America

Nominacija: najbolja šminka i frizura (Mike Marino, Stacey Morris i Carla Farmer)

Amazon

Zbog potrebe za muškim prijestolonasljednikom, princ Akeem se vraća u New York kako bi pronašao svog davno izgubljenog sina i vratio ga u Zamundu.

Cruella

Nominacije: najbolja kostimografija (Jenny Beavan), najbolja šminka i frizura (Nadia Stacey, Naomi Donne i Julia Vernon)

Amazon

Estella je mlada i pametna prevarantica koja je odlučna stvoriti ime u svijetu mode. Uskoro upoznaje par lopova i zajedno grade sebi život na ulicama Londona. Međutim, kada se Estella sprijatelji s barunicom von Hellman, ona prihvaća svoju zlu stranu kako bi postala  Cruella.

Don’t Look Up

Nominacije: najbolja slika, najbolji originalni scenarij (scenarij Adam McKay, priča Adam McKay i David Sirota), najbolja montaža (Hank Corwin), najbolja originalna glazba (Nicholas Britell)

Netflix

Dva astronoma kreću na medijsku turneju kako bi upozorili čovječanstvo na približavanje kometa koji će uništiti planet Zemlju.

Drive My Car

Nominacije: najbolji film, najbolja režija (Ryusuke Hamaguchi), najbolji međunarodni igrani film (Japan), najbolji prilagođeni scenarij (Ryusuke Hamaguchi i Takamasa Oe)

HBO Max

Ostarjeli glumac udovac traži šofera. Glumac se obraća svom mehaničaru koji mu na kraju preporuči 20-godišnju djevojku. Unatoč početnim sumnjama, između njih dvoje razvija se vrlo poseban odnos.

Dina

Nominacije: najbolji film, najbolji prilagođeni scenarij (Jon Spaihts, Denis Villeneuve i Eric Roth), najbolja kamera (Greig Fraser), najbolja kostimografija (Jacqueline West i Robert Morgan), najbolja montaža (Joe Walker), najbolja šminka i frizura ( Donald Mowat, Love Larson i Eva von Bahr), najbolja originalna glazba (Hans Zimmer), najbolji produkcijski dizajn, najbolji zvuk, najbolji vizualni efekti

Amazon

Paul Atreides stiže u Arrakis nakon što njegov otac prihvati upravljanje opasnim planetom. Međutim, nakon izdaje nastaje kaos jer se sukobljavaju sile kako bi kontrolirale dragocjeni resurs.

The Eyes of Tammy Faye

Nominacije: najbolja glumica (Jessica Chastain), najbolja šminka i frizura (Linda Dowds, Stephanie Ingram i Justin Raleigh)

HBO Max

U 1970-ima, Tammy Faye Bakker i njezin suprug, Jim, stvaraju najveći tematski park. Tammy Faye postaje legendarna po svojim velikim trepavicama, pjevanju i svojoj želji da prigrli ljude iz svih sfera života. Međutim, financijske nepravilnosti, spletkarenje i skandal uskoro prijete srušiti njihovo izgrađeno carstvo.

King Richard

Nominacije: najbolji film, najbolji glumac (Will Smith), najbolja sporedna glumica (Aunjanue Ellis), najbolja montaža (Pamela Martin), najbolji originalni scenarij (Zach Baylin), najbolja originalna pjesma (“Being Alive” Dixsona i Beyoncé Knowles-Carter)

Amazon

Naoružan jasnom vizijom i planom od 78 stranica, Richard Williams odlučan je upisati svoje dvije kćeri, Venus i Serenu, u povijest. Treninzima na teniskim terenima u Comptonu, Richard oblikuje predanost djevojaka. Obitelj Williams prkosi naizgled nepremostivim izgledima i očekivanjima koja su stavljena pred njih.

Lead Me Home

Nominacija: Najbolji kratki dokumentarni film

Netflix

Boreći se za preživljavanje, kalifornijska populacija beskućnika pati jer troškovi stanovanja rastu, gurajući sve više ugroženih na ulice.

The Lost Daughter

Nominacije: najbolja glumica (Olivia Colman), najbolja sporedna glumica (Jessie Buckley), najbolji adaptirani scenarij (Maggie Gyllenhaal)

Netflix

Profesorica se suočava sa svojom uznemirujućom prošlošću nakon što je na odmoru u Italiji upoznala ženu i njezinu kćer. Njezina opsjednutost ženom i njezinom kćeri budi sjećanja na rano majčinstvo.

Parallel Mothers

Nominacije: najbolja glumica (Penélope Cruz), najbolja originalna muzika (Alberto Iglesias)

Amazon

Dvije slobodne žene susreću se u bolničkoj sobi i obje trebaju roditi. Jedna od njih je u srednjim godinama i ne žali zbog toga, dok je druga adolescentica i uplašena. Dvije žene stvaraju snažnu vezu jedna s drugom dok se obje suočavaju s majčinstvom.

The Power of the Dog

Nominacije: najbolji film, najbolja redateljica (Jane Campion), najbolji glumac (Benedict Cumberbatch), najbolja sporedna (Jesse Plemons i Kodi Smit-McPhee), najbolja sporedna glumica (Kirsten Dunst), najbolji adaptirani scenarij (Jane Campion), najbolja kamera (Ari Wegner), najbolja montaža (Peter Sciberras), najbolja originalna muzika (Jonny Greenwood), najbolji produkcijski dizajn, najbolji zvuk

Netflix

Karizmatični rančer Phil Burbank izaziva strah i strahopoštovanje onima oko sebe. Kad njegov brat kući dovede novu ženu i njezina sina, Phil ih muči dok se ne dogodi iznenadna ljubav.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime