Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Premijera dokumentarca ‘Muzička kutija – Woodstock ’99: Mir, ljubav i bijes’

Svjedočenja glazbenika, među kojima su Tarik 'Black Thought' Trotter iz grupe The Roots, Jonathan Davis iz Korna, Moby, Jewel, The Offspring, Scott Stapp iz Creeda, kao i festivalskih posjetitelja, daju sirovi prikaz događaja, rasvjetljavajući kako je vikend ukorijenjen u glazbi i jedinstvu prerastao u kaos

Dokumentarni HBO film ‘Woodstock ’99: Mir, ljubav i bijes’ (Woodstock ’99: Peace, love and rage), prvi je film unutar šestodijelne serije ‘Muzička kutija’ (Music Box) o ključnim trenucima za popularne glazbenike ili glazbene skupine, legendarne albume ili sveukupnu glazbenu industriju, a premijerno će se prikazati 24. srpnja na HBO GO-u. 



Film donosi priču o Woodstocku ’99, trodnevnom glazbenom festivalu koji je trebao promovirati jedinstvo i kontrakulturni idealizam originalnog festivala iz 1969. godine, ali je umjesto toga prerastao u nerede, pljačke i seksualne napade. Mračni ishod festivalu je donio ozloglašenu titulu ‘dana kada su umrle devedesete’.

Trenutak u kojem je bijes generacije potaknuo seizmički, kulturni pomak

‘Woodstock ’99: Mir, ljubav i bijes’ fokusira se na američku mladež s kraja prošlog milenija, u sjeni pucnjave u školi Columbine i nadolazeće Y2K histerije, ukazujući na trenutak u kojem je bijes generacije potaknuo seizmički, kulturni pomak.
Uz soundtrack najagresivnijih rock bendova tog doba, film također ponovno procjenjuje mitove 1960-ih otkrivajući bolne istine o opasnostima ružičaste nostalgije u doba komercijalizma i profita.

 

Prepun energičnosti rock dokumentarca, film nas vodi na pozornicu s bendovima, iza kulisa s organizatorima i do skučenih kampova, preplavljenih kupaonica i skupine mladih pljačkaša. Film prikazuje i mišljenja različitih stručnjaka, uključujući organizatore Michaela Langa i Johna Schera, kao i kritičare kulture Wesleyja Morrisa, Maureen Callahan i Stevena Hydena.

Kako je vikend ukorijenjen u glazbi i jedinstvu prerastao u kaos

Svjedočenja glazbenika, među kojima su Tarik ‘Black Thought’ Trotter iz grupe The Roots, Jonathan Davis iz Korna, Moby, Jewel, The Offspring, Scott Stapp iz Creeda, kao i festivalskih posjetitelja, daju sirovi prikaz događaja, rasvjetljavajući kako je vikend ukorijenjen u glazbi i jedinstvu prerastao u kaos.
Autor serije ‘Muzička kutija’ je Bill Simmons. ‘Woodstock ’99: Mir, ljubav i bijes’ režirao je Garret Price, a producirali su ga Sean Keegan i Adam Gibbs. Izvršnu produkciju potpisuju Bill Simmons, Jody Gerson i Marc Cimino. Koproducenti su Geoff Chow, Sean Fennessey i Noah Malale za HBO. Senior producentica je Tina Nguyen, a izvršne producentice Nancy Abraham i Lisa Heller.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime