Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Preminuo James Michael Tyler, najpoznatiji po ulozi Gunthera u seriji ‘Prijatelji’

Glumac je bio najpoznatiji po tome što je 10 sezona glumio Gunthera, upravitelja kafića Central Perk, i zaljubljenika u Rachel, no pojavio se i u mnogim drugim serijama, uključujući 'Stažiste' i 'Sabrina, mala vještica'

Glumac James Michael Tyler, najpoznatiji po ulozi Gunthera, voditelja i konobara u kafiću Centar Perk u seriji ‘Prijatelji’, umro je u svojoj kući u nedjelju, izvijestio je njegov predstavnik Toni Benson. Tyler je imao samo 59 godina.



“Svijet ga je poznavao kao Gunthera (sedmi “Prijatelj”), iz hit serije Prijatelji, ali Michaelovi voljeni poznavali su ga kao glumca, glazbenika, zagovornika svjesnosti raka i voljenog muža”, stoji u Bensonovoj izjavi. Tyler je preminuo u svojoj kući u Los Angelesu u nedjelju nakon borbe s rakom prostate, koji mu je dijagnosticiran 2018. godine.

Najpoznatiji je po ulozi u seriji ‘Prijatelji’

Glumac je bio najpoznatiji po tome što je 10 sezona glumio Gunthera, upravitelja kafića Central Perk, i zaljubljenika u Rachel, no pojavio se i u mnogim drugim serijama, uključujući ‘Stažiste’ i ‘Sabrina, mala vještica’.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Sukreatori ‘Prijatelja’, Marta Kauffman i David Crane, za CNN su rekli da je Tyler bio “istinski ljubazan, drag čovjek”. “Kada je počeo kao statist u ‘Prijateljima’, njegov jedinstveni duh nam je zapeo za oko i znali smo da ga moramo pretvoriti u lik. Srce nam je uz njegovu suprugu Jennifer Carno”, piše u izjavi.

Borba s karcinomom je trajala tri godine

Tyler je prvi put otkrio da se bori s četvrtim stupnjem karcinoma prostate u lipnju, kada je gostovao u emisiji ‘Today Show’ na NBC-u i rekao da su mu liječnici otkrili rak tijekom rutinskog pregleda kada je imao 56 godina. Karcinom mu se proširio na kosti zbog čega nije mogao hodati. Liječen je hormonskom terapijom.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime