Utorak, 26 ožujka, 2024

Black Panther: Wakanda forever – sve o novom nastavku popularnog filma!

Mjesecima nakon Bosemanove smrti, Disney je dao potvrdu: "Poštujući nasljeđe Chadwicka Bosemana i prikaz T'Challe, Marvel Studios neće promjeniti lik, već će istražiti svijet Wakande i likove predstavljene u prvom film

Obožavatelji nestrpljivo čekaju nastavak filma Black Panther još od neizmjernog uspjeha koji je doživio 2018. godine. Međutim, to se željno iščekivanje naglo prekinulo u ljeto 2020. godine, kad je glavni glumac Chadwick Boseman preminuo nakon višegodišnje bitke s rakom. Njegov je gubitak rastužio obožavatelje, kao i kolege glumce i zabavnu industriju.



Za vrijeme tugovanja zbog gubitka stvarnog heroja i heroja na ekranu, neki su se pitali što će biti s likom kojeg je Boseman glumio u popularnom filmu. Novi nastavak Black Panther najavljen je već 2019. godine, a nedugo nakon Bosemanove smrti, Marvel je potvrdio da će se film odvijati na način koji poštuje ostavštinu pokojnog glumca.

Ovo je sve što dosad znamo o nastavku Black Panther

Mjesecima nakon Bosemanove smrti, Disney je dao potvrdu: “Poštujući nasljeđe Chadwicka Bosemana i prikaz T’Challe, Marvel Studios neće promjeniti lik, već će istražiti svijet Wakande i likove predstavljene u prvom filmu.”

Predsjednik Marvel Studija, Kevin Feige potvrdio je ovu izjavu. “Wakanda je mjesto za daljnje istraživanje likova i različitih subkultura. To je uvijek i u početku bio primarni fokus sljedeće priče. Iako, nažalost neće biti Chadwicka ne planiramo promjeniti T’Challu. Ryan Coogler trenutno radi na scenariju sa svim poštovanjem i ljubavlju i genijalnošću koju ima, što nam pruža veliku utjehu. Uvijek se i radilo na unapređivanju mitologije i Wakande.”

Film izlazi tek 2022. godine, a donesena je i odluka o naslovu

Očekuje se da će Black Panther 2 u kina stići 8. srpnja 2022., što ga čini vrhunskim ljetnim hitom. Film će se prikazati dva mjeseca nakon prvobitno planiranog datuma izlaska 6. svibnja. Marvel je otkrio i službeno ime nastavka – Black Panther: Wakanda Forever.

MARVEL STUDIOS/YOUTUBE

Gledat ćemo neke nove likove

Iako finalan popis još uvijek nije potvrđen, vjerojatno ćemo gledat Lupitu Nyong’o kao Nakiju, Danaija Guriru kao Okoyea, Letitiju Wright kao Shuri, Angelu Bassett kao kraljicu Ramondu, Winstona Dukea kao M’Bakua i Daniela Kaluuyu kao W’Kabi. 

“Nikad ne reci nikad”, rekao je Michael B. Jordan u nedavnom intervjuu o svom povratku u film. Zvijezda Narcosa Tenoch Huerta također se navodno pridružuje filmu, ali detalji njegove uloge ostaju nepoznati. Ryan Coogler će ponovno režirati film.

Snimanje nastavka započinje u srpnju

Marvel se priprema za snimanje BP2 u Atlanti u srpnju 2021., kažu izvori za Hollywood Reporter. Snimanje bi trebalo trajati oko šest mjeseci. Tim je prvotno planirao početi snimati u ožujku 2021. godine, ali planovi su se promijenili nakon Bosemanove smrti.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime