Petak, 27 siječnja, 2023

4 fascinantne knjige koje će vam pružiti odgovore na važna životna pitanja

Ova četiri noviteta iz područja publicistike sasvim sigurno bi se trebala naći na listi vaših favorita za jesen i zimu. Knjige su to koje će vam otkriti mnoge važne životne vještine

Iako već godinama istraživanja pokazuju porazne podatke što se tiče čitanja knjiga u Republici Hrvatskoj, u godini knjige, čini se, da se situacija ipak malo popravila, ali je među čitačima najviše onih koji u godinu dana pročitaju samo dvije knjige.Očekivano, Hrvati najviše čitaju beletristiku (65 posto), a zatim publicistiku i stručne/znanstvene knjige (po 27 posto) te priručnike (22 posto). I dok beletristiku češće od ostalih čitaju žene (78 posto) i starije osobe od 56 do 65 godina (75 posto), publicistiku preferiraju osobe u dobi od 46 do 65 godina (36 posto) i visokoobrazovani (35 posto).

No, četiri noviteta iz područja publicistike izdavačke kuće Stilus sasvim sigurno bi se trebali pronaći na listi vaših favorita za jesen i zimu. Knjige su to, sasvim sigurno, koje će vam otkriti mnoge važne životne vještine:

Joseph Sarosy, Silke Rose West: Kako pričati priče djeci

Pripovijedanje priča jedna je od najstarijih i temeljnih vještina poznatih čovječanstvu, bezvremenski roditeljski alat koji pomaže obiteljima slaviti životne radosti, prebroditi izazove i odgajati zdravu, sretnu i samopouzdanu djecu. Priče pomažu djeci da upravljaju svojim emocijama, suosjećaju s drugima i bolje razumiju složeni svijet u kojem živimo.

Što je još važnije, pripovijedanje njeguje bogatu i smislenu vezu između pripovjedača i slušatelja, gradeći intimnost i povjerenje između roditelja i djeteta. U ovoj prekrasnoj knjizi, Silke Rose West i Joseph Sarosy – odgajatelji djece predškolske i školske dobi, s tisućama sati pripovijedanja za sobom – pretvaraju ključne sastojke pripovijedanja u iznenađujuće jednostavnu metodu koja svakoga može učiniti stručnjakom za pripovijedanje. Njihova intuitivna tehnika primjenjuje događaje i predmete iz svakodnevnog života vašeg djeteta kako bi pripovijedanje bilo jednostavno i pristupačno.

Emma Lucy Knowles, Čudotvorna moć intuicije

U našim se ubrzanim, modernim životima toliko toga svakodnevno zbiva da je katkad vrlo teško razlikovati što je dobro, a što loše za nas. Stoga ne čudi da vrlo često donosimo pogrešne odluke koje kasnije ostavljaju negativne posljedice na naše fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje. U svojoj knjizi Čudotvorna moć intuicije, Emma Lucy Knowles otkriva nam da je rješenje problema mnogo jednostavnije nego što smo mislili: trebamo samo naučiti osluškivati svoj unutarnji glas – intuiciju – i povezati se sa svojim pravim ja.

Čudotvorna moć intuicije nezaobilazan je duhovni vodič s mnoštvom praktičnih savjeta, vježbi i meditacija koje će vam pomoći da naučite razvijati svoju intuiciju i produbite povezanost sa svojim autentičnim ja. Autorica knjige, Emma Lucy Knowles, svjetski je poznata britanska iscjeliteljica koja se više od 15 godina bavi kristaloterapijom i energetskom medicinom te piše za najpoznatije svjetske lifestyle časopise, kao što su Cosmopolitan, Grazia i Elle.

Antonio Neves, Prestanite živjeti na autopilotu

Osjećate li se katkad izgubljeno? Kao da ste izgubili kontrolu nad vlastitim životom? Da stagnirate, privatno i poslovno? Preispitujete li često svoj život i svoje odluke? Knjiga međunarodno poznatog govornika i success coacha Antonija Nevesa, Prestanite živjeti na autopilotu, poticaj je na suočavanje sa surovom istinom o tome kako smo dospjeli tu gdje jesmo, poziv na suosjećanje, iskrenost i odgovornost prema vlastitom životu.

Antonio Neves svjetski je poznati govornik, success coach i nagrađivani novinar. Redovito drži govore i predavanja diljem svijeta i vodi obuku zaposlenika u najvećim svjetskim tvrtkama kao što su Amazon, VISA, Google i sl. Više od deset godina surađivao je s najpoznatijim američkim televizijskim mrežama kao poslovni dopisnik, voditelj i producent. Antonio je prvi u svojoj obitelji završio fakultet i potom magistrirao na Sveučilištu Columbia. Voditelj je podcasta The Best Thing.

Theresa Cheung i Claire Broad, Odgovori iz raja

Što se zbiva kad osoba umre? Je li moguće komunicirati s duhom preminule voljene osobe? Jesu li mediji stvarni ili varalice? Odgovori iz raja autorice bestselera Sunday Timesa Theresa Cheung i medija Claire Broad knjiga su koja nudi odgovore na ta pitanja, namijenjena svakome tko se ikada zapitao postoji li zagrobni život i je li uistinu moguće stupiti u kontakt s duhovnim svijetom.

Ova knjiga donosi fascinantne istinite priče običnih ljudi koji su doživjeli izravnu komunikaciju s duhovnim svijetom i onih koji su dokaz o preživljavanju dobili posredstvom i čitanjem medija, kao što je Claire Broad. Teresa Cheung se pak više od 20 godina bavi istraživanjem psihičkih fenomena. Magistrirala je teologiju i engleski jezik na King’s Collegeu u Cambridgeu i napisala brojne knjige o paranormalnom koje su prevedene na 25 jezika.

Pročitajte još...

Mixer slavi i daruje: Učinite svaki dan dobro djelo i osvojite fantastične nagrade!

Smiksajmo zajedno krug dobrih djela i podarimo jedni drugima osmijeh, toplinu i veselje - ono što nam i u najtežim trenucima popravi dan. I dokažimo da duh zajedništva nikad nije bio jači

Interliber 2021: Sretne vijesti za sve ljubitelje knjiga i čitanja!

Nakladnici i knjižari zajedno sa Zagrebačkim velesajmom ponovo će se udružiti da "svijetu dodaju malo boje" i postave magičnu bajku Interlibera na pozornicu najvažnijih kulturnih događaja ove jeseni

Top 10 ljubavnih romana: Lezite na plažu i uživajte u strastvenim pričama

Strast, ljubavni zapleti i raspleti, drama i sretni završetci mogu nam pomoći da zaboravimo na sve i uživamo u zamišljenom svijetu

Top 10 krimića koje od napetosti nećete moći ispustiti iz ruku

Bilo da ste ljubitelj krimića ili od njih imate noćne more, jedno morate priznati- napetosti i iznenađenja u ovim knjigama ne nedostaje! 

Povezano

Siječanj je kao stvoren za čitanje: Donosimo 4 knjige idealne za kišno vrijeme

Donosimo četiri knjige koje su se pronašle na našem popisu za čitanje tijekom siječnja, pripremite se na uživanje

TOP 10 nadolazećih mladih glumica by Anđelo Jurkas

Donosimo još deset izvrsnih mladih glumica već etabliranih na nacionalnom ili internacionalnom nivou ili na putu otkrivanja šire javnosti njihovih kvaliteta u očekivanju novih vodećih uloga i glumačkih zadataka unutar kojih će biti prepoznate kao imena na kojima stoji budućnost domaćeg filma i teatra

Sunce, more i zvijezde: U prodaju je stigla jedna od najiščekivanijih knjiga godine

Dojmljiva vizualna priča Iulije Bochis o potrazi za unutarnjim mirom i samospoznajom ispripovijedana je s pomoću smirujućih i jedinstvenih ilustracija koje prate putnicu na njezinu putu iz tame u svjetlost kroz ritam izmjene godišnjih doba

TOP 10 najboljih mladih redatelja i redateljica na domaćoj sceni

Ovdje donosimo pregled debitanata redatelja i redateljica, ili mladih i nadolazećih imena koji su sa svojim novim i skorim filmovima, ili kazališnim predstavama dali autorski kvalitetne priloge vjeri u imena na koja se može računati kroz budućnost

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime