Srijeda, 8 svibnja, 2024

4 fascinantne knjige koje će vam pružiti odgovore na važna životna pitanja

Ova četiri noviteta iz područja publicistike sasvim sigurno bi se trebala naći na listi vaših favorita za jesen i zimu. Knjige su to koje će vam otkriti mnoge važne životne vještine

Iako već godinama istraživanja pokazuju porazne podatke što se tiče čitanja knjiga u Republici Hrvatskoj, u godini knjige, čini se, da se situacija ipak malo popravila, ali je među čitačima najviše onih koji u godinu dana pročitaju samo dvije knjige.Očekivano, Hrvati najviše čitaju beletristiku (65 posto), a zatim publicistiku i stručne/znanstvene knjige (po 27 posto) te priručnike (22 posto). I dok beletristiku češće od ostalih čitaju žene (78 posto) i starije osobe od 56 do 65 godina (75 posto), publicistiku preferiraju osobe u dobi od 46 do 65 godina (36 posto) i visokoobrazovani (35 posto).

No, četiri noviteta iz područja publicistike izdavačke kuće Stilus sasvim sigurno bi se trebali pronaći na listi vaših favorita za jesen i zimu. Knjige su to, sasvim sigurno, koje će vam otkriti mnoge važne životne vještine:

Joseph Sarosy, Silke Rose West: Kako pričati priče djeci

Pripovijedanje priča jedna je od najstarijih i temeljnih vještina poznatih čovječanstvu, bezvremenski roditeljski alat koji pomaže obiteljima slaviti životne radosti, prebroditi izazove i odgajati zdravu, sretnu i samopouzdanu djecu. Priče pomažu djeci da upravljaju svojim emocijama, suosjećaju s drugima i bolje razumiju složeni svijet u kojem živimo.

Što je još važnije, pripovijedanje njeguje bogatu i smislenu vezu između pripovjedača i slušatelja, gradeći intimnost i povjerenje između roditelja i djeteta. U ovoj prekrasnoj knjizi, Silke Rose West i Joseph Sarosy – odgajatelji djece predškolske i školske dobi, s tisućama sati pripovijedanja za sobom – pretvaraju ključne sastojke pripovijedanja u iznenađujuće jednostavnu metodu koja svakoga može učiniti stručnjakom za pripovijedanje. Njihova intuitivna tehnika primjenjuje događaje i predmete iz svakodnevnog života vašeg djeteta kako bi pripovijedanje bilo jednostavno i pristupačno.

Emma Lucy Knowles, Čudotvorna moć intuicije

U našim se ubrzanim, modernim životima toliko toga svakodnevno zbiva da je katkad vrlo teško razlikovati što je dobro, a što loše za nas. Stoga ne čudi da vrlo često donosimo pogrešne odluke koje kasnije ostavljaju negativne posljedice na naše fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje. U svojoj knjizi Čudotvorna moć intuicije, Emma Lucy Knowles otkriva nam da je rješenje problema mnogo jednostavnije nego što smo mislili: trebamo samo naučiti osluškivati svoj unutarnji glas – intuiciju – i povezati se sa svojim pravim ja.

Čudotvorna moć intuicije nezaobilazan je duhovni vodič s mnoštvom praktičnih savjeta, vježbi i meditacija koje će vam pomoći da naučite razvijati svoju intuiciju i produbite povezanost sa svojim autentičnim ja. Autorica knjige, Emma Lucy Knowles, svjetski je poznata britanska iscjeliteljica koja se više od 15 godina bavi kristaloterapijom i energetskom medicinom te piše za najpoznatije svjetske lifestyle časopise, kao što su Cosmopolitan, Grazia i Elle.

Antonio Neves, Prestanite živjeti na autopilotu

Osjećate li se katkad izgubljeno? Kao da ste izgubili kontrolu nad vlastitim životom? Da stagnirate, privatno i poslovno? Preispitujete li često svoj život i svoje odluke? Knjiga međunarodno poznatog govornika i success coacha Antonija Nevesa, Prestanite živjeti na autopilotu, poticaj je na suočavanje sa surovom istinom o tome kako smo dospjeli tu gdje jesmo, poziv na suosjećanje, iskrenost i odgovornost prema vlastitom životu.

Antonio Neves svjetski je poznati govornik, success coach i nagrađivani novinar. Redovito drži govore i predavanja diljem svijeta i vodi obuku zaposlenika u najvećim svjetskim tvrtkama kao što su Amazon, VISA, Google i sl. Više od deset godina surađivao je s najpoznatijim američkim televizijskim mrežama kao poslovni dopisnik, voditelj i producent. Antonio je prvi u svojoj obitelji završio fakultet i potom magistrirao na Sveučilištu Columbia. Voditelj je podcasta The Best Thing.

Theresa Cheung i Claire Broad, Odgovori iz raja

Što se zbiva kad osoba umre? Je li moguće komunicirati s duhom preminule voljene osobe? Jesu li mediji stvarni ili varalice? Odgovori iz raja autorice bestselera Sunday Timesa Theresa Cheung i medija Claire Broad knjiga su koja nudi odgovore na ta pitanja, namijenjena svakome tko se ikada zapitao postoji li zagrobni život i je li uistinu moguće stupiti u kontakt s duhovnim svijetom.

Ova knjiga donosi fascinantne istinite priče običnih ljudi koji su doživjeli izravnu komunikaciju s duhovnim svijetom i onih koji su dokaz o preživljavanju dobili posredstvom i čitanjem medija, kao što je Claire Broad. Teresa Cheung se pak više od 20 godina bavi istraživanjem psihičkih fenomena. Magistrirala je teologiju i engleski jezik na King’s Collegeu u Cambridgeu i napisala brojne knjige o paranormalnom koje su prevedene na 25 jezika.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime