Srijeda, 14 rujna, 2022

Otvoreno je novo IT mjesto u Splitu i to na samoj Rivi!

Serengetiju je želja motivirati lokalne mlade stručnjake, softverske inženjere, na ostanak u Hrvatskoj. U splitskom timu već radi sedam developera, a do kraja godine zaposlit će još minimalno osmero ljudi

Nakon ureda u Zagrebu, Bjelovaru, Varaždinu i BiH te razvojnih centara u Keniji i Srbiji, Serengeti je otvorio i ured u Splitu u kojemu vidi veliki potencijal za daljnje etabliranje IT struke, razvoj inovativnih projekata i privlačenje mladih stručnjaka iz regije; planira se i suradnja sa splitskim Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje kroz stručne prakse i stipendije.Serengeti, jedna od najbrže rastućih domaćih tvrtka za razvoj softvera, od 1. kolovoza 2022. počinje s radom na još jednoj lokaciji – u novom uredu na splitskoj Rivi. Otvaranje ureda u Splitu nastavak je Serengetijeva konstantnog rasta te tako Serengeti postaje jedna od rijetkih domaćih IT tvrtki koja ima urede na čak sedam lokacija: u četiri hrvatska grada u četiri županije, ured u BiH te razvojne centre u Srbiji i Keniji.

Žele motivirati mlade stručnjake

Od svog osnutka 2007. godine Serengeti organski raste u prihodima, broju zaposlenih i razini stručnosti te je danas jedna od najbrže rastućih hrvatskih IT kompanija za razvoj softvera, s prosječnom godišnjom stopom rasta prihoda od oko 35%. Širenje na jug Hrvatske potaknuto je sve većim obujmom posla i radom na projektima za svjetsko tržište te je ono planirano još od početka ove godine. Serengeti je Split prepoznao kao jedan od najperspektivnijih domaćih gradova s velikim potencijalom još jačeg tehnološkog razvoja.

Osim toga, Serengetiju je želja motivirati lokalne mlade stručnjake, softverske inženjere, na ostanak u Hrvatskoj. U splitskom timu već radi sedam developera, a do kraja godine zaposlit će još minimalno osmero ljudi. Za primanja ovih 15 zaposlenika planirano je ove godine dva i pol milijuna kuna.

Suradnja sa splitskim Fakultetom

Što se daljnjeg rasta broja zaposlenika tiče, u planu je i suradnja sa splitskim Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u vidu stručnih praksi, stipendija i zapošljavanja pripravnika. 

U Splitu već imamo sedam zaposlenika i odlično su se uklopili u naš način rada. Budući da su Split i regija u kojoj se nalazi jaki po pitanju inženjerskog kadra i ti postoje odlični tehnički fakulteti, vjerujemo da ćemo uspjeti značajno proširiti naš inženjerski tim i ljudima ponuditi rad na velikim međunarodnim projektima. Splitski ured je važan stup u našim planovima budućeg razvoja koji uvelike ovisi o sposobnosti privlačenja i zadržavanja kvalitetnog inženjerskog kadra“, kaže Goran Kalanj, predsjednik uprave i osnivač Serengetija.

Želja za daljnjim razvojem pozitivne atmosfere

Serengetijevi developeri u Splitu trenutačno rade na razvoju turističke aplikacije za jednu od vodećih domaćih turističkih tvrtki, a u suradnji s kolegama iz drugih ureda radit će i projekte za ostala tržišta. Naime, uz već etabliranu poziciju unutar Europske unije, Serengeti je od prošle godine prisutan na američkom, skandinavskom i izraelskom tržištu zbog čega ova tvrtka konstantno raste i po broju zaposlenih.

Zahvaljujući izazovnim projektima, ekspertizi i iskustvu s domaćih i globalnih tržišta, ulaganju u razvoj i obiteljskoj atmosferi koja vlada u svim Serengetijevim uredima, tvrtka je prepoznata kao poželjan poslodavac te će do kraja godine imati više od 200 zadovoljnih zaposlenika na svim lokacijama. Između ostalog i želja za daljnjim razvojem pozitivne i poticajne radne atmosfere bila je jedan od ključnih razloga za odabir ureda na samoj Rivi.

Riva je jedna od glavnih asocijacija na Split, osobito po pozitivnoj energiji koju projicira. Želimo da naša tvrtka i naš ured budu percipirani upravo kao mjesto pozitivne energije, opušteno i veselo – jer upravo takav Serengeti i jest. Osim toga Split je odlična lokacija i za posao i za život“, objašnjava Kalanj. Prije otvaranja splitskog ureda, Serengeti je postao i članom poznate Split Tech City zajednice.

 

 

 

Pročitajte još...

Dame iz Serengetija: Upoznajte četiri stručnjakinje koje ruše predrasude u digitalnom svijetu!

Ivu, Malinu, Nikolinu i Ninu struka usko veže za ovo područje, a niti jedna od njih nije dvojila oko svog budućeg zanimanja. I dok Malina radi u marketingu Serengetija, ostale tri kolegice su developerke

I mi imamo svog aduta: Najljepše svjetske destinacije za let – balonom!

Krajolici i prirodne ljepote su nevjerojatne i sa zemlje, a zamislite kako tek izgledaju s visina? Uživanje u pogledu s neba je doista neprocijenjivo!

Ne volite hladnoću? Donosimo 6 savršenih destinacija za sve one koji žele ljeto tijekom zime

Bilo da se želite tjedan dana odmarati na plaži ili uživati u avanturističkom putovanju s mnogom kulturnih sadržaja, donosimo popis šest najboljih zimskih odmora na suncu koji samo čekaju da ih rezervirate!

62. Splitski festival: Tko je oduševio, a tko razočarao analizira Zlatko Gall

Nimalo ne sumnjam da će Nižetićevu skladbu koju je zdušno prihvatila publika prihvatiti i lokalna radija poput Radio Dalmacije koja publiku ionako maltretira očajnim "hajdučkim budnicama" prije svake utakmice "bijelih"

Povezano

Novac vam curi kroz prste? 5 financijskih planova kako ga trošiti – pametno

Financijski plan je neophodan svima, a mi donosimo 5 različitih vrsta proračuna. Na vama je da pronađete onaj koji najbolje odgovara vama i vašem jedinstvenom načinu života i navikama potrošnje

Znanje i zabava: Još nas samo tri vikenda dijele do jubilarnog Weekenda.15

Jubilarni Weekend.15 od 22. do 25. rujna pod sloganom #SAMODOĐI u prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju, među ostalima, ugostiti Yossija Melmana, najvećeg stručnjaka međunarodne sigurnosti, ekonomskog eksperta Vuka Vukovića te najmlađu TED govornicu Ghadu Wali

Izbjegnite crni scenarij: Kako tijekom krize ‘spasiti’ osobne financije?

Uz brige i strahove koje donosi sama bolest i pandemija jedan od najvećih strahova svakog od nas je i egzistencijalni strah, odnosno strah od smanjenja prihoda i gubitka posla, a samim tim i strah od nemogućnosti zadovoljenja životnih potreba pa i onih osnovnih

Kako povećati vlastitu konkurentnost na tržištu rada?

Postoji mnogo poteza kojima možete unaprijediti sebe i postati traženi pojedinac u svojoj struci, ali i izvan nje, a mi donosimo nekoliko njih koji će vam definitivno dati sigurnost po pitanju mjesečnih primanja

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime