Četvrtak, 28 ožujka, 2024

More mode: Domaći dizajneri su predstavili svoje kolekcije na najljepšoj pisti

Na šetnici-pisti izmjenjivali su se modeli u kreacijama pet vrhunskih domaćih modnih studija. Svaki od njih za bakarski event pripremio je pomno osmišljenu, u ambijent uklopljenu kolekciju

Nakon višetjednih priprema, sinoć je u Bakru održana jedinstvena modna revija “More mode”. Naziv eventa nije odabran slučajno – revija se održala nasred Bakarskog zaljeva, duž novouređene pontonske šetnice kojom je kvarnerski biser dobio sasvim novu vizuru. Jasno, prizor je sinoć bio i ljepši nego inače. Na šetnici-pisti izmjenjivali su se modeli u kreacijama pet vrhunskih domaćih modnih studija. Svaki od njih za bakarski event pripremio je pomno osmišljenu, u ambijent uklopljenu kolekciju.Svoje kolekcije su prikazali brojni brendovi

Krčki slow fashion brend Miau Couture priredio je kolekciju “Summer Romance”. Riječ je o elegantnim komadima natopljenima ženstvenošću, senzualnošću i seksepilom. Obilježavaju ih crvena i bijela boja te ugodni, lagani i lepršavi materijali. Promatrajući ih u morskom ugođaju vruće bakarske noći, zaista se moglo reći da je “Summer Romance” uspjela povezati energiju ljeta, romantiku i decentnu dozu ekstravagancije.

Dizajnerica Đana Ravlić, vlasnica riječkog Sally Ateliera, nadahnuće za svoju kolekciju potražila je u liku Marije Terezije koja je krajem 18. stoljeća Bakar proglasila slobodnim kraljevskim gradom. Đanine kreacije odvele su nas u koloplet dugih odora, bogatih ukrasa, svile, veza i čipke, prilagođen suvremenom ukusu. Obogaćena nakitom od ohridskih perli iz radionice Delov pearls & jewelery by Mimi Delov, kolekcija je, ukratko, predstavljala pravi melem za oči.

Ljeto je glavna inspiracija dizajnericama

Morem mode plovilo se i u društvu kreacija Milene Kapetanović, vlasnice Peperoncina Design studija iz Rijeke. Sukladno svom stilu i urbanom miljeu iz kojeg dolazi, Milena je publici predstavila dio svoje “City Summer” kolekcije. Našlo se tu i više komada iz njene posebne cruise kolekcije.

Stehlik Design Puležanke Anje Stehlik također nam je donio duh Mediterana, i to u jednom od njegovih najpoznatijih motiva. Ovogodišnjom kolekcijom “La dolce vita” kreatorica je izrazila modni hommage Italiji – Felliniju, dekadenciji, hedonizmu i eleganciji. Haljine skladnih krojeva oplemenjene novom paletom boja, kao i cocktail haljine sljubljene s linijama ženske siluete, obilježene su i raskoši printeva te aplikacija na materijalima.

Naposljetku, iz studija zagrebačke dizajnerice Katarine Mamić, na bakarsku pistu stigao je niz elegantnih i romantičnih kreacija. Svojstveni su im hladni tonovi garnirani cvjetnim uzorcima, 3D čipkom, šljokicama te detaljima od perja, ove godine neizostavnog modnog dodatka. Neovisno o aktualnim trendovima, Katelier komadi u osnovi slijede bezvremenske krojeve koji vješto naglašavaju ženske atribute.

Ovo je tek početak ove modne priče

Za make up i frizuru “Mora mode” pobrinuo se riječki Ibeauty studio by Iva Berišić, dok je odličnu plesno-glazbeno-lounge atmosferu nakon same revije priredio Glamour House Project, inače projekt legende riječke klupske scene, Denija Miočića. Dobro posjećeno događanje pohodila su i poznata lica – Uršula Tolj, Martina Majerle, Ivana Bilen Perić, Dino Bubičić, Vivian Galetta, Ema Gračan, Ester Gallo, Marina Mamić, Lidija Šeatović i Ivana Grabar. I dok su neki reviju promatrali iz publike, najhrabrije su i prošetale modnom pistom.

Sve ovo sigurni je zalog da prvo izdanje jedinstvene modne manifestacije u Bakru vrlo vjerojatno nije i posljednje. Naprotiv.

Foto: Borut Brozović

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime