Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Zvonimir Franić i Karlo Rusan stoje iza nove beauty oaze u Zagrebu

Ovaj poslovni plan počeo se stvarati zbog strasti prema luksuznim proizvodima za njegu kože i kose koja se kroz godine pretvorila u istraživanje tržišta, te analiziranje i isprobavanje svjetski hvaljenih proizvoda za njegu

Dugogodišnja obostrana posvećenost ljepoti i njezi kose i kože spojila je frizera Zvonimira Franića i vizažista Karla Rusana. Predanost svom poslu, nepresušan izvor kreativnosti i prethodne suradnje dovele su ih do spajanja znanja i iskustva te stvaranja novog poslovnog modela.Upuštanje u ovaj zanimljiv i izazovan poslovni pothvat urodilo je plodom jer se na adresi zagrebačkog Kaptol Centra otvara The Rite Store, beauty concept store koji će u svojoj ponudi ujediniti high end brandove za njegu tijela, kože i kose, te preparativnu i dekorativnu kozmetiku renomiranih brendova s limitiranom distribucijom. Svi proizvodi The Rite Store-a certificirani su kao premium brendovi u beauty industriji. Glavni fokus svakako je zdravlje i ljepota pa su zato svi proizvodi koji će biti u ponudi pažljivo odabrani, ali također u ponudu su dodani i probrani nišni parfemi te mirisne svijeće kao sve popularniji segment u uređenju svačijeg doma.

Strast prema luksuznim proizvodima za njegu kože i kose

U zadnjih nekoliko godina nišna industrija postaje sve popularnija i traženija stoga ne čudi kako su se mladi poduzetnici odlučili upravo nišne parfeme uvrstiti u svoju ponudu. Svrha nišnih parfema je da ispričaju vašu priču i naglase vašu individualnu ljepotu . Svi sastojci su čisti i puno većih koncentracija nego u mainstream parfemima. The Rite Store će svakom klijentu osigurati odabir svog osobnog signature mirisa koji pouzdano neće imati svatko.

Zvonimir Franić, rekao je kako je već duže vrijeme imao želju proširiti poslovanje na dodatan segment koji bi bio komplementaran s već postojećim poslovnim modelom. „Frizerstvo je moje primarno područje i zasigurno se neću od njega, osobno i poslovno, nikad posve odmaknuti. No logično je da svako poslovanje mora rasti i razvijati nove projekte da bi bilo i ostalo uspješno i tržišno relevantno.“ – ističe Zvonimir.

Ovaj poslovni plan počeo se stvarati zbog strasti prema luksuznim proizvodima za njegu kože i kose koja se kroz godine pretvorila u istraživanje tržišta, te analiziranje i isprobavanje svjetski hvaljenih proizvoda za njegu. Uz podršku stručnog vizažista Karla Rusana i njegovo poznavanje dekorativne i preparativne kozmetike ubrzo se rodila ideja o The Rite Store konceptu. Kao vizažist, Karlo Rusan, zagovaratelj je važnosti njege kože i lica. „Važnost njege i odabira pravih proizvoda uvijek nastojim istaknuti i svojim klijenticama. Zvonimir i ja dijelimo poslovnu viziju The Rite Store koncepta, a ujedno i estetiku. Iza nas su brojni zajednički projekti, a The Rite Store-u se posebno radujemo jer ćemo našu zajedničku strast prema vrhunskim beauty proizvodima podijeliti s klijentima.“ – rekao je Karlo Rusan.

Prirodni tonovi prevladavaju u uređenju

“The Rite store nalazi se na vanjskom otvorenom trgu Kaptol Centra. Osmišljen je u prirodnim zemljanim tonovima kao podloga bogatoj paleti proizvoda. Zidovi izvedeni u tehnici na bazi gline prostoru daju taktilnost, lomljeni travertin strukturalnost, drvo toplinu, metal čistoću, a staklo prozračnost. Sadržaj niché parfumerije smješten je po obodu prostora s par slobodno pozicioniranih postamenata. Prostor je posvećen njezi tijela, lica i kose, a slobodnostojeći umivaonik ispred lomljenog ogledala apostrofira obred čišćenja i njege“ – istaknuli su Boris Labaš i Ana Brebrić iz arhitektonskog studija kvadrat B.

Poslovni partneri Franić i Rusan uložili su dosta vremena i u odabir same lokacije dućana. Tako su se odlučili za Kaptol Centar koji je ujedno lako dostupan, ali i pomalo izdvojen iz gradske vreve. Time nudi mir i određenu intimu, a to su pogodnosti koje su nudili svojim klijentima kroz godine dosadašnjeg poslovanja i s njima žele nastaviti i dalje. Uz to što ovaj concept store obuhvaća proizvode koji su u samom vrhu svjetskog beauty luksuza, za The Rite Store dodatno su odabrani samo ekskluzivni i teže dostupni brendovi. Svaki od odabranih brendova odlikuje pomno planiranje u proizvodnji proizvoda, odabrane sastojke, te limitirane količine koje su tržišno teško dostupne.

Osim u Zagrebu, The Rite Store svoju će ponudu postupno proširiti i regionalno na zemlje jugoistočne Europe kao ekskluzivni zastupnik za odabrane brendove, a pred ovim mladim poduzetničkim duom nalazi se još mnogo planova koje s velikom željom čekaju pretvoriti u stvarnost.

Sinoćnje otvorenje ove beauty oaze nisu propustili: Maja Šuput, Matija Vuica, Lejla Filipović, Nives Ivanković, Franka Batelić, Albina, Sementa Rajhard, Sonja Kovač, Marko Grubnić, Marta Fernandes da Silva, Antonija Stupar Jurkin, Rita Rumora Jurki, Brita Bobetić, Luna Valas, Isabella Rakonić, Kristina Zubac, Nikolina Minovska, Dalibor Petko, dr. Tamara Žaja Miličić, dr. Ivana Nola, te mnogi drugi.

Zvonimir Franic i Karlo Rusan_1

Zvonimir Franić i Karlo Rusan

Antonija Stupar Jurkin

Antonija Stupar Jurkin

Franka Batelic

Franka Batelić

Marta Fernandes da Silva

Marta Fernandes da Silva

dr. Tamara Zaja Milicic

dr. Tamara Žaja Miličić

Maja Suput

Maja Šuput

Rita Rumora Jurki

Rita Rumora Jurki

Albina

Albina

Kristina Zubac

Kristina Zubac

Nives Ivankovic

Nives Ivanković

Matija Vuica

Matija Vuica

dr. Ivana Nola

dr. Ivana Nola

Isabella Rakonic

Isabella Rakonić

Lejla Filipovic

Lejla Filipović

Luna Valas

Luna Valas

Zvonimir Franic i Karlo Rusan_1 Antonija Stupar Jurkin Franka Batelic Marta Fernandes da Silva dr. Tamara Zaja Milicic Maja Suput Rita Rumora Jurki Albina Kristina Zubac Nives Ivankovic Matija Vuica dr. Ivana Nola Isabella Rakonic Lejla Filipovic Luna Valas

Fotografije: John Pavlish, Sanja Jagatić i Danko Šimunović

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime