Petak, 14 veljače, 2025

Brojni jesenski noviteti u omiljenom zagrebačkom street food baru

Kroz svojih četiri godine rada, Jellyfish je uspio kreirati izvanredno ukusne i jedinstvene kombinacije okusa koje zadovoljavaju i najdelikatnija nepca

U zagrebačkom street food i cocktail baru, Jellyfish In Space, ova jesen je donijela obilje uzbudljivih novosti na njihovom meniju, koje će sigurno zadovoljiti nepca svih onih koji uživaju u kvalitetnoj hrani. Ovaj prostor nudi nevjerojatne fusion okuse koji kombiniraju najbolje elemente azijske i latinoameričke kuhinje, stvarajući posebnu i neodoljivu gastronomsku ponudu.



Ovaj spoj kultura pozicionirao je Jellyfish In Space kao imperativno odredište za sve gurmane i ljubitelje dobre zabave. Kroz svojih četiri godine rada, Jellyfish je uspio kreirati izvanredno ukusne i jedinstvene kombinacije okusa koje zadovoljavaju i najdelikatnija nepca. Bez obzira na kulturnu preferenciju, svatko može pronaći svoju savršenu harmoniju okusa koja će ih oduševiti.

 Raj za gastronomske inovacije i svjetsku kuhinju

Bao Buns duck, harmoničan je spoj mekog kineskog kruha, sporo pečenih pačjih prsa, pico de gallo  salse, kikirikija i voćnog umaka od maline i višnje. Kombinacija Bao Bunsa sa sočnom i sporo pečenom svinjskom potrbušinom nadopunjena je mrkvom, kikirikijem i teriyaki majonezom te pruža novu paletu okusa i mirisa. Patka kao glavni sastojak nalazi se i u neizbježnim tacosima koji s pico de gallo salsom, miješanom salatom, kikirikijem i malina/višnja umakom popularnom latinoameričko jelu daju sasvim novu dimenziju.

Jesenski preobražaj dobile su i Gyoze koje na novi meni dolaze u dva različita okusa. Zaljubljenici u vege uživat će u tradicionalnom japanskom dumplingsu ispunjenom jabukama, umakom od cimeta i šećerom, dok će zaljubljenici u meso glad utažiti varijantom od svinjetine. 

 

Tu je i azijski klasik, sushi, Tuna uramaki nigiri dolazi u kombinaciji sušene rajčice, krem sira, avokada, krastavaca i pico de gallo salse, a Losos age ebi spoj je okusa lososa, kozica u tempuri, pesta, krem sira i avokada. Uz novitete na standardnom meniju, Jellyfish uvodi i dnevna tematska jela posvećena različitim zemljama, zahvaljujući kojima će posjetitelji moći istraživati okuse Grčke, Koreje, Amerike, Južne Amerike i Mediterana te i putovati kulinarskim svijetom. Ovo je prilika za jedinstvenu gastronomsku avanturu i upoznavanje različitih kulinarskih tradicija, a svaka zemlja donosi svoj jedinstveni pečat na jelovnik.

U ponudi su i kokteli

Osim hrane, jesenski meni obogaćen je i pomno osmišljenim koktelima koji uključuju kombinaciju voća i začina i odražavaju duh sezone. Ljubitelji klasika i zaljubljenici u nove okuse, imat će prilike uživati u: Amberu – Jim Beam black, maple sirup, tonik; Pumpkinsteinu – Botran 12 godina rum, pumpkin spice, soda; Sweety pie – Jack Daniels jabuka, apple pie sirup i soda; Cinnamon challenge – croatian rose craft gin, cinnamon syrup, ginger beer; Fatty beach – Beluga vodka, karamel sirup, cranberry sok i Sombrero cafe – Anejo tequila, miodula cafe, espresso, šećer.

Jellyfish In Space, kao i do sada, ostaje mjesto za dobar tjedni ili vikend izlazak uz svirke uživo, koje donosi program „Glazbeni tramvaj”. Više informacija o novitetima i aktualnim ponudama Jellyfisha nalazi se na službenoj Instagram i Facebook stranici.

Foto: Bojan Zibar

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime