Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Čarolija jesenske kuhinja: Zapečene rolice od tikvica i patlidžana

Ovo jesensko jelo svježe je, hrskavo i zdravo! Brzo je za pripremu, a sigurni smo da ćete uživati u okusu ovih rolica

Iako u hladnijim danima češće jedemo tešku hranu, danas smo se odlučili za nešto laganije. Ovo jesensko jelo svježe je, hrskavo i zdravo! Brzo je za pripremu, a sigurni smo da ćete uživati u okusu ovih rolica. 



Sastojci:

  • 2 Tikvice (po 180 g)
  • 2 Patlidžana (od 250 g)
  • 1 Žlica kapara
  • 80 g sušenih rajčica u ulju
  • 500 g svježeg sira
  • 3 žumanca
  • 1 žlica vinskog octa
  • Svježi ružmarin- sol i papar

Upute:

1/ Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U međuvremenu operite tikvice i patlidžane te im odrežite krajeve. Narežite ih na tanke, duguljaste ploške.

Ocijedite kapare, kao i rajčice, i pritom sačuvajte ulje. Oboje nasitno nasjeckajte. Ružmarin properite, otresite višak vode, otrgnite iglice i nasjeckajte ih. Pomiješajte svježi sir sa žumancima, octom , kaparima, rajčicom i ružmarinom pa nadjev posolite i popaprite.

2/ Ploške tikvica i patlidžana tanko premažite kremom od sira, smotajte ih i gusto posložite u vastrostalnu zdjelu tanko premazanu uljem od sušenih rajčica. Stavite zdjelu u pećnicu i pecite povrće 20-25 min dok se lijepo ne zapeče. Rolice ukrasite ružmarinom te ih po želji ponudite uz ostatak kreme od sira. Poslužite uz što želite.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime