Maistrin restoran Cap Aureo, smješten u Grand Park Hotelu Rovinj i pod vodstvom chefa Jeffreyja Velle, nagrađen je svojom prvom Michelinovom zvjezdicom. Restoran Agli Amici Rovinj, također u sklopu Grand Parka, a koji djeluje u suradnji Maistre s renomiranim talijanskim chefom Emanueleom Scarellom, potvrdio je svoje dvije zvjezdice, ostajući tako jedini restoran u Hrvatskoj s ovim najvišim priznanjem.
Restoran Cap Aureo otvoren je 2019. godine u sklopu luksuznog hotela Grand Park. Njegov koncept temelji se na sezonalnosti, lokalnim namirnicama i kreativnom pristupu povrću, zbog čega se sam restoran opisuje kao ‘mjesto koje voli povrće’. Degustacijski jelovnik sastoji se od dvadesetak sljedova koji se mijenjaju svakih nekoliko tjedana, prateći mikroklimatske promjene i dostupnost svježih namirnica. Vinska karta stavlja naglasak na hrvatske vinare, uz selekciju pjenušavih vina, vintage šampanjaca i odabranih etiketa iz regije.
Photo Mario Kučera
‘Ova zvjezdica nije samo priznanje našem timu, već i cijeloj ideji Cap Aurea – kuhinji koja odražava krajolik, godišnja doba i duboko poštovanje prema prirodi koja nas okružuje. Ponosan sam što je naš rad prepoznat na ovakvoj razini i zahvalan što imamo priliku gostima ponuditi nešto autentično, istarski nadahnuto, a istovremeno suvremeno,’ izjavio je Jeffrey Vella, chef Cap Aurea.
Photo Mario Kučera
Rovinj učvršćuje status gastro prijestolnice
S ovom novom zvjezdicom, Rovinj postaje jedina destinacija u Hrvatskoj s tri restorana nagrađena Michelinovim zvjezdicama, čime dodatno učvršćuje svoj status vrhunskog gastronomskog središta regije. U Maistri ističu kako su strateški razvoj visoke gastronomije i suradnja s vrhunskim chefovima ključni elementi u pozicioniranju Rovinja kao luksuzne destinacije.
‘Dobivanje prve Michelinove zvjezdice za Cap Aureo i potvrda dviju zvjezdica za Agli Amici Rovinj rezultat su dugoročnog ulaganja, vizije i timskog rada. Ovo priznanje dodatno pozicionira Rovinj i Hrvatsku na globalnoj gastronomskoj karti, a nama u Maistri daje dodatni poticaj da nastavimo s razvojem vrhunskih kulinarskih koncepata,’ izjavio je Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistra Hospitality Group.
Vrijedi spomenuti i da su restorani Tekka by Lone (Hotel Lone) i Wine Vault – Levante Edition (Hotel Monte Mulini) zadržali preporuku ovog prestižnog vodiča.