Subota, 2 ožujka, 2024

Bila sam na prvoj kulinarskoj radionici u životu – od sada jedem samo kod kuće!

Na gastronomskoj radionici sam otkrila nove načine pripreme hrane, koji su jednostavni, a daju zanimljivu notu poznatim okusima jela. Svakako ću ih ponovno pripremiti kod kuće, Karla Horvat, urednica portala Mixer.hr

Tvrtka Samsung organizirala je kreativnu Samsung radionicu u sklopu koje su polaznici u prostorima Kotluša Kitchen Studio imali priliku naučiti nešto više o korejskoj kuhinji i tradicionalnim receptima kroz vođeni tečaj, ali i kušati brojne autohtone specijalitete. Okupljeni polaznici kuhali su na inovativnim Samsung uređajima za modernu i pametnu kuhinju, a proces kuhanja pratila je i prezentacija brojnih mogućnosti Samsung uređaja za pametnu kuhinju.“I sama sam dobila priliku biti pozvana na Samsungovu kulinarsku radionicu i iskušati njihove inovativne kuhinjske proizvode. Obzirom da sam češće s druge strane tanjura, odnosno više jedem, manje kuham, ovo je bilo veoma zanimljivo iskustvo za mene, naročito jer smo pripremali obroke koje do sada nisam imala prilike niti probati, pa samim time o pripremi jela nisam ništa ni znala. Korejska gastronomija mi je sama po sebi veoma interesantna, ali sam je više povezivala s kompliciranijim načinom pripreme, ali i jelima koja su jače začinjena od naših, ali sam se poprilično prevarila. Naime, na radionici smo pripremali tri jela, a iako Kimchi još uvijek nisam probala, obzirom da je u procesu fermentacije, glavno jela i desert su mi se veoma svidjeli. 

Sve namirnice smo imali već pripremljene, a na nama je bilo da ih sjedinimo i od njih napravimo ukusno jelo. Recepte smo dobili na Samsung tabletima, što je bilo veoma cool iskustvo jer nije bilo uništavanja kuharica masnim i prljavim rukama, već smo sa samo jednim dodirom mogli promijeniti stranicu i pročitati nastavak recepta, ili se vratiti nekoliko koraka unatrag i provjeriti jesmo li sve namirnice pravilno dodali i posložili. 

Nakon zabavne pripreme glavnog jela, koja se odvijala u paru, krenuli smo s pečenjem. Glavno jelo su bili bao buns, u koji je išla ukusna piletina sa sezamom i slatko kiselim umakom uz dodatak povrća. Piletinu smo nakon pripreme pekli u Samsung pećnicama koje imaju AirFry i Air Sous funkciju koja za pripremu jela koristi vrući zrak i tako se koristi manja količina ulja i sama priprema jela je zdravija. Istu stvar smo koristili i za pripremu bunsa, a izašli su topli i mekani iz pećnice. Ono što je najbolje, pećnica ima mogućnost da se sama očisti, ne možete reći da ipak želite kuhati malo više nego prije nakon ove spoznaje? 🙂 Za desert smo pripremali Hotteoka, palačinke koje smo napunili ukusnim punjenjem od cimeta, šećera i oraha. Obzirom da smo ih zamotali, ove mini palačinke su bile veoma zanimljivog okusa.

Na gastronomskoj radionici sam otkrila nove načine pripreme hrane, koji su jednostavni, a daju zanimljivu notu poznatim okusima jela. Svakako ću ih ponovno pripremiti kod kuće i barem pokušati dobiti sličan okus koji je posebno došao do izražaja zbog inovativne tehnologije Samsung kuhinjskih aparata”, Karla Horvat, urednica portala Mixer.hr.

Bogat svijet korejske kuhinje

Voditelji Mihaela i Vedran sudionicima kratko su predstavili korejsku kulturu, tradiciju i način pripreme hrane. Recepti za pripremu bili su dostupni na njihovim radnim jedinicama, a polaznicima su objasnili što će pripremati. Polaznici su tako imali priliku kušati Kimchi buchimgae s umakom, tradicionalni korejski fermentirani kupus, uz osvježavajući koktel na bazi Sojua i tonika, ali i Churum Soju – omiljeni napitak brojnih koreanaca.

Nakon inicijalne degustacije, kulinarski dio radionice bio je podijeljen u tri dijela, to jest jela – predjelo, glavno jelo i desert. Predjelo Kimchi su sudionici, osim što su kušali, napravili i sami, a ovu specifičnu poslasticu ponijeli su kući na fermentaciju. Kako bi namirnice ostale svježe i ukusne pobrinuo se Samsung Bespoke hladnjak, sa svojim prostranim prostorom za pohranu i Optimal Fresh+ mogućnostima, koje omogućavaju da namirnice ostanu svježe dulje, bez pada kvalitete. Prostrana Space Max unutrašnjost Bespoke hladnjaka pobrinula se da sve namirnice spremno dočekaju kuhanje, a našlo se mjesta i za staklenke Kimchia.

Ukusno glavno jelo – bao buns

Glavno jelo bila je korejska pržena piletina u bao pecivima, jelo koje se sastoji od hrskavo pržene piletine poslužene u mekanom i pahuljastom pecivu poznatom kao “bao”. Samsung Bespoke pećnica bila je adut u pripremi ovog popularnog jela jer pruža impresivnu zapremninu od 76 litara, a opremljena je naprednim tehnologijama kao što su AirFry i Air Sous, za pripremu ukusnih jela uz pomoć vrućeg zraka, čime osigurava zdraviji pristup kuhanju sa smanjenom količinom ulja.

Tehnologija kuhanja i pečenja uz pomoć vrućeg zraka dostupna je u samoj pećnici, što znači da nema potrebe za dodatnim uređajima koji nepotrebno zauzimaju mjesto u kuhinji, a termometar koji je i više nego potreban za kontrolu optimalne temperature, također se nalazi u samoj pećnici. Također, Dual Cook Flex Steam revolucionarna je značajka koja omogućava podjelu kuhanja i time osigurava veću produktivnost, uz kuhanje na pari koje hranu čini sočnom. Ove značajke posebno su došle do izražaja baš kod pripreme piletine koja je bila gotova u trenu uz funkciju AirFry, dok je para bila zaslužna za mekanu i podatnu teksturu bao peciva.

Tko su tehnološki stručnjaci u kuhinji?

Ova inovativna pećnica kompatibilna je sa SmartThings platformom koja omogućuje još bolje i lakše povezivanje uređaja u pametni ekosustav, što su i sami polaznici imali priliku isprobati pa su uz Samsung Tab S8 tablete budnim okom pazili na pećnicu i osigurali da piletina bude pečena taman koliko treba. Uz pećnicu, koja je obično u središtu svih kulinarskih zbivanja, polaznici radionice imali su priliku kuhati i na Samsung indukcijskoj ploči, koja uz svoju Flex zonu pruža dovoljno prostora za sve lonce i tave pa čak i one pravokutnog oblika koje obično predstavljaju problem. A budući da niti jedan obrok nije potpun bez deserta, okupljeni polaznici okušali su se i u pripremi Hotteoka – tradicionalnog korejskog slatkog peciva koje se obično prodaje na uličnim štandovima i tržnicama. Tijekom kuhanja, polaznike su obilazili Samsung treneri, koji su okupljenima detaljno objasnili kako funkcioniraju pojedini uređaji te im predstavili brojne mogućnosti inovativnih Samsung kućanskih aparata, ali i pokazali funkcionalnost SmartThings platforme za povezaniju kuhinju i dom. 

Ekosustav uređaja za pametnu kuhinju

Kao jedan od vodećih globalnih proizvođača kućanskih aparata Samsung u svojem portfelju uređaja ima cjelokupni ekosustav uređaja potrebnih za opremanje funkcionalne i pametne kuhinje, a osim visoke razine funkcionalnosti i kvalitete, Samsung kuhinjski uređaji napravljeni su da djeluju u sinergiji, olakšavajući rad i povezujući sve što korisnicima treba u kuhinji u jednu smislenu cjelinu. Polaznici radionice specijalitete su pripremali uz pomoć najnovijih Samsung uređaja, kao što su Bespoke pećnica i indukcijska ploča za kuhanje, dok su namirnice bile pohranjene u prostranom Bespoke hladnjaku.

Ova inovativna radionica, osim što je predstavila atraktivne Samsung kućanske uređaje, proširila je i svijest o bogatoj gastronomskoj tradiciji Južne Koreje, u kreativnom Kotluša Kitchen Studio okruženju. Uz uređaje namijenjene kuhinji, na radionici polaznici su imali priliku upoznati i najnoviji Samsung OLED televizor – revoluciju u segmentu tehnologije prikaza, koji donosi brojne inovativne tehnologije za uživanje u multimedijalnim sadržajima gdje god u domu poželite – pa i u kuhinji.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime