Subota, 23 studenoga, 2024

Cube kroasan stigao u Mlinar: Evo prvih dojmova o viralnom hitu!

Poznat kao 'Le Cube', ovaj kroasan osmislila je londonska pekarnica Le Deli Robuchon, pod vodstvom slavnog francuskog kuhara Joëla Robuchona, ponosnog vlasnika čak 32 Michelinove zvjezdice

Kada smo saznali da je kroasan kocka, globalni hit iz Londona, napokon stigao u Hrvatsku, i to ekskluzivno u odabrane Mlinar poslovnice, nismo mogli odoljeti – odmah smo ga morali isprobati! Ova jedinstvena pekarska delicija, koja već neko vrijeme dominira društvenim mrežama, ne osvaja samo izgledom, već i obećava pravu eksploziju okusa. Evo naših dojmova nakon prvog zalogaja ove slasne poslastice.



Kroasan kocka koja je zaludila svijet

Kroasani su jedno od najpopularnijih peciva na svijetu, a već smo ih vidjeli u svim mogućim
kombinacijama. Tu su popularni cronuti, cruffini, gigantski i zdrobljeni kroasani, a njima se sada pridružio i cube croassant – kroasan u obliku kocke punjen bogatom kremom i preliven jednako ukusnim preljevom.

Poznat kao ‘Le Cube’, ovaj kroasan osmislila je londonska pekarnica Le Deli Robuchon, pod
vodstvom slavnog francuskog kuhara Joëla Robuchona, ponosnog vlasnika čak 32 Michelinove zvjezdice. Jednako popularna je i verzija iz New Yorka, i to pekarnice Julien Boulangeries, koja nudi ultra popularne verzije prekrivene pečenom meringom, orašastim plodovima i voćem.

Zahvaljujući viralnim TikTok objavama iz pekarnica i brojnim redovima koji su se stvarali kako bi ljudi kušali ovu slasticu, cube kroasan postao je viralni hit kojeg smo sa čežnjom pratili preko društvenih mreža. Zato nas je oduševila vijest kako je od sada ova neodoljiva slastica dostupna i u Mlinaru!

Mlinarov cube kroasan – poslastica kojoj je zaista teško odoljeti

Ove neodoljive kroasane od sada možete pronaći u 10 odabranih Mlinarovih poslovnica u Zagrebu i Čakovcu, a moramo priznati da izgledaju božanstveno. Prvo što nas je oduševilo je njihov izgled. Savršeno kvadratni i pravilni, svaki kroasan dolazi zapakiran u cool šarenu kutijicu koja je toliko privlačna da je gotovo šteta baciti je – možete je sačuvati za čuvanje sitnica ili kao zanimljiv dekorativni dodatak (svakako cijenimo reusable!).

Zatim smo prešli na najvažniji dio – griz! Vanjska tekstura kroasana upravo je onakva kakvu očekujete: hrskava, zlatna i slojevita. No, pravo oduševljenje nastupilo je kada smo probali unutrašnjost – mekana i prozračna, savršeno kontrastira s hrskavim vanjskim slojem. A vrhunac svega je, da smo nakon samo nekoliko zalogaja, stigli do izdašne bogate kreme koja definitivno predstavlja sasvim novu razinu punjenja kroasana koju do sad nismo imali prilike probati.

Mlinar nudi dvije varijante punjenja, Nutella i pistacija, i teško je reći koja je bolja. Nutella verzija ima onaj divan, čokoladni okus kojem je teško odoljeti – pravi comfort food u svakom zalogaju. S druge strane, pistacija je pun pogodak za one koji vole nešto kremastije, s finom, orašastom notom koja savršeno nadopunjuje lisnato tijesto.

Fotografije: Press

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime