Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Putovanje okusima svijeta: Mlinar predstavio nove pekarske specijalitete

Mlinar danas nije samo mjesto gdje se proizvode kruh i peciva, već je i centar inovacija. Uvijek je u potrazi za novim okusima, teksturama i načinima prezentacije

U renoviranom showroomu u Zagrebu, Mlinar, vodeći pekarski lanac maloprodaje u regiji, predstavio je najnovije kreacije inspirirane internacionalnim okusima, dodatno obogaćujući svoj već raznovrstan asortiman. Ovaj moderno dizajnirani showroom, koji uključuje i Mlinarov razvojni laboratorij, bio je mjesto okupljanja i gastronomskog istraživanja svjetskih okusa, privlačeći brojne goste, novinare i influencere. Posjetitelji su imali priliku kušati Mlinarove novitete i sudjelovati u nagradnoj igri ‘Okusi svijeta u Mlinaru’.



Na događaju su bili predstavljeni noviteti iz slatke i slane ponude: hrskavi ‘sourdough kruh’, talijanski ‘sendvič s mortadelom i pistacijom’, grilani ‘panini sendvič’ te izvanredna ‘focaccia’. Gosti su uživali u mirisnom ‘bavarskom perecu’, egzotičnom ‘azijskom štapiću’, kao i poznatom ‘bureku’ koji je reinterpretiran s dodatkom svježih tikvica. Slatki belgijski ‘štapić s lješnjacima’ oduševio je prisutne, kao i nova Mlinarova poslastica, čokoladna ‘Babka’, koja je premijerno predstavljena tom prigodom.

Rukovoditeljica Službe marketinga i razvoja u Mlinaru, Kristina Marija Jurčić, istaknula je: ‘Mlinar danas nije samo mjesto gdje se proizvode kruh i peciva, već je i centar inovacija. Uvijek smo u potrazi za novim okusima, teksturama i načinima prezentacije da zadovoljimo sve zahtjeve naših kupaca. Naši tehnolozi neprestano eksperimentiraju s recepturama i traže savršenu ravnotežu tradicionalnih sastojaka i modernih tehnika. Vjerujemo da nas izdvaja naša sposobnost da predvidimo potrebe naših kupaca i da im pružimo proizvode koje žele prije nego što ih sami traže.’

‘Sourdough kruh’ ručno izrađen s domaćim kiselim tijestom oduševio okupljene 

Iskusni stručnjaci iz Mlinara vodili su goste kroz degustaciju, otkrivajući zanimljive priče i tehnološke pojedinosti koje stoje iza stvaranja novih proizvoda. Posebno oduševljenje prisutnih izazvao je Mlinarov ‘sourdough kruh’, koji je ručno izrađen s domaćim kiselim tijestom. Proces hladne fermentacije od minimalno 15 sati postiže savršenu harmoniju okusa i teksture. ‘Ovakav pristup proizvodnji kruha vraća nas tradicionalnom načinu pečenja, onako kako su ga radili naši stari, što dodatno naglašava njegovu kvalitetu i nutritivnu vrijednost’, pojasnio je tehnolog Luka Katić, jedan od stručnjaka zaslužnih za ovaj izvanredan sourdough kruh koji je sada dostupan u Mlinarovim trgovinama.

Pored sve popularnijeg sourdough kruha, koji u posljednje vrijeme dobiva sve veću podršku među pristašama zdrave prehrane, također su predstavljene ukusne focaccie i gurmanski sendviči inspirirani talijanskom kuhinjom. Među njima su ‘sendvič s mortadelom i pistacijom’ te grilani ‘panini sendvič’, koji je svojim sastojcima i pripremom nadahnut talijanskim klasičnim receptom, a u verziji Mlinara uključuje kvalitetnu kuhanu šunku, cheddar sir, sočnu mozzarellu i kisele krastavce.

Josip Jelinić, stručnjak iz Mlinara, nastavio je s predstavljanjem raznovrsnih slanih inovacija. Među njima se ističe ‘azijski štapić’, inspiriran karakterističnim okusima azijske kuhinje, koji nudi hrskavo punjeno tijesto s bogatim povrćem i sočnim svinjskim mesom, začinjeno slatkim chilli umakom. Također, tu je i ‘burek motani s tikvicom’, tradicionalni bosanski specijalitet, koji osvaja kombinacijom hrskavosti i sočnosti, spajajući domaći kravlji sir s osvježavajućim tikvicama. Nadalje, tu je i ‘bavarski perec’ s obiljem krupne soli, prekriven slojem sjajne smeđe glazure, mekan i hrskav u isto vrijeme, omiljeni zalogaj koji može ugoditi nepcima tijekom cijele godine.

U ponudu stižu i slatki noviteti 

Također su predstavljeni i slatki noviteti – kremasti belgijski ‘štapić s lješnjacima’ te najnoviji dragulj iz Mlinara, čokoladna ‘Babka’, ukusni brioche kolač s korijenima u poljskoj kuhinji. ‘Babka’, što na poljskom znači ‘baka’, je slatki pleteni kruh koji se tradicionalno priprema za Uskrs i druge blagdane. No, ova poslastica toliko je omiljena među ljubiteljima da je traže u bilo koje doba godine, a njen bogati i sočni okus budi nostalgiju za bakinim slasticama i sretnijim vremenima. Uskoro će Babka biti dostupna u svim Mlinarovim trgovinama, pružajući kupcima priliku da uživaju u ovoj tradicionalnoj poslastici kad god požele.

Uz degustacije Mlinarovih noviteta, gosti su imali priliku upoznati se s proizvodnim procesom u Mlinarovom pogonu te sudjelovati u kreativnoj radionici ukrašavanja focaccie.U okviru kampanje, pokrenuta je nagradna igra koja traje do 18. svibnja. Sudionici imaju priliku isprobati sedam primamljivih noviteta iz Mlinara, inspiriranih najpoznatijim receptima diljem svijeta i osvojiti putovanje na Tajland. 

Fotografije: Press 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime