Petak, 17 studenoga, 2023

Najnoviji kuharski TikTok trik je zamrzavanje slanine

Čak i ako odjednom pojedete cijeli paket slanine, svejedno možete koristiti ovaj trik za kupnju u rinfuzi i čuvanje slanine na duže razdoblje, što je ekonomično koliko i praktično. Psst: Slanina može biti u zamrzivaču do četiri mjeseca

Ponekad izgubimo sate skrolajući TikTokom bez da otkrijemo nešto zanimljivo, a ponekad izađemo iz rudnika s komadićem zlata. Jedno nedavno skrolanje odvelo nas je duboko u #foodtok, gdje smo, srećom, umjesto recepta koju si više manje slični, bili nagrađeni trikom za zamrzavanje slanine koji će uskoro postati redovita praksa u našoj kuhinji.Kada kupite slaninu, veoma rijetko je iskoristite cijelu, zar ne? Osim ako niste šesteročlana obitelj koja je veoma voli. Vjerojatnije je da ćemo tu i tamo upotrijebiti nekoliko kriški da damo okus jelu, a zatim nasumično umotati ostatke u foliju da ili polagano umru u našem frižideru ili izađu kao komad leda sljedeći put kad pripremamo recept koji traži malo slanine. Upravo zato nam se veoma svidio zanimljivi savjet TikTokerice Charlotte, @cleanfoodiecravings. 

@cleanfoodiecravings Replying to @snow.nicole And if this hack doesn’t work for you because you and your family go through a whole pack of bacon every morning, please don’t tell us about it. K bye! #kitchenhacks #fyp ♬ People – Libianca

Kako zamrznuti slaninu?

U videu, Charlotte (koja, također ima blog o hrani) pokazuje kako slaže pojedinačne kriške slanine na lim obložen papirom za pečenje, zatim ih prekriva drugim listom papira za pečenje i zarola cijelu stvar u svitak slanine. Zamrzava svitak, a zatim reže papir u pojedinačne spirale koje sprema u vrećicu za zamrzavanje koja se može zatvoriti.

Volimo ovu metodu iz nekoliko razloga. Za početak, olakšava grabljenje jedne ili dvije kriške odjednom bez odmrzavanja cijelog bloka slanine. Također je veća vjerojatnost da ćemo zaista iskoristiti svoje ostatke jer su lako vidljivi i dostupni u zamrzivaču.

Čak i ako odjednom pojedete cijeli paket slanine, svejedno možete koristiti ovaj trik za kupnju u rinfuzi i čuvanje slanine na duže razdoblje, što je ekonomično koliko i praktično. Psst: Slanina može biti u zamrzivaču do četiri mjeseca.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime