Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Novi okus mesa: Ukusni recepti za čiju je pripremu potrebno samo 30 minuta

Donosimo dva zanimljiva prijedloga za obroke za čiju pripremu je potrebno oko pola sata. Jedan recept je lagana varijanta, a ipak zasitna, dok je drugi pun aroma Meksika!

Jedna od najvećih ‘muka’ modernog doba često postaje priprema obroka. Ako niste vrhunski znalac ili nemate dovoljno vremena za proučavanje i testiranje raznih recepata, tada vam kuhanje postaje ‘tlaka’ koju rješavate na brzi način – narudžbom jela ili nekom kratkom pripremom.



A da bi to brzo i jednostavno jelo prije svega bilo ukusno i hranjivo pobrinut ćemo se mi – zato vam donosimo dva zanimljiva prijedloga za obroke za čiju pripremu je potrebno oko pola sata. Jedan recept je lagana varijanta, a ipak zasitna, dok je drugi pun aroma Meksika!

Pureći svitci s mesnim namazom

Sastojci:

  • 4 pureća odreska (od oko 120 grama)
  • 200 grama mesnog namaza
  • 2 kisela krastavca
  • 1 luk
  • 3 žlice senfa
  • 2 žlice ulja
  • 400 ml temeljca
  • sol, papar
  • šećer
  • jestivi škrob

Priprema:

  1. Odreske operite, posušite i po potrebi malo stucite. Najprije ih premažite sa 100 grama mesnog namaza, a potom s 2 žlice senfa. Luk oljuštite pa ga nasjeckajte, kao i krastavce. Raspodijelite po odrescima, smotajte ih pa ih učvrstite čačkalicama. Pureće svitke popržite u vrućem ulju, ulijte temeljac te ostavite da lagano ključa 15-20 minuta. Potom ih izvadite i stavite na toplo. 
  2. Preostali mesni namaz stavite u umak, dobro promiješajte te začinite solju, paprom, 1 žlicom senfa i šećerom. Umak lagano zgusnite razmućenim škrobom te ga poslužite sa svitcima. 

 

Tavica s mesom i čipsom

Sastojci:

  • 250 grama riže
  • sol
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 svežnjić mladog luka
  • 150 grama graha kidney (iz limenke)
  • 100 grama kukuruza (iz limenke)
  • 1 feferon
  • 2 žlice masla
  • 300 grama mljevenog mesa
  • papar
  • 3 žlice umaka od čilija
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 svežnjić korijandera
  • 4 žlice vrhnja
  • tortilje (čips)

Priprema:

  1. Rižu skuhajte prema uputama s pakiranja u blago posoljenoj vodi. U međuvremenu oljuštite češnjak i nasjeckajte ga. Mladi luk očistite, operite i narežite na kolutove. Grah i kukuruz ocijedite. Feferon uzduž prerežite, uklonite sjemenke, operite ga i narežite na rezance. 
  2. Maslo zagrijte u tavi te propirjajte mladi luk i češnjak. Zatim dodajte mljeveno meso i popržite ga. Umiješajte grah i kukuruz. Rižu ocijedite i također je umiješajte. Dobro začinite solju, paprom, umakom od čilija te limunovim sokom. 
  3. Korijander operite, protresite i natrgajte listiće. Umiješajte ih u tavicu s mljevenim mesom. Pirjajte na umjerenoj vatri oko 5 minuta. Zatim umiješajte kiselo vrhnje. Tavicu s mljevenim mesom poslužite čipsom. Još možete ukrasiti listićima korijandera. 

Želimo vam dobar tek!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime