Subota, 8 siječnja, 2022

Novi okus mesa: Ukusni recepti za čiju je pripremu potrebno samo 30 minuta

Donosimo dva zanimljiva prijedloga za obroke za čiju pripremu je potrebno oko pola sata. Jedan recept je lagana varijanta, a ipak zasitna, dok je drugi pun aroma Meksika!

Jedna od najvećih ‘muka’ modernog doba često postaje priprema obroka. Ako niste vrhunski znalac ili nemate dovoljno vremena za proučavanje i testiranje raznih recepata, tada vam kuhanje postaje ‘tlaka’ koju rješavate na brzi način – narudžbom jela ili nekom kratkom pripremom.

A da bi to brzo i jednostavno jelo prije svega bilo ukusno i hranjivo pobrinut ćemo se mi – zato vam donosimo dva zanimljiva prijedloga za obroke za čiju pripremu je potrebno oko pola sata. Jedan recept je lagana varijanta, a ipak zasitna, dok je drugi pun aroma Meksika!

Pureći svitci s mesnim namazom

Sastojci:

  • 4 pureća odreska (od oko 120 grama)
  • 200 grama mesnog namaza
  • 2 kisela krastavca
  • 1 luk
  • 3 žlice senfa
  • 2 žlice ulja
  • 400 ml temeljca
  • sol, papar
  • šećer
  • jestivi škrob

Priprema:

  1. Odreske operite, posušite i po potrebi malo stucite. Najprije ih premažite sa 100 grama mesnog namaza, a potom s 2 žlice senfa. Luk oljuštite pa ga nasjeckajte, kao i krastavce. Raspodijelite po odrescima, smotajte ih pa ih učvrstite čačkalicama. Pureće svitke popržite u vrućem ulju, ulijte temeljac te ostavite da lagano ključa 15-20 minuta. Potom ih izvadite i stavite na toplo. 
  2. Preostali mesni namaz stavite u umak, dobro promiješajte te začinite solju, paprom, 1 žlicom senfa i šećerom. Umak lagano zgusnite razmućenim škrobom te ga poslužite sa svitcima. 

 

Tavica s mesom i čipsom

Sastojci:

  • 250 grama riže
  • sol
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 svežnjić mladog luka
  • 150 grama graha kidney (iz limenke)
  • 100 grama kukuruza (iz limenke)
  • 1 feferon
  • 2 žlice masla
  • 300 grama mljevenog mesa
  • papar
  • 3 žlice umaka od čilija
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 svežnjić korijandera
  • 4 žlice vrhnja
  • tortilje (čips)

Priprema:

  1. Rižu skuhajte prema uputama s pakiranja u blago posoljenoj vodi. U međuvremenu oljuštite češnjak i nasjeckajte ga. Mladi luk očistite, operite i narežite na kolutove. Grah i kukuruz ocijedite. Feferon uzduž prerežite, uklonite sjemenke, operite ga i narežite na rezance. 
  2. Maslo zagrijte u tavi te propirjajte mladi luk i češnjak. Zatim dodajte mljeveno meso i popržite ga. Umiješajte grah i kukuruz. Rižu ocijedite i također je umiješajte. Dobro začinite solju, paprom, umakom od čilija te limunovim sokom. 
  3. Korijander operite, protresite i natrgajte listiće. Umiješajte ih u tavicu s mljevenim mesom. Pirjajte na umjerenoj vatri oko 5 minuta. Zatim umiješajte kiselo vrhnje. Tavicu s mljevenim mesom poslužite čipsom. Još možete ukrasiti listićima korijandera. 

Želimo vam dobar tek!

Pročitajte još...

Mixer slavi i daruje: Pridružite nam se u akciji ’60 dana dobrih djela’ i osvojite brojne nagrade!

Ove godine, na Mixerov rođendan, proširujemo našu akciju na 60 dana dobrih djela te ćemo vas svaki dan kroz društvene mreže zamoliti da učinite jedno dobro djelo, jednu sitnicu kojom ćete nekome u svojoj blizini ili sebi uljepšati dan! A kako bi se lanac dobrote nastavio, mi ćemo vas nagraditi brojnim darovima!

Siniša Bosanac: Djeca s invaliditetom nisu ‘jadna’ nego puna potencijala!

Upoznajte Sinišu i Filipa Bosanca, oca i sina iz Koprivnice, koji su se izborili za prava djece s invaliditetom. Siniša je za svoj doprinos zajednici nagrađen 2016. godine i nagradom Ponos Hrvatske. Budite i vi dio promjene!

Blagdani u svijetu: Ušli smo u domove i saznali božićne običaje širom svijeta

Švedska, Španjolska, Meksiko, SAD, Tajland, Norveška... Kako se tradicionalno provodi božićno vrijeme u ovim državama, što se jede, kako se čestita Božić, kome darove nosi mali Isus, a kome Sv. Tri kralja?

Na putu prema veganstvu: do uravnotežene prehrane i zdravog organizma

Ako želite jesti manje mesa ili u potpunosti prijeći na vegansku prehranu, ali brinete se zbog mogućeg nedostatka vitamina, evo nekoliko prijedloga, prema preporuci stručnjaka, koji će vam, ako ih slijedite, osigurati da se hranite zdravo, a da pritom organizam dobije sve što mu je potrebno da normalno funkcionira

Povezano

Sladoledni sendviči: Birajte konfete ili brownie – a možete i obje verzije!

Osim što su izvrsni desert, sendviči sa sladoledom su fantastični za svaku priliku i ukus. Ohlađeno tijesto za kolačiće možete kombinirati s drugim okusima i aromama

Po jutru se dan poznaje: Ovdje se jede provjereno najbolji doručak u Splitu!

Restoran Allora nezaobilazna je splitska kulinarska destinacija, a nudi, među ostalim, raznovrsnu à la carte ponudu doručaka te ćete se naći na slatkim i slanim mukama jer svako jelo mami da ga isprobate

Najpopularniji TikTok recepti u 2021. godini na koje ste možda zaboravili

Naši okusni pupoljci zaslužuju ponovno proživjeti ugodu najpopularnijih TikTok jela - i već nestrpljivo čekamo koja će nam zanimljiva i otkačena jela donjeti 2022. godina!

Bigoš s teletinom i gljivama: Varivo koje godi u svako doba godine, a posebice zimi

Donosimo vam recept za čiju pripremu će biti potrebno oko 25 minuta, a obrok je ukusan i prigodan u bilo koje godišnje doba, a posebice nakon blagdana. Klasici su često pravi evergreen

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime