Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Probudite male trenutke ljubavi – mirisom kave!

Istraživanja su pokazala da volimo miris kave jer ona sadrži molekule za gotovo svaki atraktivan miris, uključujući slatki, začinski, voćni, cvjetni, dimljeni

Poznata izreka kaže kako ljubav ide kroz želudac, ali mi bismo dodali da se ljubav prvo rađa kroz mirise. Ima li išta romantičnije od buđenja uz omiljeni, snažno opijajući miris kave ujutro. Još kada se ta kava servira odmah u krevet od najdraže osobe onda je doživljaj potpun.Zašto volimo miris kave?

Istraživanja su pokazala da volimo miris kave jer ona sadrži molekule za gotovo svaki atraktivan miris, uključujući slatki, začinski, voćni, cvjetni, dimljeni. Ono, malo manje znanstveno objašnjenje bilo bi u tome da nas miris kave podsjeća na opuštanje, užitak i stavlja nam osmijeh na lice. Potiče u nama onaj perfetto osjećaj.

Ritual pripreme kave nije potpun bez tog važnog i neizbježnog mirisa kave. Priprema kave u superautomatskim uređajima za kavu iz De’Longhija daje rezultat svježeg okusa kave jer se prije svake pripreme napitka melje točno ona količina zrna koja je potrebna za odabrani napitak. Svježe mljeveno zrno formula je koja je zaslužna za neodoljiv miris, ali i okus kave. Kada se omiljena zrna susretnu s vrhunskim De’Longhi automatskim aparatima za kavu, trenuci ispijanja kave kod kuće imaju okus savršenstva.

Ljubav i miris kave odličan su saveznik

Umjesto da se ljubav slavi samo na jedan dan, Dan zaljubljenih, priliku da se ona slavi, pokaže i obilježava treba koristiti redovito. Bez obzira na izazove u životu, u svakom danu uvijek postoje mali trenuci radosti. Budimo realni, većina njih uključuje kavu. Od jutarnjeg buđenja, pauze za kavu na poslu, druženja i opuštanja vikendom pa sve do vraćanja energije kroz dan.

Miris kave može biti vaš saveznik kojim možete u vašem domu potaknuti osjećaj ljubavi. Kako ljubav ide u svim smjerovima i oblicima, kava može biti taj savršeni i univerzalni poklon kojeg malo tko može odbiti. Osim iskazivanja ljubavi svako jutro pripremom omiljene šalice kave uz neodoljive opojne mirise koji savršeno dočaravaju miris ljubavi, miris kave može biti saveznik i kod drugih gesta ljubavi.

Sigurno postoji osoba koju niste dugo vidjeli, a imate joj toliko toga za reći ili se želite nekome zahvaliti. Iskoristite malu, ali značajnu gestu i pripremite toj osobi kavu. Sad je prilika da kavom pokažete ljubav u svim oblicima.

Zapamtite, ljubav treba dijeliti svaki dan.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime