Subota, 27 svibnja, 2023

Što chefovi Melkior Bašić i Damir Tomljanović spremaju za nadolazeći Baš Naš festival?

Sunset izdanje ovogodišnjeg festivala seli na Bundek, a tom su prilikom hrvatski poznati chefovi i koktel majstori pripremili ponudu o kojoj će se sigurno pričati

Prepoznat kao festival dobrih vibracija i sjajne atmosfere, Baš Naš festival unazad par godina profilirao se kao mjesto na kojem će gurmani svake godine biti siti…i oduševljeni! Sunset izdanje ovogodišnjeg festivala seli na Bundek, a tom su prilikom hrvatski poznati chefovi i koktel majstori pripremili ponudu o kojoj će se sigurno pričati.



Melkior Bašić i Damir Tomljanović potpisuju jelovnik Baš Naš festivala. Pod imenom„Bite of fun by Melkior Bašić on priprema šest vrsta pizza (stracciatella, spicy, margaritha, mortadella, prosciutto, acciughe) te šest vrsta domaće tjestenine. Kako to ne bi bila „samo tjestenina“, jedan od najcijenjenijih chefova Hrvatske priprema popularni kotač od sira s kojim će stvarati čaroliju okusa. Pašta u kolutu sira priprema se tako da se tjestenina skuha i priprema u otopljenom sirom u izdubljenom kolutu. Ovaj specijalitet, poznatiji u svijetu pod imenom ‘cheese wheel pasta’, osvojio je Instagram, a sada ćete ga konačno moći probati i u Zagrebu.

Brojna ukusna jela

Sjajna gastro iznenađenja priprema i Damir Tomljanović. Burgere i wrapove s njegovim potpisom moći ćete isprobati svih 18 dana trajanja Baš Naš sunset festivala. Fatalni, BBQ, simple i classic double smash burger, chick burger, ljuti Hot stuff burger i burger Do jaja osvojit će i najzahtjevnija nepca. Pomno rađena peciva, recepture kojima se poznati profesor gastronomije posebno ponosi te umaci i dodaci koji burger čine rapsodijom okusa čekaju vas u sklopu njegove gurmanske priče zvane Bite of fun by Damir Tomljanović zajedno s wrapovima koji se uvijek pokažu kao omiljeni street food na ovakvom tipu festivala.

Osim sjajnih jela, Melkior i Damir pripremaju posebno iznenađenje za goste 10. i 11. lipnja te 17. i 18. lipnja. Upravo u tim danima, od 12 do 15 sati posjetitelje čeka live cooking i jedan posve drugačiji kulinarski performans.

U pogledu na Bundek, tzv. zagrebačko more moći će se uživati i grickajući ukusne zalogaje Tapas bara. Dok se s društvom uživa u DJ-evima i koncertima najbolje nam „idu“ tapasi, ta mala, beskrajno maštovita i domišljata jela koja kombiniraju razne okuse i začine. S inćunima, s pršutom, patlidžanima te roast beef tapasi sjajno će uklopiti sa šarenim ražnjićima s rajčicom i mozzarellom. Kroz godine održavanja pokazalo se da posjetitelji Baš Naš festivala uz razne snackove obožavaju ispijati koktele.

Novo mjesto festivala

Afterwork druženje, romantični spoj, obiteljski izlet ili ludi noćni provod – kokteli s potpisom majstora Hrvoja Rihtarića pratiti će vas u svakoj varijanti. Poznat po tome da radi domaće sirupe, ovaj poznati barmen oduševljavala svojom lakoćom izvedbe i kombiniranja fenomenalnih boja i okusa osvježavajućih napitaka. Njegovi signature kokteli uistinu će Bundek pretvoriti u plažu dok će se Fresh corner pobrinuti da i mali i veliki budu opskrbljeni kavom, cijeđenim sokovima i neizostavnim sladoledima.

I što vam više treba da centar grada zamijenite zelenom oazom u kojoj se lakše podnose vrućine i u kojoj se dobro zabavlja i opušta svaki dan, od 1. do 18. lipnja?

Pročitajte još...

Foodballerka je in: Što obavezno jesti i piti na glavnom zagrebačkom događanju

I mi smo jedva dočekali posjetiti događanje o kojem priča cijeli grad, a ima li ljepšeg povoda nego spojiti korisno i ugodno. Dakle, odlučili smo 'omastiti brk' i provjeriti što se sve na Foodballerki nudi i koje štandove s hranom nikako ne smijete - zaobići!

3 vrhunske gastro manifestacije koje nas ovog vikenda mame mirisima i okusima!

Ovog vikenda jedva čekamo skočiti do Jaškovca, Liča (pored Fužina) ili pak do Slavonije i Podravine jer nas neodoljivo mame slasnim mirisima i krepkim okusima!

Petočetvrtinka u gastronomiji: Usudite li se guštati u iznutricama?

Jetrica, pluća, srca, fileki (tripice, vampi), brizle, bijeli bubrezi, mozak... Niste zatvorili tekst? Odlično, idemo dalje! Neki ih nazivaju prezrenim dijelovima životinje, no istina je kako su iznutrice nutricionistički vrlo vrijedne

Donosimo veliki gastro vodič kroz Baš Naš advent

Za poseban gastro doživljaj isplati se čekati u redu, jer su ove godine za najprimamljivije mirise i okuse zaslužni vrsni hrvatski chefovi: Marin Medak, Mario Mandarić i Stjepan Gojšić te najpoznatiji chef's trio – Damir Tomljanović, Stjepan Vukadin i Melkior Bašić

Povezano

Vrijeme je za brunch: 5 najboljih mjesta u Zagrebu

Zagreb nudi širok izbor mjesta s dobrom brunch ponudom. Kombinacija hrane i druženja je dobitna, stoga vam donosimo 5 mjesta za uživanje u brunchanju u Zagrebu! 

Matija Bogdan uvodi koncept visoke gastronomije u Aminessove restorane na Krku i Korčuli 

Izbor chefa Matije Bogdana je logičan, s obzirom na to da 30-ogodišnji kuhar iza sebe ima uspješan višegodišnji angažman u londonskom restoranu Ledbury s dvije Michelinove zvjezdice, gdje je radio kao desna ruka velikom Brettu Grahamu, instituciji svjetske gastronomske scene

Recept Rudolpha van Veena: Salata od dimljenog lososa s vinaigretteom od bijele čokolade

Salata od zelene jabuke, cikorije i rikule savršeno se kombinira s dimljenim lososom, a kremasti vinaigrette od bijele čokolade daje blagi dašak slatkoće!

Pripremite nepce: Food Truck Festival ponovno na Jarunu!

Festival će trajati od 31. svibnja do 18. lipnja, a organizatori su se pobrinuli za izvrsnu ponudu hrane i pića, kao i glazbenu te zabavnu pozadinu koja će svakog posjetitelja ostaviti bez daha

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime