Subota, 2 ožujka, 2024

Svježi i rumeni obrazi: Kako nanijeti kremasto rumenilo poput profesionalca?

Kremasto rumenilo, kada se pravilno nanese, može vam dati blistav, blago vlažan izgled, koji je daleko prirodniji, te koji tradicionalno rumenilo u prahu ne može

Kad bismo održali natjecanje u popularnosti proizvoda koji se nalaze u našoj make up torbici, određeni proizvodi poput maskare, korektora i ruža za usne, zauzeli bi prva mjesta. S druge strane, kremasto rumenilo bi bilo negdje pri kraju, ali samo zbog straha da ga ne stavimo previše i ne izgledamo poput klauna. No, zapravo bi ovo moglo biti vrijeme kad se kremasta rumenila vraćaju na scenu poput pravih zvijezda. Kakve uostalom i jesu. Kremasto vam rumenilo, kada se pravilno nanese, može dati blistav, blago vlažan izgled koji je daleko prirodniji od onog kojeg postižemo tradicionalnim rumenilom u prahu. Osim toga, zbog svoje teksture je idealan za osobe sa suhom ili zrelom kožom (čitaj: nema više cakey izgleda!).

Budući da je za uvrštavanje kremastog rumenila među omiljene proizvode u toaletnoj torbicio važno znati kako ga pravilno nanijeti, donosimo nekoliko savjeta zbog kojih ćete ga zavoljeti i uvrstiti u svakodnevnu rutinu. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli KATIE ENOS | BEAUTY GURU ✨ (@katieenosbeauty)

Prvi korak: pripremite kožu i nanesite puder

Kako biste bili sigurni da je vaša koža pripremljena i hidratizirana za kremasto rumenilo, napravite uobičajenu rutinu njege kože prije nanošenja bilo kakve šminke. Važno je koristiti proizvode koji će vašoj koži dati malo vlage poput hidratantnih krema i ulja za lice.

Kada je vaša koža spremna sa sigurnošću možete nanijeti kakvu god šminku želite (npr. maskaru, obrve i sjajilo za usne), ali ključ je u tome da počnete samo s podlogom ili toniranom hidratantnom kremom na lice, uz korektor.

Kada razmišljate o korištenju proizvoda na bazi kreme, tekuće podloge je najbolje koristiti s kremastim rumenilima, jer dobro funkcioniraju što se teksture tiče. Kada nanesete kremasto rumenilo uz proizvode u prahu, ona neće kliziti onako lako kako biste se nadali.

Drugi korak: Nanesite kremasto rumenilo na vrhove obraza

Svoje kremasto rumenilo možete nanijeti na vrhove obraza tako da stavite malo rumenila na četkicu i krenete s pokretom prema gore. Ako nemate četkicu, i prsti će biti dovoljni, samo pripazite da nemate nikakvih drugih proizvoda na njima i da su čisti.

Kako biste saznali gdje su vam vrhovi / jabučice na obrazima, lagano se nasmiješite i nanesite kremasto rumenilo točno tamo gdje vam obraz izgleda najzaobljenije u sredini. “Guranjem” proizvoda prema gore duž obraza dodajete više dubine što vam pomaže da izbjegnete izgled kao da ste stavili dvije velike točkice rumenila.

Ako je nanošenje boje na obraze izvan vaše zone udobnosti, sasvim je u redu početi s manjom količinom i više “blendati”. Ne morate dodavati tonu proizvoda da biste dobili lijep izgled. Radije nanesete manje, pa nadogradite.  

Treći korak: Dodajte highlighter i bronzer

Nakon što ste nanijeli kremasto rumenilo, možete dodati highlighter ili bronzer ili oboje ako želite. Oni također mogu biti tekuće teksture za više vježbe, a nanosite ih malo da se ne zeznete. Budući da će kremasti proizvod uhvatiti sve što se stavi na njega, highlighter je savršen izbor kada želite dodati zdrav sjaj svom tenu.

Ako licu dodajete bronzer, dodajte ga samo malo preko čela, ispod jagodica u prirodnim udubljenjima lica. Jednostavan način da pronađete šuplje dijelove je da usišete i stisnete usne poput ribe. Kada nanesete bronzer na ovo područje, dobiti ćete izraženije obraze.  Možete ga čak dovesti do linije čeljusti kako biste stvorili toplinu po cijelom licu koje izgleda prirodno.

Četvrti korak: Osigurajte da je boja ujednačena

Za posljednji korak, pogledajte svoje obraze – pobrinite se da boja bude ujednačena s obje strane i da izgleda lijepo. Ako ste nanijeli previše, lako ćete to ispraviti tako što ćete razmazati višak proizvoda kistom ili spužvicom za šminkanje. I čestitajte si jer ste sada službeno majstor kremastih rumenila.

Ovo su naša omiljena kremasta rumenila:

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime