Utorak, 13 veljače, 2024

Serija Bridgerton: 7 frizura i make up inspiracija koje su trendi i danas

Samo zato što su šminka i frizura oblikovani po uzoru na 18. stoljeće ne znači da nisu inspirativni i da ih nije moguće nositi i u 2021. godini. Primjerice, Bridgerton bi mogao biti odgovoran za vraćanje uvijenih šiški, ili pak poluduge kose, vrpci u kosi ili pak savršeno rumenih obraza...

Netflixova serija Bridgerton postigla je strelovit uspjeh kod publike, a podjednako privlači sve ljubitelje srednjeg vijeka, raskošnih haljina i lijepih scena.U seriji, čija je radnja smještena u 19. stoljeće u Londonu, ne nedostaje ni sjajnih likova ni inspiracije za ljepotu – i premda je… upitno kako Daphneina kosa i šminka uvijek izgledaju kao da im ne može ništa naškoditi, čak ni razne dogodovštine, ne možemo ne cijeniti čaroliju televizijske šminke.

Samo zato što su šminka i frizura oblikovani po uzoru na 18. stoljeće ne znači da nisu inspirativni i da ih nije moguće nositi i u 2021. godini.

1/ Daphneine uvijene šiške

Bridgerton bi mogao biti odgovoran za vraćanje uvijenih šiški.
“U 3. epizodi scenarij kaže da bi cijela soba trebala ushićeno mrmljati dok Daphne ulazi u prostoriju za bal. To smo postigli dodavanjem šiški i uvojaka”, rekao je Marc Pilcher, frizer serije te dodao: “Kad čujem da je naglasak na okretanju glave zamislim Audrey Hepburn. Cijeli Daphnein izgled temeljio se na Audrey Hepburn iz filma ‘Rat i mir’ iz 1950-ih. Kratke, mikro šiške bile su popularne 50-ih godina pa sam ih odlučio zadržati za Daphne.”

2/ Daphneina polu podignuta kosa

Tko je znao da frizura s polu podignutom kosom može izgledati tako… kraljevski? Definitivno je ova frizura jedna od popularnijih u seriji. “Stvorio sam ovaj izgled kako bi izgledala mladoliko”, rekao je Pilcher.
“Daphne bi trebala imati samo 18 godina, pa sam joj htio podignuti kosu i naglasiti mladenačko lice. Iako je njezin izgled kraljevski, želio sam da se mlade djevojke mogu pronaći u njezinim frizurama”, dodao je. 
Srećom, ova je frizura je jedna od lakših frizura za oponašati kod kuće. Nakovrčajte kosu na tjemenu za maksimalan volumen i na vrhove dodajte nekoliko laganih valova za elegantniji izgled.

3/ Daphnein prirodni, sjajni ten

Skinimalizam bi trebao biti jedan od najvećih beauty trendova 2021. godine, pa je prikladno i da je Daphneina šminka jednostavna. Ako ste se začudili Daphneininom licu bez pora (čak i uz veliku HD definiciju na vašom televizoru!), za to je zaslužna čarolija dobre njege kože. 
“Dobra njega kože je ključna! Ako pazite na svoju kožu, vaša će koža paziti na vas”, izjavila je Lynda Pearce, glavna vizažistica serije te dodala: “Naredila sam glumačkoj ekipi da pije puno vode i slijedi dobru rutinu njege kože na kraju dana.”

4/ Kresidina pletena kruna

I dok se mnogi drže podalje od frizura s pletenicama, ova frizura je daleko od klasičnih pletenica. “Ideja mi je bila naglasiti Kresidinu pletenu krunu s njezinim kovanjem zavjere s majkom, a sve s ciljem da uhvati princa, pa kosu oblikuje u krunu, nadajući se da će je on pogledati i shvatiti da bi trebala biti njegova princeza”, kaže Pilcher. “Pletenice su bile ožičene, a zatim sam ušivao sitne bisere duž svih niti kako bih kruna dobila još svečaniji izgled.”

5/ Naglašene obrve Lady Danbury 

Sljedeći koncept prirodnog tena i zatamnjenih usana i obrve su dobile prirodni tretman, samo lagano ispunjene i očetkane za što prirodniji izgled. Možda se najviše sjećate savršenih lukova obrva Lady Danbury.
“Zadržali smo Adjoin vlastiti oblik obrva i samo ga istaknuli”, rekala je Pearce te dodala: “Iako obrve nisu bile takve u tom razdoblju bilo je lijepo dodati ovaj moderni element njezinom izgledu. Osobno volim oblik visokog luka, ne samo zato što izvrsno izgleda s Adjoinom koštanom strukturom lica, već zato što karakterizira stalno budno oko, prosudbu i moć koju ima Lady Danbury.”

6/ Eloiseine vrpce za kosu

Eloiseine frizure su jednostavne, ali u danima kada bismo željel napraviti nešto posebno s kosom, a ne znamo što, inspiraciju možemo pronaći u – dodatcima za kosu.
“Eloisein izgled jeuobičajen za to doba”, objašnjava Pilcher.
“Odabrali smo ove frizure jer je ona feministica i tomboy, ali i zato što njezina mama želi da ona i dalje izgleda kao djevojka. Pa smo dodali razne vrpce. Izgleda da se sva razdoblja ponavljaju kroz određeno vrijeme, jer je ovaj stil frizure zapravo inspiriran i drevnom Grčkom, uključujući i ukrašavanje glave“, dodala je.

7/ Savršeno rumeni obrazi

Najklasičniji prikaz ljepote primijenjen na sve likove povezan je s – rumenilom. Svi likovi izgledaju svježe upravo zahvaljujući rumenim obrazima. Zanimljivo, u razdoblju 19. stoljeća pigmentirani su puderi bili šminka i za muškarce i za žene.
“Za rumene obraze naše glumačke ekipe koristili smo kremasta rumenila”, izjavila je Pilcher te dodala: “Željeli smo da djevojke izgledaju mlado i svježe, s blistavim rozim obrazima. Za muškarce smo koristili tamnije nijanse, iako je za njih bilo tipično da u to vrijeme nose ružičastu boju.”
Želite li postići zdrav i svjež izgled poput glumica u ovoj hit seriji slijedite sljedeći savjet: vrhovima prstiju nanesite rumenilo na kožu, pa ga tapkajući razmazujte kružnim pokretima. Tako ćete stvoriti što prirodniji izgled.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime