Nedjelja, 21 srpnja, 2024

7 etičkih brendova za obnavljanje garderobe: Poslovni look za 5+

Bez obzira želite li ove sezone uložiti u dobro odijelo ili haljinu, ovi brendovi se drže raznih etičkih standarda i idealni su za sezonsko ažuriranje poslovne garderobe

Pandemija je dovela do više razgovora o etičkim i ekološkim problemima, kao i veću svjesnost o njima. Ove jeseni odaberimo nove dodatke u našoj garderobi koji će imati pozitivan utjecaj na planet i njegove stanovnike. Dakle, bez obzira želite li ove sezone uložiti u dobro odijelo ili haljinu, ove marke se drže raznih etičkih standarda i idealne su za sezonsko ažuriranje poslovne odjeće.

Another Tomorrow

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Another Tomorrow (@anothertomorrow)

Osnovala ga je Vanessa Barboni Hallik i to neposredno prije izbijanja pandemije. Another Tomorrow odjeća nije dizajnirana samo da traje dugi niz godina, već ima razrađenu politiku o dobrobiti za okoliš, ljude i životinje. 

St. Agni

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli ST. AGNI (@stagnistudio)

Ako se i dalje borite s izlaskom iz sportskih hlača, St. Agni bi mogao biti savršen prijelaz na radnu odjeću. Australska marka specijalizirana je za odjeću koja je udobna, ali ipak dovoljno elegantna za ured. Snažan su zagovornik spore mode, a također naporno rade na osiguravanju visokih standarda u cijelom lancu opskrbe. 

Studio 189

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Studio 189 (@studiooneeightynine)

Dok većina etički proizvedene odjeće obično uključuje prigušenu paletu boja, oni koji traže malo više boje u svom životu pronašli su pravi brend za sebe – Studio 189. Haljine s printevima izrađene su u proizvodnom pogonu u Akri, u Gani, a Studio 189 fokusiran je na promicanje tradicionalnog zanata izrade te je u partnerstvu s organizacijama poput Inicijative etičke mode Ujedinjenih naroda. 

Lauren Manoogian 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli @laurenmanoogian

Dizajnerica Lauren Manoogian koristi samo prirodne materijale poput alpake i pima pamuka, a svaki je komad odjeće ručno izrađen. Brend je u partnerstvu s malim tvornicama odjeće u Peruu, a svu vunu koju koristi nabavlja lokalno. 

Caes 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli CAES (@caes_store)

Caes se usredotočuje na proizvodnju odjeće bez sezone a koja će se besprijekorno uklopiti u svaku garderobu, od crnih haljina do džempera s balon rukavima. Brend je fokusiran na korištenje materijala koji imaju najmanji ugljični otisak.

The Garment 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli The Garment (@the.garment)

Nedavno pokrenuta marka The Garment, koju su osnovale stilistica Sophia Roe i kreativna direktorica Charlotte Eskildsen, idealna je za sve koji vole minimalizam. Transparentnost je ključni dio etike The Garmenta, a brend sa sjedištem u Kopenhagenu ističe svoje proizvođače za svaki komad odjeće. 

Cuyana 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Cuyana (@cuyana)

Brend Cuyana iz San Francisca, koji vojvotkinju od Sussexa ubraja među svoje obožavatelje s A liste, poznat je po svojim basic stvarima; od radne odjeće, oreko haljina i kratkih majica koje se lako nose do recikliranog kašmira. Etiketa, koju su osnovale Karla Gallardo i Shilpa Shah, promiče manju i bolju kupnju te osigurava da se njezini dobavljači pridržavaju visokih etičkih i ekoloških standarda. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime