Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Čestitamo: Diana Viljevac slavi 15 godina rada kolekcijom s prepoznatljivim minimalizmom!

Diana Viljevac iznjedrila je kolekciju s prepoznatljivom polaznom točkom minimalizma, obogaćujući svaki novi komad drugačijim detaljem, da bi naposljetku kroz unikatne modele prikazala moć ženstvenosti protkanu kontrastima

Ako ste očekivali da je prethodna zimska kolekcija Diane Viljevac vrhunac elegancije u hrvatskoj modi, pripremite se za iznenađenja u povodu njezinih 15 godina rada na modnoj sceni s najnovijom kolekcijom za proljeće/ljeto 2024.Dolazak toplih sezona uvijek je najuzbudljiviji trenutak za ljubitelje mode, jer nas očekuju fantastične kreacije jedne od najcjenjenijih dizajnerica s dugogodišnjim iskustvom u stvaranju elegantne i nosive odjeće s prepoznatljivim minimalističkim pečatom. 

‘Haljine nastale od najjednostavnijih silueta doživljavam poput praznog platna koje ću obogatiti novim detaljima, prilagođenima sezoni i trendovima, i na taj način dobiti nešto posve novo’, ističe dizajnerica Diana Viljevac. Uz već omiljene komade iz prošlih kolekcija koji su i dalje dostupni, ovoga puta nas očaravaju noviteti koji ističu važnost autentičnosti.

Kolekcija koja odiše elegancijom

Vjernost minimalističkoj eleganciji očituje se kroz lepršave haljine od viskoze, koje su postale omiljeni ljetni izbor mnogih, obogaćene nježnim, ženstvenim nijansama i dizajnom koji nosi prepoznatljiv potpis, dok istovremeno odiše potpuno novim izrazom koji se razlikuje od svih haljina iz prethodnih kolekcija.

Određene haljine obogaćene su dekadentnim prorezima, što im čak i u tamnijim bojama daje dinamičan izgled, dok je drugi dio kolekcije prožet jednostavnom elegancijom, naglašenom naborima i formom koja ističe žensku figuru. Zaokret se primjećuje u modelima s jednostavnom siluetom, ali dinamičnim bojama, koje su dizajnerica odabrala kako bi pružila posebnu čast ženama koje žude za eksponiranjem, posebice duge haljine koje su savršen izbor za ljetna vjenčanja.

Uz ovu kolekciju stvorite svoj modni identitet 

Haljinama s ručnim ukrasima dizajnerica je istaknula ženstvenost, a već na prvi pogled izdvajaju se haljine u hladnim tonovima s kontrastnim vezom, kristalima i perlama u bojama proljeća i ljeta koje do sad nismo viđali u njezinim kolekcijama.

Ova, 2024. posebna je godina za Dianu Viljevac jer slavi 15. godina karijere.

I dalje sam vjerna jednobojnim materijalima bez uzoraka jer znam da žene vole mogućnosti koje im takve haljine pružaju. Jednostavni modeli mogu biti nevjerojatno elegantni, ali i nosivi za svaki dan. Ipak, važno mi je u svakoj kolekciji ostaviti prostor za statement modele, a u ovoj kolekciji nastavila sam s ručno rađenim ukrasima koji su i dalje vrlo suptilni, ali haljine pretvaraju u mala umjetnička djela.

Prošlo je 15 godina od predstavljanja mog brenda i sasvim je očekivano da su nastupile promjene u dizajnu jer u modi svaka sezona donosi nešto novo, ali želim ostati dosljedna sebi i dizajnu na koji su mnogi navikli. Već neko vrijeme spajam tradicionalne elemente s modernim dizajnom i ne bih to nazvala novim putem, nego nastavkom kreativne igre u procesu modnih promjena koji su se savršeno posložili baš sada kada obilježavam petnaestu godišnjicu svog rada”, ističe dizajnerica koja je i u novoj kolekciji pronašla posebno mjesto za svima omiljeni materijal, čipku, haljine s dodatkom tila, ali i posebno iznenađenje – mini haljinu podcrtanu vintage notama, oplemenjenu predivnim cvjetnim uzorkom.

Iako sama nije pobornica praćenja trendova prema nametnutim pravilima, iz kolekcije u kojoj je svaki model povezan s ostalima vidljiv je uzorak za kojim ćemo se voditi prilikom odabira posebne odjeće. U kolekciji dominiraju midi haljine, idealne dužine za dnevne i večernje prigode, decentni detalji i vedre boje.

Foto: Senja Vild

Make up: Tena Bašić

Hair: Lidija Štokić

Model: Ivana Vukušić

Studio: Love Ana, Ana Tevšić

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime