Ponedjeljak, 20 studenoga, 2023

Inovacije u materijalima: Kako je popularni traper postao ekološki prihvatljiv?

Popularan brend trapera Diesel predstavio je novu kolekciju Diesel Library koja nudi široki spektar svevremenskih i dugotrajnih traper komada. Cjelokupna kolekcija trapera imat će više od 50% trapera koji neće imati sezonski rok trajanja

Traperice su ključni odjevni komad u svakoj garderobi. One jednostavno idu na sve – košulje, džempere, štikle, tenisice, sakoe, hoodice… Vjerojatno nema odjevnog predmete i dodatka s kojim traperice ne izgledaju dobro. Traper je sve popularniji kao materijal, pa su tako jakne od trapera neizostavan komad u garderobi kada dođu topliji dani, a ništa manje nisu popularne ni haljine i košulje od trapera. Kvalitetan traper je ponekad teško pronaći. Nakon nekoliko nošenja često se istroši, razvuče i više nam odjevni komadi ne stoje dobro kao pri kupnji. To nas ponovno dovodi na početak i sate traženja istih. 

Popularan brend trapera Diesel predstavio je novu kolekciju Diesel Library koja nudi široki spektar svevremenskih i dugotrajnih traper komada. Cjelokupna kolekcija trapera imat će više od 50% trapera koji neće imati sezonski rok trajanjaNamjera Martensa je osvježiti bazu svake Diesel kategorije koja započinje s najsvestranijom svjetskom tkaninom – traperom. Međutim, odjevni komadi iz ove linije mogu se nazvati svakako samo ne “klasičnim”.

Inovacija u proizvodnji trapera 

S Diesel Library brend ojačava svoju privrženost prema inovacijama i istraživanju novih proizvodnih tehnika kako bi stvorio poželjne, dugotrajne i kvalitetne traper komade. Kao rezultat Diesel Library će predstaviti ikonične, esencijalne komade stvorene da prevladaju trendove i traju godinama: “Total look” učvrstit će ovu bezvremensku liniju.

Navedeni predmeti izrađivat će se od probranih vlakana, pranja i tretmana iz učinkovitih i odgovornih resursa, pri čemu će naglasak biti na sljedećem: 

  • Tkanine s niskim utjecajem na okoliš, poput organskih i recikliranih vlakana
  • Tretmani izvedeni s inovativnim tehnikama koje značajno smanjuju korištenje vode i kemikalija
  • Obloge: kožne zakrpe bez kroma; metalni gumbi bez pocinčane obrade; unutarnje etikete izrađene od recikliranih materijala; celulozne obloge, uključujući oznake i zakrpe izvedene u FSC certificiranim materijalima.

Sve navedene informacije mogu se pratiti pomoću QR koda koji se nalazi na svakom predmetu iz Diesel Library. Na taj će način svaki odjevni predmet biti opremljen digitalnom putovnicom koja kupcima jamči pristup web stranici na kojoj će se moći saznati više o svim odgovornim atributima svakog određenog predmeta.

Diesel Library također označava prijelaz o načinu na koji će Diesel proizvoditi traper kolekcije u budućnosti. Sve će se kreirati pod ovim nazivom, odmičući se od naziva 5 džepova i razgraničenja između žena i muškaraca. Uspostavit će se nova osobnost i novi atributi brendiranja.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime