Subota, 18 studenoga, 2023

Met Gala je tek za šest mjeseci, a već znamo temu najvećeg modnog događaja!

Met Gala je dobrotvorni događaj koji prikuplja sredstva za Institut za kostime Muzeja Metropolitan i tradicionalno označava otvaranje godišnje izložbe mode

Iako je tek početak studengo, već sada imamo prve pojedinosti o Met Gali 2024. Met Gala 2024. održat će se u ponedjeljak, 6. svibnja, u New Yorku u Muzeju umjetnosti Metropolitan. Ovom prilikom proslavit će se nova izložba Instituta za kostim pod nazivom “Uspavane ljepotice: Ponovno buđenje mode”.Iako će Met Gala 2024. biti posvećena izložbi “Uspavane ljepotice: Ponovno buđenje mode”, pravila odijevanja tek trebaju biti objavljena. Izložba će obuhvatiti oko 250 rijetkih predmeta iz stalne zbirke Instituta za kostim, protežući se kroz 400 godina modne povijesti, uključujući dizajne Schiaparelli, Dior, Givenchy i druge. Neki odjevni predmeti koji su prekrhki za izlaganje, poput balske haljine Charlesa Fredericka Wortha iz 1877., bit će prikazani putem različitih oblika senzorne stimulacije, uključujući video animaciju, svjetlosne projekcije, AI i CGI.

Andrew Bolton, kustos Instituta za kostim, ističe da će izložba biti oblikovana oko tri glavne “zone” – kopna, mora i neba – kao počast prirodnom svijetu. “To je uvelike oda prirodi i emocionalnoj poetici mode”, rekao je.

Tko će biti domaćin Met Gali 2024?

Met Gala je dobrotvorni događaj koji prikuplja sredstva za Institut za kostime Muzeja Metropolitan i tradicionalno označava otvaranje godišnje izložbe mode. Iz godine u godinu, gala prikuplja značajne svote za podršku Institutu za kostime. Domaćini Met Gali 2024. još nisu objavljeni, ali očekuje se da će biti brojne zvijezde. Prošlogodišnji domaćini bili su Penélope Cruz, Michaela Coel, Roger Federer, Dua Lipa i Anna Wintour iz Voguea, koja vodi Met Galu od 1995. oblikujući je u omiljenu godišnju proslavu mode.

Kodeks odijevanja za Met Galu 2024. još nije objavljen, ali se tradicionalno pridržava šire teme događaja. Prošle godine, tema “u čast Karla” potaknula je goste da odabiru odjeću u čast Karla Lagerfelda.

Detalji o samom događaju su tajni zbog čega su gosti obavezni pridržavati se pravila o zabrani korištenja telefona, uključujući društvene medije. Ipak, ekskluzivne fotografije s Met Gali 2023., postavke stola, jelovnik i dekor, mogu se pronaći ovdje. Događaj često uključuje nastup visoko profiliranog izvođača, a gosti imaju priliku istražiti izložbu prije večere.

Naslovna fotografija: Photo by (Pi) Pius Binder Pexels

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime