Petak, 20 svibnja, 2022

Na skijanje u stilu: Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi

Nadamo se da niste jedna od onih osoba koja ne skijanju ne nosi adekvatnu opremu. Pri tome mislimo prije svega na kacigu i naočale za skijanje. Bez adekvatne opreme se nikako ne biste trebali opuštati u spuštanje planinama, bilo na skijama, snowboardu ili sanjkama

Jeste li i vi jedni od sretnika koji ove godine idu na skijanje? Odlazak na skijanje nakon stanke od godinu ili više dana je svakako razlog za slavlje. To znači da si možete priuštiti novu opremu, ako ne cijelu, barem jedan dio. Nadamo se da niste jedna od onih osoba koja ne skijanju ne nosi adekvatnu opremu. Pri tome mislimo prije svega na kacigu i naočale za skijanje. Bez adekvatne opreme se nikako ne biste trebali opuštati u spuštanje planinama, bilo na skijama, snowboardu ili sanjkama. Ljudi s iskustvom u ovim sportovima razumiju koliko je potreban dobar par naočala, ali ako ste novi u ovim aktivnostima, možda se pitate zašto su vam potrebne naočale. Nekoliko je razloga zašto su naočale za skijanje potrebne svima:

1/ Smanjuju odsjaj

Kada skijate i bordate, dobra je vidljivost neophodna za vašu sigurnost. Skijaške naočale dostupne su s širokim izborom specijaliziranih leća koje mogu pomoći u smanjenju odsjaja koji dolazi od snijega. To vam olakšava vidljivost i sprječava potrebu da škiljite od oštrog svjetla, osobito za vrijeme sunčanih dana.

2/ Povećaju kontrast

Drugi čimbenik koji doprinosi vidljivosti kada skijate ili bordate je kontrast. Kada ste na padinama, teren se može spojiti u bijelo polje. Nošenje naočala u boji, međutim, može dodati kontrast vašem pogledu i učiniti neravnine i udubine istaknutijim. Jantarne i ružičaste leće idealne su za maglovite ili oblačne dane, dok smeđe leće daju više kontrasta u slabo osvijetljenim vremenskim uvjetima i smanjuju svjetlost po sunčanom vremenu.

3/ Štite oči

Naočale su važan dio opreme za skijanje ili snowboard za zaštitu očiju od vremenskih nepogoda i ozljeda. Ovi sportovi izlažu vaše oči dugotrajnim razdobljima jakog vjetra i jakog sunca. Za razliku od sunčanih naočala, naočale štite vaše oči od hladnog zraka, a mnoge naočale dolaze s lećama koje blokiraju UV svjetlo. Naočale štite vaše oči od snijega i krhotina u zraku te ih štite od opasnosti kao što su grančice drveća. Skijaške naočale također ostaju sigurno na vašoj glavi u trenucima kada bi sunčane naočale odletjele. Skijanje i snowboarding su sportovi koji zahtijevaju cijelo vrijeme mjere opreza kako biste bili sigurni, a kada ne vidite dobro, veća je vjerojatnost da ćete se ozlijediti. 

No, naravno ne treba zanemariti i estetski efekt naočala koje će upotpuniti cjelokupni skijaški stajling. Donosimo modele koji su toliko stylish da ćete ih htjeti nositi svakodnevno:

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 9

CHIMI

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 3

Celine

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 6

POC Sports

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 5

Moncler

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 7

OAKLEY

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 10

Prada

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 4

Fendi

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 8

EQPE

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 2

Chloé

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr

Louis Vuitton

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 9 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 3 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 6 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 5 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 7 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 10 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 4 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 8 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 2 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr

 

Pročitajte još...

Skijanje i zimski praznici u Austriji: Ovih se mjera trebate pridržavati

Donosimo pregled svih epidemioloških mjera u nama omiljenoj skijaškoj destinaciji u Europi, a ako se još niste odlučili kamo na skijanje, predlažemo glavni grad pokrajine Tirol - Innsbruck i njegovu okolicu - u kojoj se nalazi čak 13 iznimnih skijališta!

Mi smo spremni za skijanje: Donosimo komade u kojima ćete biti primijećeni na stazi

Prošli su dani kada nas je odjeća za skijanje činila debeljuškastima i ostavljala osjećaj kao da smo se zagrnuli poplunom. Novi dizajni nisu samo tehnički napredovali, pa su vodootporni, ali oni također izgledaju šik

Život na sjeveru: Zašto Norvežani nikad nisu neraspoloženi ili ljuti…

Kada bi me pitali da samo u jednoj riječi opišem Norvešku, nakon kratkog razmišljanja odabrao bih ipak riječ – pokret. Zašto, pomislit će mnogi? Možda će vam stvari biti malo jasnije nakon ovog teksta

Mixer jednog imidža: Sebastian Kurz – političar koji nas potiče na razmišljanje o liderstvu

Kriza kao mitološka figura straha, iza koje se skriva mnogo problema danas je naša svakodnevica. Pa se za početak pitam, može li priča #o-kurzu potaknuti priču o liderstvu? O lideru Kurzu, da se ne shvatimo pogrešno.... on nas motivira na promišljanje kakvi su to lideri novog doba i što je to što ih motivira? Moć ili želja za promjenom?

Povezano

Zaljubili smo se: Nova ELFS kolekcija odiše ženstvenošću i samouvjerenošću!

Najzastupljeniji i ključni komad u ELFS novoj kolekciji bez kojeg se ne može zamisliti ova modna sezona svakako je haljina za sve prigode i stilove, a zastupljena je čitava paleta decentnih i pastelnih boja kao i jake upečatljive nijanse poput fuksije

EKSKLUZIVNO ZA MIXER: Goran Čižmešija: Ultimativni vodič za top fotografije!

Poznati modni fotograf nam je ekskluzivno otkrio kako postići savršenu modnu fotografiju koju žarko želimo imati na svom feedu na društvenim mrežama. Dobar savjet, zlata vrijedi!

Čestitamo: Rihanna i A$AP Rocky su postali roditelji!

Drage trudnice zaboravite na široke majice i tajice i slobodno nosite uske haljine, mini suknje i topove koji pokazuju vaš trbuh, neka vam Riri bude inspiracija!

Povratak otpisanih: Remenje s logotipom je ponovno glavni trend!

Od Celine i Loewea do Fendija, trenutno postoji toliko šik opcija remenja s logotipom između kojih možete birati

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime