Subota, 23 ožujka, 2024

Na skijanje u stilu: Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi

Nadamo se da niste jedna od onih osoba koja ne skijanju ne nosi adekvatnu opremu. Pri tome mislimo prije svega na kacigu i naočale za skijanje. Bez adekvatne opreme se nikako ne biste trebali opuštati u spuštanje planinama, bilo na skijama, snowboardu ili sanjkama

Jeste li i vi jedni od sretnika koji ove godine idu na skijanje? Odlazak na skijanje nakon stanke od godinu ili više dana je svakako razlog za slavlje. To znači da si možete priuštiti novu opremu, ako ne cijelu, barem jedan dio. Nadamo se da niste jedna od onih osoba koja ne skijanju ne nosi adekvatnu opremu. Pri tome mislimo prije svega na kacigu i naočale za skijanje. Bez adekvatne opreme se nikako ne biste trebali opuštati u spuštanje planinama, bilo na skijama, snowboardu ili sanjkama. Ljudi s iskustvom u ovim sportovima razumiju koliko je potreban dobar par naočala, ali ako ste novi u ovim aktivnostima, možda se pitate zašto su vam potrebne naočale. Nekoliko je razloga zašto su naočale za skijanje potrebne svima:

1/ Smanjuju odsjaj

Kada skijate i bordate, dobra je vidljivost neophodna za vašu sigurnost. Skijaške naočale dostupne su s širokim izborom specijaliziranih leća koje mogu pomoći u smanjenju odsjaja koji dolazi od snijega. To vam olakšava vidljivost i sprječava potrebu da škiljite od oštrog svjetla, osobito za vrijeme sunčanih dana.

2/ Povećaju kontrast

Drugi čimbenik koji doprinosi vidljivosti kada skijate ili bordate je kontrast. Kada ste na padinama, teren se može spojiti u bijelo polje. Nošenje naočala u boji, međutim, može dodati kontrast vašem pogledu i učiniti neravnine i udubine istaknutijim. Jantarne i ružičaste leće idealne su za maglovite ili oblačne dane, dok smeđe leće daju više kontrasta u slabo osvijetljenim vremenskim uvjetima i smanjuju svjetlost po sunčanom vremenu.

3/ Štite oči

Naočale su važan dio opreme za skijanje ili snowboard za zaštitu očiju od vremenskih nepogoda i ozljeda. Ovi sportovi izlažu vaše oči dugotrajnim razdobljima jakog vjetra i jakog sunca. Za razliku od sunčanih naočala, naočale štite vaše oči od hladnog zraka, a mnoge naočale dolaze s lećama koje blokiraju UV svjetlo. Naočale štite vaše oči od snijega i krhotina u zraku te ih štite od opasnosti kao što su grančice drveća. Skijaške naočale također ostaju sigurno na vašoj glavi u trenucima kada bi sunčane naočale odletjele. Skijanje i snowboarding su sportovi koji zahtijevaju cijelo vrijeme mjere opreza kako biste bili sigurni, a kada ne vidite dobro, veća je vjerojatnost da ćete se ozlijediti. 

No, naravno ne treba zanemariti i estetski efekt naočala koje će upotpuniti cjelokupni skijaški stajling. Donosimo modele koji su toliko stylish da ćete ih htjeti nositi svakodnevno:

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 9

CHIMI

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 3

Celine

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 6

POC Sports

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 5

Moncler

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 7

OAKLEY

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 10

Prada

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 4

Fendi

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 8

EQPE

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 2

Chloé

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr

Louis Vuitton

Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 9 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 3 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 6 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 5 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 7 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 10 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 4 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 8 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr 2 Na skijanje u stilu Stylish naočale za skijanje s kojima nećete proći nezapaženo na stazi mixer.hr

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime