Utorak, 26 ožujka, 2024

Orašar i ELFS: Balet i moda prvi put ujedinjeni u čarobnoj božićnoj bajci

Baletna bajka Orašar neizostavan je dio svake adventske čarolije, a ove je godine poslužila kao kulisa modnom dvojcu Elfs za promociju njihove kolekcije jesen zima 2020. Atraktivni protagonisti ove priče bili su članovi baleta zagrebačkog HNK

“Moda i umjetnost idu zajedno, posebice balet u kojem su kostimi veoma važan dio predstave. Kada sam radio u Beču, kostime su nam izrađivala imena poput Valentina. I iako nije prvi put da se spajaju moda i balet kao umjetnosti, prvi put dolazi do preklapanja baleta i mode na fotografiji. Ovo je nešto novo i osvježavajuće na našoj sceni”, ne krije oduševljenje nacionalni prvak baleta zagrebačkog HNK Tomislav Petranović. On je  jedan od protagonista božićne bajke koju je modni dvojac Elfs osmislio u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem iz Zagreba.  Baletna bajka Orašar, u kojoj Tomislav pleše već 34 godine, neizostavan je dio svake adventske čarolije.

“Ovo je lijepa promocija za balet kao umjetnost jer će možda potaknuti one koji do sada nisu bili na predstavi da dođu i pogledaju je. Posebna stvar ovog projekta su fotografije koje ostaju zauvijek. Naime, balet je trenutna umjetnost i uspomena na predstavu vam ostaje samo u sjećanju. U ovom projektu je balet zabilježen u fotografijama i ostaje kao lijepa uspomena”, dodaje Petranović. 

Modeli poput oživjelih lutki

Orašar je priča sa sretnim završetkom koja je više nego ikad potrebna cijelom svijetu. To je svakako prepoznao i modni dvojac ELFS koji su najnoviju žensku kolekciju za jesen i zimu 2020. predstavili jedinstvenim editorijalom, dosad neviđenim u Hrvatskoj. 

Orašar i ELFS

“Božić je idealno vrijeme za podsjećanje na prave životne vrijednosti, a između ostalih i na umjetnost. Smatramo da je više nego ikad važno istaknuti njezin značaj te podržati brojne talentirane kreativce i umjetnike, bez obzira na to o kojem obliku umjetnosti je riječ. Balet Orašar i sve ono što predstavlja pravi je način da se snažno prenese ova poruka. Naša je želja bila stvoriti neke lijepe uspomene na 2020. godinu i nadamo se da smo u tome i uspjeli. Želimo da ljudi uživaju u izložbi koja je postavljena u izlozima naših dućana i da doma ponesu lijepa sjećanja”, ističe Aleksandar Šekuljica.

I TO SAM JA / Aleksandar Šekuljica: Interijeri su moj ispušni ventil, a dizajniranje montažne kućice strast!

Njegovu je ideju odmah prepoznalo vodstvo zagrebačkog HNK. Tako su modeli Ana Laura Kapetanović, Claudia Antičević i Vendi Vidaković iz modne agencije Talia Model zakoračile u čudesni svijet baleta Orašar te, poput oživljenih lutki, zavirile iza kulisa jednog od najljepših kazališta u Europi.

Prva online revija u Hrvatskoj Elfs Online Fashion Show apsolutni hit na Youtubeu

Osim nacionalnog prvaka baleta Tomislava Petranovića, koji u novoj koreografiji Vladimira Malakhova ima ulogu Princa, u Orašaru ove godine nastupaju prvakinja baleta Natalia Kosovac, prvaci baleta Iva Vitić Gameiro i Guilherme Gameiro Alves, solistica baleta Asuka Mauro te mlade balerine Saye Ikegami, Valentine Štrok i Nika Crnić.

 

Nikad otmjenija kolekcija

Modnom dvojcu Elfs nit vodilja tijekom stvaranja nove kolekcije bili su obožavateljice modne marke Elfs koje se ne može pospremiti ni u kakve ladice jer su one istodobno zaigrane djevojčice i samosvjesne žene. Nikad otmjenijom kolekcijom dominiraju romantični komadi ženstvenih silueta u širokom rasponu boja, od nježnih pastelnih do dramatičnijih tamnijih, uz nezaobilaznu zlatnu. Svi komadi izrađeni su od luksuznih tkanina bogatih tekstura poput tvida, buklea, brokata, baršuna ili pak fluidnih plisiranih lamea. Stvarajući kolekciju u trenucima opće neizvjesnosti, dizajneri su se fokusirali na komade koji su lišeni trendovskih utjecaja, a koji će svojim bezvremenskim dizajnom ostati jednako aktualni i u nekim budućim, ljepšim i ugodnijim vremenima.

Orašar kampanja ELFS jesen/zima 2020/21.

ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (1)
ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (2)
ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (3)
ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (4)
ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (5)
ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (6)
ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (7)
ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (8)
ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (9)
ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (10)
ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (11)
ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (12)
ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (13)
ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (14)
ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (1) ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (2) ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (3) ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (4) ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (5) ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (6) ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (7) ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (8) ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (9) ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (10) ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (11) ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (12) ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (13) ELFS Orašar jesen_zima 20.21 (14)

Fotografije Danijel Galić

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime