Utorak, 2 srpnja, 2024

Ready to wear virtualno: Svjetskim tjednima mode možete se pridružiti od kuće

Opustite se i zauzmite svoj FROW (front row, prvi red) položaj na sofi. Donosimo sve o revijama jesen/zima 2021. u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu. Sve što trebate jest prijaviti se na web stranici i odabrati željenu reviju ili predstavljanje te uživati u razgledavanju noviteta najpoznatijih svjetskih dizajnera

Četiri glavna grada kad su Tjedni mode u pitanju uskoro predstavljaju ‘Ready to wear’ kolekcije. Na digitalnim platformama prenosit će revije i događanja, a većina njih bit će dostupna za širu javnost. Sve što trebate jest prijaviti se na web stranici i odabrati željenu reviju ili predstavljanje te uživati u razgledavanju noviteta najpoznatijih svjetskih dizajnera.Milan i Pariz već su u siječnju ‘odradili’ revije muške odjeće, a kolekcije predstavljene u veljači bit će fokusirane najviše na žensku modu. London se, kao i na revijama za proljeće/ljeto 2021. odlučio ponovno predstaviti kao rodno neutralan.
Predsjednik CFDA-e (Američko udruženje modnih dizajnera) Tom Ford predložio je da se raspored Tjedna mode u New Yorku preimenuje u “The American Collections Calendar”.
“Gdje god ili kako god američki dizajneri odlučili pokazati svoje kolekcije, naš je posao kao CFDA da poštujemo njihovu misiju i pomognemo u promicanju i podršci američke mode”, kaže Ford.
Dakle, opustite se i zauzmite FROW (front row, prvi red) položaj na sofi. Donosimo sve o revijama jesen/zima 2021. u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli RODARTE (@rodarte)

New York Fashion Week: od 2. veljače do 15. travnja

S preimenovanjem u The American Collections Calendar, njujorški dizajneri su dobili prostor za predstavljanje svojih kolekcija od 2. veljače do 15. travnja. Na webu će, osim revija, biti dostupni i paneli na kojima će se održavati razgovori s dizajnerima i tutorijali raznih stručnjaka iz svijeta ljepote koji će u praksi pokazivati kako postići look s modne piste. 

Na tjednu mode u New Yorku većina brandova predstavit će kolekcije između 14. i 17. veljače. Jason Wu će započeti tjedan s revijom uživo, a kao i obično, Tom Ford će zatvoriti tjedan. Revije i dizajneri koje ne smijete propustiti su svakako Rodarte, Collinu Strada, LaQuan Smith i No Sesso. Dan kada će biti predstavljene muške kolekcije je 15. veljače, a među imenima su A. Potts, Ka Wa Key i Timo Weiland. Ove sezone kolekciju ponovno neće predstaviti Marc Jacobs. 

Londonski tjedan mode: 19. do 23. veljače

Unatoč trenutno privremenom rasporedu, Britansko modno vijeće (BFC) najavilo je kako će ugostiti 95 dizajnera: 34 s ženskim kolekcijama, 22 s muškim, 29 unisex i 10 dizajnera modnih dodataka. Kroz njihovu virtualnu platformu Official LFW Digital Hub, kolekcije će se pretežno predstavljati u virtualnom formatu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Do sada je svoje sudjelovanje potvrdilo samo nekolicina brendova – neka zapažena imena su Victoria Beckham, Simone Rocha, Molly Goddard, Bethany Williams, Bianca Saunders, Richard Quinn i Supriya Lele. Na virtualnoj platformi se može uživati i u dodatnom sadržaju, pa možete virtualno prošetati između izloga, poslušati podcaste BFC-ovog modnog foruma, pročitati dnevnike dizajnera i poslušati popis za reprodukciju glazbe koja će se puštati na revijama “Spotify What Does Fashion Sound Like?”.

Milanski tjedan mode: od 23. veljače do 1. ožujka

Raspored u Milanu ove je sezone prepun: 61 revija, 57 prezentacija (od toga 15 fizičkih i 42 digitalnie), plus šest evenata čini ukupno  124 događaja.
Od moćne Prada, Fendija, Moschina i Valentina, koji su se ponovno odlučili predstavljati svoje kolekcija talijanskoj prijestolnici mode, do novih i neovisnih imena poput Shuting Qiu, Act N°1 i Münna, Milanski tjedan mode za svakogdonosi  ponešto. Digitalna platforma Milanskog tjedna mode će osim samih revija ponuditi i drugu vrstu sadržaja. Organizirati će virtualne prodajne salone za kupce i razgovore o raznim temama i istraživanjima, pa će na taj način poticati i talijanske studente i njihov doprinos zajednici.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Prada (@prada)

Tjedan mode u Parizu: 1. do 9. ožujka

Kako će izgledati raspored Pariškog tjedna mode, još nije otkriveno, ali svakako očekujemo luksuzne kuće Chanela, Diora i Louisa Vuittona, koji će sigurno pripremiti revije o kojima će se pričati danima i tjednima. No, uzimajući u obzir ograničenja zbog Covid-19 koja su trenutno na snazi u Francuskoj i učinke koje je pandemija imala na male dizajnere, hoće li neovisni dizajneri biti sposobni učiniti isto? Za sada još nije poznato.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime