Subota, 2 ožujka, 2024

Unikatne must-have kolekcije nakita za proljeće – s hrvatskim potpisom

Bilo da su to raskošni komadi bogatih boja koje izrađuje Šibenčanka Ivana Slavica Vunić, ili jednostavan, ali upečatljivo profinjen Frajerica Handcrafted Jewelry – ovog proljeća je nakit definitivni must-have gdje god da krenemo

Statement nakit očito nije novi trend. Niti je to već odavno – jer se zapravo nosi iz godine u godinu i postaje svojevrasni klasik.Ako je, pak suditi prema modnim revijama na najpoznatijim Tjednima mode, ovog proljeća renimorani dizajneri preporučuju moćne, dominantne komade nakita. Od Viktorije Beckham do Hérmesa, piste su preplavili komadi nakita od teških metala i čini se kako je samo pitanje koliko vaše ušne resice mogu podnijeti ‘tereta’ na sebi.

No, za razliku od njih, domaći dizajneri prednost daju decentnijoj ‘dominaciji’ modnog nakita – bilo da su to raskošni komadi bogatih boja koje izrađuje Šibenčanka Ivana Slavica Vunić, ili jednostavan, ali upečatljivo profinjen Frajerica Handcrafted Jewelry.
U svakom slučaju ovog proljeća je nakit definitivni must-have gdje god da krenemo!

 

Ivana Nakit Šibenik Design

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by 𝓘𝓿𝓪𝓷𝓪_𝓝𝓪𝓴𝓲𝓽_Š𝓲𝓫enik_Design (@ivana_nakit_sibenik_official)

Tražite li nakit koji će podići svaku modnu kombinaciju, čak i ako na sebi imate nešto najjednostavnije, njene naušnice, rajf ili ogrlica napravit će golemu razliku.
Šibenčanka Ivana Slavica Vunić, naime, odmalena je vješta “s rukama” – a oduvijek je, kako kaže, nešto ukrašavala, spajala i stvarala.
Njezin nakit na prvu privlači bojama, oblicima i raskošnim dizajnom. Osim što izrađuje nakit, ova kreativna Šibenčanka sama ga i vrlo vješto promovira, pa je njezin brend veoma popularan na društvenim mrežama.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by 𝓘𝓿𝓪𝓷𝓪_𝓝𝓪𝓴𝓲𝓽_Š𝓲𝓫enik_Design (@ivana_nakit_sibenik_official)

Upečatljivi predimenzionirani modeli naušnica kakve i sama voli nositi

“Sve je počelo prije nekoliko godina, nakon rođenja kćerkice Lorene, kada sam počela izrađivati nakit kako bi si skratila vrijeme, čekajući supruga da se vrati s broda. Prvo što je izašlo iz moje radionice su naušnice po kojima sam i ostala najpoznatija – najčešće su to upečatljivi predimenzionirani modeli naušnica kakve i sama volim nositi. Nakon što sam od prijateljica i poznanica dobila oduševljene komentare za nakit i nakon što su počele pristizati narudžbe, svoje sam kreacije počela prodavati putem društvenih mreža. Tada još nisam ni slutila da će se one naručivati iz svih dijelova Hrvatske, ali i svijeta”, priča Ivana.

Ivana je nedavno lansirala kolekciju za proljeće/ljeto 2021. koja sadrži naušnice, rajfove, personalizirane ogrlice od kirurškog čelika, lančiće za naočale… Riječ je o još jednoj prepoznatljivoj kolekciji koju krase bogat kolorit i upečatljivi modeli, a savršeno će pristajati uz ženstvene proljetne i ljetne modne kombinacije.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by 𝓘𝓿𝓪𝓷𝓪_𝓝𝓪𝓴𝓲𝓽_Š𝓲𝓫enik_Design (@ivana_nakit_sibenik_official)

 

Fokus na pastelnim tonovima, uz odatak crvene i šarenih modela

Materijali korišteni za izradu nakita su razne vrste kristala, bisernih perli, kirurškog čelika te različite tkanine za izradu rajfova, a zaštitno lice nove kolekcije je nekadašnja košarkaška reprezentativka, a danas trenerica fitnessa Antonia Mišura.
“Inspiracija za moju novu kolekciju je proljeće i dolazak toplijih dana nakon duge i hladne zime. Proljetni outfiti ne bi bili potpuni bez ukrasa. Nakit je jedan od najposebnijih, ali i najpopularnijih proljetnih modnih dodataka. Kad je riječ o bojama, fokusirala sam se na pastelne tonove, ‘ubacivši’ poneki crveni i šareniji model koji podigne i najobičniju kombinaciju”, kaže Ivana i dodaje kako su tu, naravno, i neizostavne neutralne kristalno bijela i crna za ljubiteljice klasika. 

 

Frajerica Handcrafted Jewelry

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Frajerica Handcrafted Jewelry (@frajericahandcraftedjewelry)

Ovoga proljeća više nego ijedno proljeće prije u misli nam se uvlače riječi velikog britanskog pjesnika Lorda Alfreda Tennysona: “Nada se smiješi s praga godine koja dolazi, šapćući ‘bit će sretnija’…”. Inspirirana upravo tom nadom, osjećajem za kojeg ne želimo da nas ikad napusti, dizajnerica i vlasnica brenda Frajerica Handcrafted Jewelry, Vesna Zadro, stvorila je kolekciju nakita ‘Olivia’. Svaki komad nakita je ručno izrađen s posebnom pažnjom i naglaskom na jednostavnosti kako bi se prikazala ljepota korištenih materijala kao što su srebro, maslinovo drvo i mjed.

Središnja je tema kolekcije maslinovo drvo i list kao simbol mira

“Svako je proljeće posebno, jer je vrijeme buđenja i uvijek nas iznova fascinira stvaranjem novog života, no s obzirom na izazove s kojima smo bili suočeni protekle godine, ovo je još posebnije. Iz želje za novim stvorena je i kolekcija nakita ‘Olivia’ – ona koja nosi nadu, a središnja je tema kolekcije maslinovo drvo i list kao simbol mira, vječnosti i pobjede”, govori o novoj kolekciji dizajnerica.
U procesu stvaranja koristila je novostečene tehnike tradicionalne obrade metala i plemenitih kovina u kombinaciji s drvom. Poseban doprinos stvaranju ove kolekcije dala je i akademska slikarica Sanela Đurinec Raič naslikavši list masline koji je na kraju u suradnji s Vesnom poprimio oblik znakovitih naušnica i postao zaštitni znak kolekcije.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Frajerica Handcrafted Jewelry (@frajericahandcraftedjewelry)

Sve se radi ručno, od prirodnih materijala i u malim serijama

“Pri izradi svakog komada nakita vodi me ljubav prema onome što radim i tu emociju želim prenijeti dalje. Proces izrade zna biti dugotrajan, jer sve izrađujem samostalno i ručno od prirodnih materijala. Iznimno mi je važno da se zadrži kvaliteta proizvodnje, ali i zadovoljstvo žene koja nakit nosi, pa stoga moju ponudu čine vrlo male serije nakita”, otkriva Vesna. Iako već godinama oduševljava djevojke i žene u regiji unikatnim nakitom i kolekcijama, uvođenjem novih materijala i tehnika obrade željela je unijeti svježinu u ponudu i pružiti im novo iskustvo u biranju njima dragih komada.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Frajerica Handcrafted Jewelry (@frajericahandcraftedjewelry)

Kolekciju ‘Olivia’ čine statment narukvice, prstenje i naušnice, odlikuju je geometrijski oblici, a središnji elementi su maslinovo drvo obučeno u plemenite kovine i decentni list masline.
Svaki komad izrađen je s posebnim naglaskom na njegovu originalnost i ljepotu pri tome pazeći da je udoban, nosiv i, na kraju, trajan. Baš kako bi nas sam pogled na nakit koji nosimo podsjetio da nas nada nikad ne napušta i da je, kako bi rekla jedna od najvećih filmskih ikona svih vremena, Scarlett O’Hara, sutra novi dan.

Fotografije: Sanja Lydia i Zvonimir Ferina

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime