Nedjelja, 11 veljače, 2024

Zalando otvara prijave za Visionary nagradu SS25 na Copenhagen Fashion Weeku

Kako bi se kvalificirali za nagradu, sudionici moraju prikazati svoju sposobnost pokretanja promjena u jednom ili više područja, uz poštivanje održivih standarda i zahtjeva Copenhagen Fashion Weeka

Zalando, vodeća online destinacija za modu i životni stil u Europi, objavljuje poziv za prijave za Zalando Visionary Award SS25 na Copenhagen Fashion Weeku. Rok za prijave traje od 12. veljače do kraja svibnja. Ova nagrada naglašava budućnost kreativnosti i poziva dizajnere da pokažu svoju posvećenost inovacijama, dizajnu te pozitivnom društvenom utjecaju, pružajući podršku njihovim naporima za ostvarivanjem značajnih promjena u modnoj industriji.Ovo su kriteriji koje morate zadovoljiti 

Kako bi se kvalificirali za nagradu, sudionici moraju prikazati svoju sposobnost pokretanja promjena u jednom ili više područja, uz poštivanje održivih standarda i zahtjeva Copenhagen Fashion Weeka: 

  • Kreativnost i dizajn: pružanje iznimne vizualne estetike koja odražava identitet i jedinstvenost brenda, stvorena od koncepta do stvarnosti kroz dizajn, uzorke, i tekstil, istovremeno uhvativši duh vremena.
  • Društveni utjecaj: promicanje raznolikosti, jednakosti i uključenosti unutar tvrtke, marketinških kampanja i asortimana. Sudjelovanje u značajnim razgovorima, primjerice pridonoseći društvenim problematikama, zagovaranjem transparentnosti ili jačanjem različitih zajednica.
  • Inovacije: korištenje i promicanje inovativnih tehnika proizvodnje za stvaranje naprednihkolekcija. Inovativne proizvodne tehnike mogu uključivati pronalaženje novih materijala, uxvodjenje novih tehnika bojanja i uključivanje cutting-edge tehnologije prikazujući budućnost mode.

 

Pobjednika će izabrati međunarodni žiri sastavljen od vodećih stručnjaka industrije, predstavnika Zalanda i članova odbora Copenhagen Fashion Week-a. Pobjednički brend bit će uključen u raspored revija CPHFW za SS25, zakazanog za kolovoz 2024. godine, te će primiti nagradu od 50.000 eura, uz financijsku potporu za produkciju revije.

Lena Sophie Röper, direktorica odjela za dizajn i luksuz u Zalandu izjavila je: ‘Kroz Zalando Visionary Award želimo istaknuti one koji pozitivno doprinose modnoj industriji. Uvijek me inspirira koliko su inovativni i progresivni rezultati svake godine. To pokazuje koliko prostora postoji za pozitivne promjene u industriji, a mi smo predani vođenju tih promjena naprijed ovom nagradom. Radujem se vidjeti kako će brendovi izazvati sami sebe ove SS25 sezone.’

Nakon osvajanja Visionary nagrade za SS24, Zalando je ovog tjedna ponovno surađivao s Paolinom Russo kako bi predstavio dugoočekivanu novu kolekciju brenda kupcima i stručnjacima industrije, uključujući prezentaciju i izvedbu Esbena Weilea Kjæra.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime