Četvrtak, 21 ožujka, 2024

5 trikova za uštedu prije odlaska na vjenčanje

Od putovanja do poklona, haljine i šminke, sve može postati teret za vaš novčanik. No, ne brinite - za sve postoji alternativa!

Zamislite sjajan vikend pun ljubavi, slavlja i sreće – ali i praznih džepova. Vjenčanja su često nezaboravni trenuci u životu, no sve te romantike i proslave dolaze s cijenom. Kako se krug vaših prijatelja širi, tako se, izgleda, povećava i broj pozivnica koje stižu na vašu adresu. To vas može zabrinuti, jer je sudjelovanje u svim tim veselim trenucima zaista financijski izdatak. Od putovanja do poklona, haljine i šminke, sve može postati teret za vaš novčanik. No, ne brinite – za sve postoji alternativa! Donosimo 5 savjeta kako planski upravljati svojim financijama prije vjenčanja. Nazovimo ga – ”u redu je” plan. U redu je sam sebi napraviti frizuru i našminkati se, u redu je kupiti poklon na sniženju, u redu je posuditi haljinu od frendice. Proučite ovih 5 trikova i ne ustručavajte se primijeniti ih.Zamijenite haljine s prijateljicama

Kad nam se zareda nekoliko svadbi, bez imalo grižnje savjesti pomislimo: da sam bar muško! Ta pomisao nam dolazi iz jednog jedinog razloga: nema šanse da se pojavimo na dvije svadbe u istoj haljini, a nemoguće je kupovati novu odjeću svaki put. Tu nam uskaču, a tko drugi, nego naše prijateljice! Predložite svojim prijateljicama da se zamijenite za haljine. Evo prijedloga: organizirajte večer uz alkoholna pića i neka svaka od vas donese haljine koje ima na raspolaganju. Pronađite ono što vam odgovara i mirne duše idite na svadbu. Nemojte se zadržati samo na haljini; tu su i cipele, nakit… sve što se može posuditi stavite na raspolaganje. Osim što ćete uštedjeti, tu večer ćete se sa svojim prijateljicama odlično i zabaviti! 

Kako koristiti Chat GPT za planiranje vjenčanja?

Čekajte sniženja za kupnju svadbenog poklona 

Kupnja svadbenog poklona je, uz kovertu, jako velik izdatak. Bijela tehnika i bilo koji predmeti za kućanstvo su mladencima od velike pomoći, ali je i udarac za vaš novčanik. Puno ćete si pomoći ako budete pratili sniženja i planski obavljali kupnju. Tako se može dosta uštedjeti ali ako sve se rasproda – ne očajavajte! Nekakav handmade poklonn kojeg ste osobno izradili ili neka posebna čestitka su jednako lijepa i posebna uspomena. 

Sami se našminkajte i napravite frizuru

 Koliko god je lijepo sjediti dok te neko uređuje i sa sigurnošću znati da ćeš super izgledati – manje je lijepo kada to sve treba skupo i platiti. Ako želite izbjeći i taj trošak, evo savjeta. Pogledajte kozmetičke i frizerske tutoriale na društvenim mrežama. Isprobajte nekoliko puta kod kuće šminku i frizuru i uvježbajte ih za dan vjenčanja. Sigurno smo da ćete super izgledati! 

Darujte svoje vještine 

Dobro pjevate? Lijepo crtate? Umjetnički ste tip i kreativni ste? Dobar ste organizator? Imate sve vještine potrebne za pomoć u organizaciji vjenčanja! Nekada nije sve u stvarima i novcu. Planiranje svadbe zahtjeva puno truda i fokusiranosti na detalje, i tu nastupate vi! Ponudite se u organiziranju djevojačke zabave, osmislite kreativne detalje, predložite ideje za glazbenu podlogu, napravite revere za sve uzvanike. Toliko je toga čime možete pridonijeti, a mladenci će vam biti neizmjerno zahvalni. 

Odlučite ne prisustvovati 

Ako se nalazite u situaciji u kojoj jednostavno nemate sredstava za putovanje na vjenčanje ili prisustvovanje svim događajima koji mu prethode, razmislite o tome da iskreno razgovarate s parom. Budući da ste pozvani jer ste im važni, oni će razumjeti vaše financijske ograničenja i željet će najbolje za vas. Možete im objasniti da biste voljeli biti prisutni na njihovom vjenčanju, ali trenutno nemate sredstava za putovanje ili druge troškove. Predložite im da se možete sastati s njima nakon vjenčanja kako biste čuli sve o tome i proslavili u manjem obliku, ili jednostavno čestitali u privatnoj atmosferi.

Također, razmislite o tome da par također plaća za vašu prisutnost na vjenčanju, pa ako ste dobili pozivnicu od obiteljskog prijatelja, ali niste nužno bliski, to bi moglo biti olakšanje za obje strane. Možda će razumjeti ako ne možete prisustvovati i da ste u financijskoj situaciji koja vam trenutno ne omogućuje prisustvovanje velikim događajima.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime