Utorak, 23 srpnja, 2024

Kako koristiti Chat GPT za planiranje vjenčanja?

Iako je pristanak na vjenčanje s nekim (vjerojatno) ugodno iskustvo, planiranje vjenčanja može biti veliki problem i stres. I dok bi mnogi rado prepustili posao organizatoru vjenčanja, proračuni su se zbog krize ionako već poprilično povećali, pa je svaka ušteda dobro došla. Moguće rješenje? ChatGPT. Iako se mnogi od nas još uvijek navikavaju na to kako […]

Iako je pristanak na vjenčanje s nekim (vjerojatno) ugodno iskustvo, planiranje vjenčanja može biti veliki problem i stres. I dok bi mnogi rado prepustili posao organizatoru vjenčanja, proračuni su se zbog krize ionako već poprilično povećali, pa je svaka ušteda dobro došla. Moguće rješenje? ChatGPT. Iako se mnogi od nas još uvijek navikavaju na to kako ova AI chatbot tehnologija može funkcionirati u našim životima, ona zapravo ima nekoliko različitih aplikacija koje se mogu koristiti u svim aspektima planiranja vjenčanja kako bi se olakšao teret budućim mladencima, ostavljajući vas da uživate u procesu, a da vas administracija ne uništi. Upotrijebili smo ChatGPT za hipotetsko planiranje vjenčanja. Evo što smo saznali…Kako započeti

Ne znate odakle početi? Kada je u pitanju planiranje vjenčanja po prvi put, razumijemo ako ste u nedoumici odakle krenuti. Na kraju krajeva, nije kao da ste to već radili. Tu tehnologija umjetne inteligencije može biti od velike pomoći, pružajući korak po korak popis točaka radnji koje zatim možete koristiti za izradu digitalnog popisa za provjeru ili pretvaranja u papirnati popis. To bi moglo biti jednostavno kao: “1) Koje korake trebam poduzeti kako bih isplanirala vjenčanje za 100 ljudi u šatoru, za godinu dana? Zatim ga možete zamoliti da to razloži na vremenske fraze, na primjer koristeći naredbu, “2) Možeš li mi napisati raspored kako da planiram svoje vrijeme?”

Napravite detaljan popis obveza

Vaš veliki dan obično se sastoji od niza različitih elemenata, od same ceremonije do tradicija poput prvog plesa, rezanja torte i raznih govora. ChatGPT vam može pomoći da isplanirate redoslijed koji ćete imati pri ruci tijekom vašeg posebnog dana, kako biste bili sigurni da nećete propustiti vitalni korak sa svoje vremenske trake. Jednostavno odredite sve što se treba dogoditi tijekom dana, plus osnovne informacije kao što su vrijeme početka ceremonije, broj uzvanika i sva posebna događanja (poput želje da ostavite najmanje tri sata za ples).

Tada biste napisali nešto poput: “Možeš li mi napisati redoslijed za moju svadbenu ceremoniju i domjenak koji ima 100 gostiju i održava se na dvije lokacije, počinje u 15:00 i treba uključiti vrijeme za hranu, četiri govora (od strane mladenaca, kumova, djeveruša i oca mladenke), tri sata plesa, rezanje torte i prvi ples.”

Prikupljanje resursa za planiranje vjenčanja

Možda biste se željeli osloniti na proces planiranja vjenčanja kroz fizičke resurse za inspiraciju, a ChatGPT vam može pomoći u sastavljanju popisa preporuka za to. Pokušajte ga pitati: “Imaš li neke korisne resurse za početak planiranja vjenčanja? Posebno volim časopise, knjige i podcastove.”

Izrada proračunskog plana

Znamo da ChatGPT može biti korisan za vaše potrebe planiranja proračuna i osobnih financija – a to se također odnosi i na upravljanje troškovima vašeg vjenčanja. “Molim izradi primjer proračunskog plana za vjenčanje u Hrvatskoj, za 150 ljudi, s proračunom od 20,000 eura koji uključuje mjesto događaja, večeru, piće, cvijeće, zabavu, vjenčanicu i mladoženjino odijelo, plus sve druge uobičajene troškove.”

Uređenje

Iako ćete bez sumnje htjeti težiti jedinstvenom izgledu za svoje vjenčanje, često se to svodi na slične elemente dizajna, poput bajkovitih svjetala, svijeća, središnjih dijelova i namještaja. Još jednom, ChatGPT može osmisliti opsežan popis svega što vam je potrebno za okupljanje. Sve što trebate učiniti je osmisliti shemu boja i odlučiti se za mjesto. Zatim pitajte ChatGPT, na primjer, “Možeš li mi izraditi prilagođeni plan dekoracije za vjenčanje koje je šumska tema sa shemom boja kadulje i slonovače? Uključi popis stvari koje ću morati kupiti. Moj budžet za dekoraciju je otprilike 3000 eura.”

Samo nemojte tražiti od ChatGPT-a da vam napiše vjenčane zavjete… ili biste mogli upasti u probleme s budućim supružnikom.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime