Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Dječji Festival karijera u MiniPolisu: Otkrivanje svijeta profesija kroz igru

Edukativno-zabavni park, MiniPolis, putem ovog festivala cilja približiti dječjoj publici razna zanimanja, omogućujući im da istraže svoje interese i potencijale za budućnost

MiniPolis je više od obične igraonice – to je interaktivni grad namijenjen djeci, ali i njihovim roditeljima te učiteljima koji ih prate na istraživačkoj avanturi djetinjstva. Sastoji se od četrdesetak minijaturnih kućica, svaka predstavljajući više od 50 različitih zanimanja. Kroz raznolike scenarije i igru, djeca se upoznaju s različitim profesijama i istražuju svijet rada, dok prolaze kroz edukativni program prilagođen njihovoj dobi. Ovaj program osmišljen je u suradnji s psiholozima i odgajateljima kako bi pružio optimalno iskustvo učenja i zabave.MiniPolis, u partnerstvu s različitim suradnicima, i ove godine priređuje dječji Festival karijera koji će se održati 16., 17., 23. i 24. ožujka na adresi Ljubljanska avenija 2b (Z centar). Radionice će se održavati u jutarnjim terminima od 11 do 13 sati te popodnevnim terminima od 16 do 18 sati. Posjetitelje očekuje više od 20 radionica s preko 15 gostujućih stručnjaka iz različitih područja. Edukativno-zabavni park, MiniPolis, putem ovog festivala cilja približiti dječjoj publici razna zanimanja, omogućujući im da istraže svoje interese i potencijale za budućnost.

Već na otvaranju Festivala karijera, 16. ožujka, stižu posebni gosti – najdraži dječji zbor Zagrepčanke i dečki. Osim što će se družiti sa svim posjetiteljima, premijerno će izvesti i novu pjesmu posvećenu MiniPolisu.

Istraživanje zanimanja kroz interaktivne uloge i susrete s profesionalcima

Na jedan dan, najmlađi će imati priliku istražiti različite uloge poput vrtlara, vatrogasaca, policajaca ili vozača tramvaja te kroz susrete s profesionalcima iz raznih područja upoznati svoja omiljena zanimanja. Oni koji vole životinje moći će posjetiti tematsku kućicu veterinara i vidjeti kako se brine o životinjama. Također, mogu se okušati u ulozi TV voditelja, gdje će ih posjetiti poznati voditelji, ili pak radijskog voditelja u novoj tematskoj kućici radija, gdje će gostovati poznati radijski voditelji.
 
 
U zabavnim i edukativnim kućicama, poput stomatološke, djeca će naučiti kako se brinuti za zube i imati priliku osvojiti dječju električnu četkicu za zube. Također, imat će priliku istražiti uloge poput pilota, stjuardesa, financijskih savjetnika, kuhara ili slastičara, a pjevačica Maja Šuput će odgovarati na pitanja mališana i otkriti im sve o svom poslu na javnoj sceni, uključujući i početke svoje karijere te izazove s kojima se susretala.
 
 
Svi programi i igre koje djeca doživljavaju u MiniPolisu dio su edukativnog programa koji je verificiran od strane Ministarstva znanosti Republike Hrvatske kao izvannastavna aktivnost koja se usklađuje s ciljevima Nacionalnog kurikuluma. 
 
Fotografije: Press

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime