Petak, 22 rujna, 2023

Ivan Pažanin otkriva kako izgleda njegov idealan spoj

U intervjuu ovaj kulinarski virtuoz osvrnuo na svoje omiljene gastronomske delicije, podijelio svoje želje vezane za ljubavni život i otkrio neke od svojih budućih poslovnih planova

Ivan Pažanin, poznati chef iz Splita i često nazivan ‘najpoželjnijim hrvatskim neženjom’, najavio je izdavanje svoje prve kuharice. Osim toga, njegov restoran i bar u središtu Splita uskoro će u svojoj ponudi imati prave dalmatinske tapase. Iako mu posao očigledno cvjeta, Ivan Pažanin otvoreno govori da ljubavna sreća nije baš na njegovoj strani. U intervjuu ovaj kulinarski virtuoz osvrnuo na svoje omiljene gastronomske delicije, podijelio svoje želje vezane za ljubavni život i otkrio neke od svojih budućih poslovnih planova.



Ivane, kako započinje tvoj dan? Njeguješ li splitski “pomalo” mentalitet ili te obaveze već od prvog trenutka potaknu na užurbani tempo?

Kad se rodiš i odrasteš u Dalmaciji, u familiji koja jutra provodi šutke za stolom, teško je maknuti se od te navike, ma koliko obaveza imao. Postoji nešto u laganim jutrima kad se ti i tvoja kava gledate, a radio svira u pozadini – lagano, ne preglasno. Uvik kažem da je kava ritual i da za nju treba odvojiti vrijeme i mir. Ako negdje trebam biti u osam, nije mi problem ustati se u šest, ubaciti kapsulu i stisnuti dugme na svom aparatu za kavu. Dok ja perem zube, Nespresso odradi sav posao i pripremi mi dugu kavu u kojoj mogu uživati satima. Zapravo mi je želja u životu imati nekoga s kim jutri šutke mogu uzeti vrijeme za uživanje u kavi.

Dotaknuo si se ljubavnog života. Osim dijeljenja ljubavi prema kavi, što bi tvoja idealna partnerica još trebala imati? Kako izgleda tvoj savršen dejt?

Ma bitno je samo da kliknemo, dijelimo osnovne vrijednosti i imamo otprilike slične hobije. U kuhinji provodim puno vremena i stvarno uživam u tome pa mi je važno da i moja partnerica dijeli ljubav prema kuhanju. Ali nije nužno. Kad bismo se poklopili po pitanju interesa, lako bih organizirao savršen dejt. Uključivao bi jutarnju kavu, doma u pidžami ili na brodici, dok plutamo i držimo svatko svoju termosicu u ruci. Nakon jutarnjeg kupanja, kad bismo se vratili doma, bacili bismo se na spremanje spize. Manistre s pomama, naravno. Onda ručak uz čašu finog vina, popodnevna fjaka uz šalicu Nespresso kave i zatim popodnevni piknik uz voće, negdje na skrivenoj uvali. Naravno, uz Pjera. Važno mi je i da osoba s kojom sam u vezi zaista voli pse.

Uz ljubavni, poslovni život je također važan za tebe. Što više voliš kuhati – slano ili slatko – i imaš li planova na poslovnoj sferi?

Chef sam postao s 22 godine. Sad mi je 39 i mogu reći da se definiram prvo kao chef, a onda kao sve ostalo. Vrime je valjda odradilo svoje, a i moj nemirni duh. Ako se baviš ovim poslom, moraš biti znatiželjan, fokusiran na detalje, a opet dovoljno suptilan da pustiš mašti na volju. Ukratko – moraš biti virtuoz. Teško mi je odgovoriti na pitanje što više volim kuhati. Ovisi mi od dana, ali svakako češće pripremam slana jela – lagana, dalmatinska.
Pazim što jedem, ali s vremena na vrijeme se popodne počastim nečim slatkim, a s cukrom uvijek ide i kava. Ovisno o tome koje okuse jedem, složim si i kavu, da se sve lipo uklapa. To je znanost za sebe, tu vježbam nepce. Uz neku spizu se više slažu slatki i baršunasti okusi kave, uz drugu više pašu intenzivno bogati i moćni okusi. Kad dođe do planova na poslovnoj sferi, njih uvijek ima. Velika mi je želja objaviti svoju kuharicu. Ne znam kad će to biti. Dobre stvari u životu ne valja forsirati, a pogotovo ovaj moj mali životni projekt. Dogodit će se kad vrime dopusti. Iako za kuharicu nemam nekakav točan vremenski rok, sa sigurnošću mogu reći da će Rodrigo uskoro u ponudi imati prave dalmatinske tapase. Tome se posebno veselim.

Fotografije: PR 

Pročitajte još...

Hrvatska food scena nikad nije bila zanimljivija, a kuhanje – odgovornije

Zavirili smo na Instagram profile pet mladih domaćih blogera čije kreacije prati zavidan broj pratitelja, a neke od njih pomno prate i proslavljena imena svjetske food scene!

Stoljetna tradicija: Božić na otoku Lopudu prožet je mirisima rogača i naranača

Poznata dubrovačka PR menadžerica ispričala nam je priču o tradicionalnom slavljenju Božića na Lopudu, otoku u dubrovačkom arhipelagu, koju njezina obitelj generacijama čuva od zaborava. Otkrila nam je i kako ih je pandemija vratila prirodi te kako su pronašli novi stil života - lopudiranje

Neven Kepeski: Izdajem knjigu o ljubavnom životu poznatog pjevača o kojoj će se puno pričati

Dugogodišnji novinar i urednik različitih medijiskih projekata, trenutačni urednik Modre Laste i vlasnik izdavačke kuće Media Bar Neven Kepeski priča o tome kako mladi danas čitaju više nego odrasli, žene više nego muškarci te što je sve potrebno za preživjeti tijekom pandemije u izdavačkoj industriji. Otkriva i detalje nove knjige 'Seks i glad' u kojoj poznati zagrebački pjevač eksplicitno piše o brojim ljubavnim vezama s različitim ženama, među kojima su i TV voditeljice, pjevačice i glumice

Anamaria Laslo: Život uz strogu bezglutensku dijetu može biti kvalitetan i zabavan!

Kako je doista živjeti s celijakom od rođenja otvoreno nam je ispričala novinarka i turistička djelatnica Anamaria Laslo, kojoj je u dobi od svega godinu dana dijagnosticirana celijakija te cijeli život provodi strogu bezglutensku dijetu kako bi sačuvala zdravlje

Povezano

3 horoskopska znaka kojima je darivanje jezik ljubavi

Nekim horoskopskim znakovima darivanje darova osobama do kojih im je stalo jednostavno dolazi prirodni. Jeste li jedna od njih?

Rihanna i ASAP Rocky su objavili prve fotografije drugog djeteta

Nakon mnogo nagađanja je li Rihanna rodila curicu ili dečka, Rihanna i ASAP Rocky pozirali su sa svojom djecom pred objektivom

Mjesečev znak: Otkrijte koje emocije vas vode kroz život

Gdje god pada mjesec u zodijaku u vrijeme vašeg rođenja, određuje koji je vaš Mjesečev znak - a ovaj položaj govori puno o tome kako izražavate svoje emocije

Kakvo vjenčanje biste trebali imati na temelju vašeg horoskopskog znaka?

Donosimo vodič za horoskopske znakove, za koji vjerujemo da će vam pomoći riješiti probleme oko organizacije vjenčanja

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime