Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Planiranje unaprijed: pregled neradnih dana i prilika za produženi vikend u 2024.

Među svim tim dragocjenim datumima, posebno mjesto zauzimaju produženi vikendi, kada se obična subota ili nedjelja protežu u uživanje koje nam pruža osjećaj slobode i bijega od uobičajene rutine

U životu ispunjenom dinamikom i obavezama, godišnji kalendar postaje svojevrsni orijentir, a praznici i spojeni vikendi poput dragocjenih prilika za odmor i bijeg od svakodnevnih izazova. Svake godine, s nestrpljenjem iščekujemo trenutke kada ćemo moći posvetiti vrijeme sebi, obitelji i prijateljima. No, među svim tim dragocjenim datumima, posebno mjesto zauzimaju produženi vikendi, kada se obična subota ili nedjelja protežu u uživanje koje nam pruža osjećaj slobode i bijega od uobičajene rutine.Početkom svake nove godine, otvaramo kalendar s uzbuđenjem, tražeći one zlatne točke kada će se radni tjedan sastojati od manje radnih dana. Planiramo aktivnosti, putovanja, susrete s dragim osobama ili pak trenutke posvećene vlastitom miru i opuštanju. Kroz kalendarske stranice, promatramo kako će se slagati kockice naše godine, gdje će se ukazati prilike za bijeg iz svakodnevnice i uživanje u malim radostima života.

Sada, uoči 2024. godine, s uzbuđenjem provjeravamo datume koji će nas razveseliti. Očekuje nas nova godina ispunjena obećavajućim produženim vikendima! Pogledajmo zajedno što nam donosi (ne)radni kalendar. 

Čak 13 potencijalno neradnih dana

Prema statistici Lakog nerada, nadolazeća godina statistički prpada E razredu praznične učinkovitosti. Od ukupno 15 blagdana i neradnih dana, 3 će pasti na vikend (ne računajući Uskrs), pa će tako biti ‘izgubljeni’. S tim će se izbalansirati prilike za spajanje s vikendom, pa nas tako očekuju i potencijalna 3 produžena vikenda. 

Iako je 2023. godina imala D razred praznične učinkovitosti, nadolazeća godina spada u kategoriju niže, ali ipak ne zvuči loše potencijalnih čak 13 neradnih dana! Uz to nas očekuje 10 službenih neradnih dana.

A sada, kalendare u ruke i bacimo se na planiranje! Prilika za produženi vikend nas čeka na samom kraju svibnja, kada ćemo svetkovinu Tijelova koja pada na četvrtak 30. svibnja, moći spojiti vikendom. Savršeno vrijeme za poroljetni izlet! Kompletan radni i neradni plan nadolazeće gorine pogledajte ovdje

Fotografije: Unsplash 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime