Petak, 22 ožujka, 2024

Planirate zimsko vjenčanje? Donosimo detaljan vodič za pravu zimsku bajku!

Zima je sezona kada sve vrvi od romantike, od vatrice koja gori, snježnih pejzaža do predivnog cvijeća i šarolikog izbora vjenčanica

Jeste li osoba koja će imati zimsko vjenčanje? Ako jeste to je divno i posebno! Njačešće se vjenčanja održavaju između svibnja i listopada, ali zimsko vjenčanje može biti prelijepo zbog svega što zima nudi. Zima je sezona kada sve vrvi od romantike, od vatrice koja gori, snježnih pejzaža do predivnog cvijeća i šarolikog izbora vjenčanica.Zimska vjenčanja su zaista čarobna, posebno ako se odvijaju negdje gdje pada snijeg, ako ne, stvorite ga sami. Mnoge su prednosti zimskih vjenčanja, poput one da svi možete odijenuti što god želite i nećete se preznojavati kao što to bude slučaj na vjenčanima usred ljeta. Mladenkama se skida šminka i frizura zbog previsokih tempretaura, gosti su malo nervozni, a mladoženja ima još 3 košulje u koje se presvuče. Srećom, zimi takve brige ne postoje.

Donosimo sve ono na što je dobro obratiti pažnju pirlikom planiranja zimskog vjenčanja, kao i ono što bi bilo dobro izbjeći. 

1/ Imajte fantastičan rezervni plan. . . Ili dva

Spremite planove od A do F! Zimska vjenčanja imaju tendenciju biti događaji većeg rizika kada se uzme u obzir kašnjenja putovanja gostiju i mogući vremenski problemi. Budite spremni na vjetar, kišu, snijeg i kašnjenja letova i gostiju koji dolaze automobilom. Uvijek imajte opciju “što ako dođe do…”.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Wedding & Baptism design (@carouzel_events)

2/ Osigurajte grijalice

Zimi će vam trebati mnogo grijalica, naročito ako dio vjenčanja bude vani. Grijalice možete i iznajmiti, pa to ne bi trebao biti tako veliki problem. Također, ako će dio ili cijelo vjenčanje biti vani, šatori su super ideja, naročito oni koji imaju grijane podove koji prostor održavaju toplim cijelo vrijeme. Tako vam grijalice neće “uništiti” izgled prostora. Također, super je ideja i svakome na stolicu staviti dekice u slučaju da nekome od gostiju bude hladno. 

3/ Ponudite topla pića dobrodošlice i koktele

Poslužite tople napitke po dolasku i odlasku. Neka u svakom trenutku tijekom vjenčanja gosti imaju pristup toplim pićima poput čaja, tople čokolade ili vrućih koktela. Topla pića će im zagrijati tijelo ako im bude hladno, a zimski kokteli su super prilika za isprobavanje novih okusa. 

4/ Iskoristite sve čari zime

Iskoristite svoje zimsko vjenčanje kao priliku da koristite sezonsko povrće, vino, a možda čak i toplu juhu kao svoje prvo jelo. Ne morate pretjerivati ​​s blagdanskim temama, ali  mali naglaskak na sezonu kroz dekor, cvijeće ili hranu će istaknuti vaše vjenčanje u odnosu na druge.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Double B Event Planning (@doublebeventplanning)

5/ Pomozite sezonski odjenuti svoje goste

Pobrinite se dodatno o svojim gostima ukoliko su najavljene niske temperature. Uz dekice na stolicama, ostavite šalove i grijače za ruke koje ćete poslužite na pladnju. Tako ćete osigurati da se svi tijekom jela osjećaju dovoljno toplo u svakom trenutku. Također, to može biti dar koji će ponijeti s vašeg zimskog vjenčanja. 

6/ Oslonite se na rasvjetu 

Rasvjeta je ključna na zimskom vjenčanju. Brzo pada mrak, a ako se odlučite za otvoreno mjesto, uz dobru rasvjetu možete pretvoriti vaše vjenčanje u zimsku zemlju čuda.  Poigrajte se sa svjetlima i nijansama, možete čak oponašati polarnu svijetlost u nekim trenutcima.

7/ Pripazite da ne snimite sve svoje vjenčane fotografije na otvorenom

Nemojte sve svoje fotografije snimiti vani. Iako će u teoriji biti lijepe, također ćete imati ružičaste obraze i nosove. Naravno da su fotografije vani, naročito ako ima snijega predivne, ali nemojte se zadržavati predugo. Na kraju, možete se i prehladiti. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Hochzeitsplaner aus Wien & NÖ (@mado_weddings_events)

8/ Nemojte misliti će vjenčanje biti jeftinije

Nemojte pretpostavljati da će cijelo vjenčanje biti jeftinije jer je ‘van sezone’. To bi zapravo mogla biti visoka turistička sezona za mjesto na kojem ga organizirate. Također, zimsko vjenčanje sa sobom nosi dodatne troškove koje vjenčanja u toplijem vremenu nemaju.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime