Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Reesa Teesa i sočna priča o njenom braku koja je ‘srušila’ TikTok

Prvi video koji je Reesa Teesa objavila na Valentinovo, u kojem opisuje kako je upoznala bivšeg, odmah je prikupio više od 14 milijuna pregleda, uz tisuće komentara u kojima su korisnici Tik Toka žudili za još informacija o tom odnosu

Ako postoji nešto što TikTok obožava, to su sočne priče koje postanu viralne. Bilo da je riječ o tračevima o poznatima, pričama o bliskim prijateljima ili izmišljenim senzacijama – ništa ne privlači više od algoritma koji vas drži zarobljenima i stalno vam ‘pod nos’ stavlja što je aktualno – isti video ili čak nastavke priče –  kao što je to ovdje slučaj.  Praćenje priče autora, čitanje njihovih komentara i raspravljanje o detaljima s ostalim gledateljima samo su neke od radosti koje TikTok donosi. Trenutačno glavni izvor dnevnog trača dolazi od kreatorice @reesamteesa, koja je u samo nekoliko dana objavila više od 50 videa o svom toksičnom bivšem mužu. To je savršen primjer koliko TikTok može postati uključen u priču.Njen prvi video, objavljen na Valentinovo, u kojem opisuje kako je upoznala bivšeg, odmah je prikupio više od 14 milijuna pregleda, uz tisuće komentara u kojima su korisnici Tik Toka žudili za još informacija o tom odnosu. Šaleći se kako će otkazati pretplate na streaming servise koje inače gledaju jer više uživaju u Tik Tok sapunici Reese Teese, njeni pratitelji su potpirivali vatru – i dobili sljedeći nastavak. Pa još jedan… i onda još njih pedesetak. Tako je ova TikTok saga skupila preko 120 milijuna pregleda.

Tko je Reesa Teesa i zašto je u trendu?

Reesa Teesa postala je viralna nakon što je objavila video u kojem je pozvala svoje pratitelje da podijele svoje najnevjerojatnije priče o bivšim partnerima. U videu je otvoreno pričala o svojem bivšem suprugu koji joj je, prema njenim tvrdnjama, lagao o gotovo svemu – od članova obitelji, posla, financijskog stanja pa čak i o svakodnevnim telefonskim pozivima. ‘Na kraju’, istaknula je, ‘jedino što se pokazalo istinitim bilo je njegovo ime i datum rođenja’.  Ova priča je iznjedrila seriju naziva ‘Who TF Did I Marry??’ koja je postala prava poslastica za znatiželjne ljude diljem interneta, obuhvaćajući svaki sočan detalj koji su pratitelji mogli poželjeti.

Priča ide ovako (oprez, spoiler!) 

Reesa Teesa je upoznala svog bivšeg partnera na internetu početkom ožujka 2020. Kad su prvi put razgovarali telefonom, on je s oduševljenjem opisivao svoje uspjehe, novi posao i nedavno preseljenje u Georgiju. Na kraju su se dogovorili za spoj. Tijekom vožnje do restorana, kad joj je guma pukla, on je brzo priskočio u pomoć. Platio je popravak i ostatak večeri su proveli ugodnu večer koja je uključivala razgovore o budućnosti, čak i brak. Nekoliko tjedana kasnije, njihova veza postala je ozbiljnija zbog pandemije COVID-19, pa su odlučili biti u karanteni zajedno u stanu Reesa Teese.

Tada se osjećala prilično dobro u vezi, pa su počeli razgovarati o kupnji kuće. Dok su istraživali tržište nekretnina, njezin bivši partner tvrdio je da mu je odobrena hipoteka od 700.000 dolara. Čak je tvrdio da može platiti gotovinom, ističući svoju karijeru nogometaša – za koju Reesa Teesa nikada prije nije čula. Kada su im se planovi za kupnju kuće neprestano rušili, počela je sumnjati da se nešto čudno događa, ali njezin partner uvijek je imao uvjerljive izgovore. Tada ju je također zabrinula i trudnoća koja je završila spontanim pobačajem.

@reesamteesa Part Thirteen- *Reupload* #therealreesateesa #reesateesa #fypシ #whotfdidimarry #pathologicalliar #exes #fyp ♬ original sound – ReesaTeesa

 

Nastavili su gubiti prilike za kupnju kuća, a isto tako su se srušila i obećanja o kupnji automobila. To je bio trenutak kad je Reesa Teesa postala prilično uvjerena da nešto nije u redu. Unatoč tim znakovima, njih dvoje su nastavili zajednički život i u konačnici su se vjenčali. Svaki dan, njezin bivši partner bio je u redovnom kontaktu sa svojom obitelji putem telefona. No svaki put kad bi se Reesa Teesa pokušala upoznati s njima, uvijek bi se pojavio neki novi problem. Činilo se da njezin bivši partner ima blisku obitelj, bogat društveni život, stabilan prihod i dobar posao. Reesa Teesa je vidjela dokumente i primanja koji su izgledali legitimno. Iako su joj zvonila zvona za uzbunu, pretpostavljala je da njezin partner govori istinu.

Međutim, vremenom su se počele događati sve sumnjivije stvari. Na svoj rođendan, primjerice, Reesa Teesa je otišla u toplice. Dok nije bila prisutna, njezin bivši partner tvrdio je da je svratio njezin stari dečko. No, kad je provjerila sigurnosnu kameru, nije bilo nikoga.

Sve je završilo razvodom 

Taj obrazac nastavio se kroz godine njihovog braka. Njihov planirani put u London nikada se nije ostvario, a svako obiteljsko okupljanje završavalo je problemima. Reesa Teesa tvrdi da je na kraju otkrila da ju je partner prevario. No, kada bi postavljala pitanja, suočavala se s prijetnjama. Pokušali su riješiti svoje probleme odlascima na bračno savjetovanje.

@reesamteesa Part 50 #pathologicalliar #reesateesa #fypシ #whotfdidimarry #fyp #exes #finale ♬ Boundless Worship – Josué Novais Piano Worship

 

U isto vrijeme dok se to odvijalo, Reesa Teesa se prijavila za novi posao. U tom procesu, otkrila je nešto neobično – broj socijalnog osiguranja koji joj je partner dao nije bio prepoznat. Odlučila je dublje istražiti njegovu prošlost. Tvrdi da je otkrila da su broj socijalnog osiguranja, bankovni računi i čak fakultetska diploma njezinog supruga bili izmišljeni ili krivotvoreni. Također tvrdi da je njezin suprug lagao o smrtima u svojoj obitelji, o svojoj bivšoj ženi i još mnogo toga. Na kraju su se razveli.

Njezina serija videa postala je način za Reesu Teesu da izrazi svoje frustracije. Napomenula je da želi podijeliti svoju priču kao upozorenje o spojevima, crvenim zastavama i lažima.

Nevjerojatna moć algoritma 

Čini se da algoritam TikTok-a favorizira viralne priče, posebno ako su kreatori skloni objavljivanju sadržaja u brzom nizu, kao što je to slučaj s Reese Teesom. Kada video jednom krene i privuče pažnju gledatelja koji ga označavaju, dijele i komentiraju, samo je pitanje vremena kada će se ponovno pojaviti na vašoj naslovnici i postati sastavni dio vašeg korištenja aplikacije.

Bez obzira jeste li sami naišli na ono što vam je zabavno ili ste tu ‘na preporuku’, uvijek je zadovoljstvo ponovno se povezati s kreatorom i saznati kako se njegova priča razvijala. Jesu li se dogodile promjene? Je li djevojka vratila ukradenu majicu svom cimeru? Ove priče ponekad mogu izazvati jednaku razinu interesa kao i serije ili filmovi.

Osim toga, ove viralne priče stvaraju svojevrsnu zajednicu na internetu na način koji bi možda bilo teško shvatiti starijim generacijama. Možda ne bi potpuno razumjeli zašto vam je stalo do priče o djevojci koja je ukrala majicu svom cimeru ili zašto je Reesa Teesa postala viralna senzacija. Ali to je u redu – ona zajednica pratitelja u komentarima to razumije.

Naslovna fotografija: Screenshot Youtube 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime