Srijeda, 14 rujna, 2022

Tetovaže su totalni hit: Upoznajte 5 top domaćih tattoo umjetnika

Tetovaže više nisu tajna koju skrivamo, nego su postale dio lifestylea. Donosim 5 favorita - domaćih tattoo umjetnika u Zagrebu s jedinstvenim stilom crtanja, motivima i tehnikama rada

Tattoo kultura je postala općeprihvaćena u društvu. Tetoviranje više nije tabu, a za to su zaslužne mlade generacije koje su tetovaže pretvorile u oblik umjetnosti. Milenijalci i generacija Z normalizirali su tetoviranje. Tetovaže više nisu tajna koju skrivamo, već su postale dio lifestylea. Mlade tetovirane ljude ne doživljava se više označeni kao pripadnike marginalnih skupina, kao “problematične” i “oštećene” klince, nego su tetovaže postale odraz ljepote i slavlje naših tijela.Novina koju je donijela generacija Z jest ideja da su tetovaže jedinstveni umjetnički crteži sačuvani na našoj koži. Mogu imati duboko osobno značenje, ali mogu biti i bez ikakvog posebnog značenja, jednostavno izražavanje nečega što nam se sviđa. Tetoviranje je odluka da stavimo nečiji fleš koji nam možda ništa sentimentalno ne znači, ali za vrijeme procesa tetoviranja tinta se upisuje u naše tijelo i postaje organski dio nas. Mi smo ti koji dajemo značenje našoj tetovaži.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli kosi.ink tattoo (@kosi.ink)

Hrvatska tattoo scena obiluje odličnim tattoo umjetnicima i moramo zahvaliti Instagramu kao platformi koja nam je omogućila njihovu vidljivost.

Mixer vam donosi svojih 5 favorita – domaćih tattoo umjetnika u Zagrebu s jedinstvenim stilom crtanja, motivima i tehnikama rada:

1/ Kosi.ink

Silvija je stacionirana u Zagrebu, prvu je tetovažu napravila samoj sebi, vježbajući na svome tijelu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, a na Instagramu je možete pronaći na profilu koji nosi naziv @kosi.ink.  Gledajući njezin Instagram feed, ističu se tri vrste tetovaža: kratke i jasne poruke, apstraktne planine i ornamentalne točkice.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli kosi.ink tattoo (@kosi.ink)

Njezine tetovaže kratkih poruka su inspirativne i kreativne te dolaze s jedinstvenim fontom koji je sama osmislila. Izdvojili bismo poruke poput: “slobodna duša/zauzete glave”, “budi sunčeva zraka na nebu punom oblaka”, “glavu prema suncu, suncokrete”.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli kosi.ink tattoo (@kosi.ink)

Ove tetovaže su posebne jer autoričini dizajni svakome znače nešto drugo. Klijent je taj koji odabirom upisuje svoje osobno značenje. Sve dizajne tetovira samo jednom, a tetovaže su izrađene sa 100 posto veganskom tintom te nakon tetoviranja klijent dobiva homemade kremu za kućnu brigu.

2/ Tattoo Rroom

Tattoo Rroom je jedan od novih salona, obilježava ga estetika interijera i vrhunske tetovaže. Salon vodi Ivan Leš, tattoo artist sa svojom djevojkom Mateom Brkarić. Tattoo Rroom je svakome tko želi novu tetovažu poznat kao onaj salon u kojem je gotovi nemoguće rezervirati termin. Kada se otvore prijave, u nekoliko minuta stigne hrpa mailova. Lista čekanja za termin traje i po nekoliko mjeseci, što u potpunosti potvrđuje njihovu originalnost i jedinstvenost.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli tattoo rroom (@tattoorroom)

Leš radi prekrasne tetovaže koje nas ostavljaju bez daha. Ono što kod njega obožavamo su detalji, fine tanke linije i točkasta tehnika. Njegovi dizajni su sanjivi, a tetovaže mekane i nježne. Leš svaku vašu ideju pretvara u originalno umjetničko djelo koje nosite na tijelu. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli tattoo rroom (@tattoorroom)

3/ Erol_sjajni

Erol je zagrebačkoj tattoo sceni postao poznat pod imenom Kopito Zla. On je ilustrator, glazbenik i tattoo artist. Erolove tetovaže i njegovi dizajni su originalni, podsjećaju nas na estetiku dječjih crteža. On ima jedinstveni vizualni identitet, kojeg se nikada ne odriče kada tetovira klijenta.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli EROL_EROL/PZTN (@erol_sjajni)

Erolu možete ispričati svoje ideje, a on će ih pretočiti u vlastitu autorsku estetiku i u pravo zato je jedan od najzanimljivijih domaćih tattoo umjetnika. Beskompromisan u svojem stilu. Njegove tetovaže su duhovite, šarene priče, maleni svemiri na ljudskoj koži.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli EROL_EROL/PZTN (@erol_sjajni)

4/ Željka Wachter

Željka Wachter je mlada učenica slovenske tattoo majstorice Ane Kušter koja je suvlasnica zagrebačkog tattoo studija Bura Tattoo. Željka nas je na Instagramu oduševila svojim dizajnima u kojima je mačka glavni protagonist.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli 🌿•KRIVORUKA•🌿 (@zeljkawachter)

Njezine tetovaže oblikuju slatkim motivima životinja, posebice mačaka, pasa i zečeva u različitim  sanjivim situacijama. Ima poseban stil, inspiriran florom i faunom i jako se veselimo njenom daljnjem učenju i napretku.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli 🌿•KRIVORUKA•🌿 (@zeljkawachter)

 

5/ Angiehandpokes

Anđela je mlada tattoo umjetnica koja radi i na zagrebačkoj i zadarskoj adresi. Ona je posebna jer su njezine tetovaže nacrtane drevnom handpoke tehnikom u kojoj se koristi samo igla i tinta. Ova tehnika ponovno je doživjela pravi boom u svijetu i sada se napokon moguće tako tetovirati i kod nas.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli ANGIE ⋇ HANDPOKE TATTOO (@angiehandpokes)

Handpoke tetovaže su najčešće malene, karakteriziraju ih jednostavne linije i mnogo umjetnika upravo se odlučuje za ovakav pristup tetoviranju jer je tehnika manje invazivna na tijelo, a radovi su posebni. Iskustvo tetoviranja drugačije je nego tradicionalno na mašinicu, to je intimnije iskustvo i svima onima koji su ovisni o tetovažama, preporučujemo barem jednu handpoke tetovažu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli ANGIE ⋇ HANDPOKE TATTOO (@angiehandpokes)

Angiene tetovaže su posebne, a nama su se najviše svidjeli njezini radovi u kojima obiteljske fotografije pretvara u linijske tetovaže na tijelu.

Naslovna fotografija: @kosi.ink

Pročitajte još...

18 najčešćih mitova o ljepoti i njezi kože: Što je istina, a što obična laž?

Toliko je kozmetičkih savjeta o zdravlju i ljepoti da vam se sigurno vrti u glavi. Na kraju ne znate što je dobro, a što loše, što je obična predrasuda, a što istina. Kako bismo vam pomogli u nedoumicama, razotkriva neke od najčešćih mitova o ljepoti

8 načina kako nam san može pomoći da imamo kožu i ten iz snova

San je jedan od najvažnijih aspekata dobrog tena, ali postoje dodatni načini kojima možemo poboljšati svoju rutinu njege kože i dovesti kožu u što zdravije stanje

Ak’ je zima, nije lav: 3 zlatna pravila njege kože i kose na hladnoći

Baš kao što ljeto zahtjeva drugačiji pristup njezi kože, zima također ima svoja 'pravila' koja nam pomažu da kožu zadržimo mladenačkom i blistavom cijelo vrijeme, a kosi podarimo lepršavost i sjaj

Biramo samo prirodne sastojke: Neka vaša kosa bude zdrava i sjajna nakon sunca i mora

Sa stalnim eksperimentiranjem preparata za kosu često možemo učiniti samo gore. Zato predlažemo prirodne sastojke koji će oživjeti vašu kosu nakon ljetovanja

Povezano

IN MEMORIAM: Preminuo je poznati kompozitor Kornelije Kovač

Ranije danas, u 81. godini je preminuo glazbenik i skladatelj Korenlije Kovač. Kovač je bio član Indexa i osnovao je Korni grupu. Pisao je glazbu za kazališta, filmove i televiziju, a napisao je i neke od najvećih hitova domaćih glazbenika

IN MEMORIAM: U 91. godini preminuo redatelj Jean-Luc Godard

Rad u filmskoj započeo je kao kritičar 1950. Pet godina kasnije, izdaje svoj prvi film 'Une femme coquette' u trajanju od 10 minuta. Prvi dugometražni film 'Breathless' izdaje 1960., a do 2018. pod redateljskom palicom izdao 44 filma

Kako će retrogradni Merkur utjecati na svaki horoskopski znak?

Ovaj ciklus retrogradnog Merkura obilježavat će znakovi Djevice i Vage pa je ove jeseni zato važno pripaziti na komunikaciju i pripremiti se na moguće zbrke u u ustaljenim rutinama i rasporedu

Kako će retrogradni Merkur utjecati na vaš ljubavni život?

Ako vas zanima kako će ovogodišnji jesenski retrogradni Merkur utjecati na vaš ljubavni život, horoskopski znak u kojem ste rođeni može vam dati odgovor

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime