Subota, 23 ožujka, 2024

U njihovom svijetu kreativnosti svaki je dan ispunjen igrom i optimizmom

Od igračaka, jastučića, ogradica, dekica do odjeće... Sovica handmades, Titi by Titi design i NoLi baby handmade brendovi su koji će vas oduševiti svojim ručno izrađenim proizvodima za bebe i djecu!

Kada su u pitanju naši najmlađi uvijek biramo najbolje i najkvalitetnije proizvode za njih. Iako pri pomisli na kvalitetne proizvode namijenjene bebama i djeci većina možda pomisli na svjetski poznate brendove, zadnjih se godina polako mijenja svijest o kvaliteti i sve se više okrećemo domaćim dizajnerima.Rekli bismo kako je fascinantno da Hrvatska, koja slovi kao mala zemlja, ima toliko krrativaca. Uz to, oni nude izvrsne, kvalitetne, inovativne i dizajnerski predivne proizvode a k tome su i svi – ručni rad.

Od igračaka, jastučića, ogradica, dekica do odjeće… Sovica handmades, Titi by Titi design i NoLi baby handmade brendovi su koji će vas oduševiti svojim ručno izrađenim proizvodima za bebe i djecu!

 

Sovica handmades

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sovica handmades (@sovica_handmades)

Helena Puratić, po struci modni dizajner i majka dvije djevojčice prije jedanaest je godina, kada je rodila svoju prvu kćer pretočila svoju kreativnost u izradu stvari za bebe, prvenstveno za svoju kćer pa onda i za djecu svojih prijatelja.

“Vidjevši reakcije drugih na stvari koje sam izrađivala, polako sam svoj hobi počela pretvarati u nekom, također spontanom trenutku, u pravi posao. Kako se širio broj ljudi koji su kupovali moje proizvode tako se širila i proizvodnja, pa mi je to bio veliki vjetar u leđa. Onaj osjećaj da radim dobru stvar. Mi roditelji se uvijek topimo nad slatkim stvarčicama za naše mališane ali kad vidite da i oni pozitivno reagiraju, to je onda to! Sovica jastučići su postali neizostavan dio mnogih dječjih sobica, djeca ih nose sa sobom na putovanja, u vrtić”, s ponosom nam priča Helena.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sovica handmades (@sovica_handmades)

Svi su njezini proizvodi ručni rad, a Helena sa svim klijentima kroz suradnju dogovara i najsitniji detalj, tako da je rezultat unikatan proizvod namijenjen isključivo osobi kojoj se poklanja te izaziva dodatnu lijepu emociju.
“Ideje su svuda oko nas, samo ih treba znati vidjeti. Najveća inspiracija su mi, naravno, djeca. Moje cure su moji najveći kritičari i to me čini sretnom. Neki proizvodi su stvarani u par epoha, pa su postepeno mijenjali izgled dok nismo došli do zajedničkog idejnog rješenja. Jedan od takvih proizvoda je, primjerice, zeko – moje su kćeri, naime, sa svoje dvije prijateljice birale izgled lica, nogica, ušiju… Na kraju je zeko postao i moj najprodavaniji proizvod! Nije li to divno'”, s osmijehom kaže Helena.

Helenin rad prepoznali su brojni drugi kreativci koji s njom rado surađuju na raznim projektima, a unatoč pandemiji s veseljem se raduje nekim novim planovima. Ako nas je išta panedmija naučila, to je cijeniti svoju obitelj – a djeca i njihova sreća su, sasvim sigurno, svima na prvom mjestu. Zato zečeki, magarci, medvjedići, morski kitovi i druga vesela ‘klapa’ svaki tjedan poštom putuje na različite krajeve Hrvatske, ali i van granica Lijepe naše!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sovica handmades (@sovica_handmades)

 

Titi by Titi design

Priča o brendu Titi je zapravo priča o mami Sanji Vuljan i njenom sinu Borni koji ju je potakao na kreiranje ‘čudesne bajke’. Titi proizvode vole i veliki i mali zbog njihove  maštovitosti i multifunkcionalnosti.
“Najpoznatija je jedinstvena, multifunkcionalna i patentirana ogradica Gospođa Gusjenica za čiji mi je dizajn inspiracija bila upravo mala gusjenica koja se u prirodi skloni u sigurnost lišća ili podnožju stabla i životnim se razvojem pretvori u čarobnog leptira… baš kao i dijete koje u sigurnosti i intimnosti roditeljskog doma ući, razvija se i raste u svojoj veličini”, kaže nam Sanja.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Titi by Titi design (@titi_by_titi_design)

Osmišljena i stvorena u Titi design studiju, testirana za sigurnost i patentirana, donosi uz sigurnost, miran san i igru i mnoge osmijehe i radost na dječja lica.”
Svojim nježnim, mekim, šarenim jastučićima štiti dijete od udaraca u ogradicu, omogućava nesmetan protok zraka, potiče dječji psihomotorički razvoj, koristi se i kao jastuk, potpora za sjedenje, najbolji prijatelj, mazilica a na trake nožice mogu se okačiti dude, zvečke, igračkice”, objašnjava Sanja.
Ogradica Gospođa Gusjenica je registrirana kao originalni hrvatski izum i zaštićena je patentom te licencirana od DZIV-a Svjedodžbom o pravu prvenstva. Za nju se koriste vrhunske certificirane pamuk tkanine i materijali namijenjeni nježnoj dječjoj koži te antialergijski i antibakterijski vatelin za punjenje, a osobita pažnja se polaže u kvalitetu izrade. 
Sve su tkanine testirane i nose OEKO TEX standard 100 certifikate, poručuju nam iz Titi studija.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Titi by Titi design (@titi_by_titi_design)

 

NoLi baby handmade

NoLi pokreće veseli obiteljski NoLi tim koji već četiri godine predano radi, s najvećim dijelom u Đakovu, a manjim i u Osijeku. Njihovi radovi većinom su namijenjeni predškolskoj djeci s naglaskom na djecu dojenačke dobi.
“NoLi baby handmade je danas ime iza kojega stoji cijela obitelj. Na nagovor obitelji, baka je krenula svoje radove (prvotno putem društvenih mreža, a onda i putem sajmova) dijeliti s drugima. Zatim su joj se u izradi pridružile i supruge sinova, u promociji i organizaciji je jedan od sinova, a djed je neprestano tu kao potrebna logistička potpora. Uvijek ističemo da je najveća zarada naše ‘NoLi priče’ sreća i zadovoljstvo stvaranja, međusobna podrška i povezanost obitelj. Baka se nakon vremena letargije opet probudila i daje ono najbolje od sebe, a baka i djed su dokazali da i u trećoj dobi svako jutro može donijeti nešto sasvim novo. Ta ideja ljubavi, stvaranja i kreativnosti vodi nas i danas”, ističu nam iz NoLi tima.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by NoLi-baby handmade (@noli_baby_handmade)

Posebnost njihovih proizvoda je visoka kvaliteta, funkcionalan dizajn, a topao odnos prema kupcu i uvažavanje njihovih želja dodatna su vrijednost kojeg posebno ističu.
“Baka ima dugo godina stvaranu vještinu i kvalitetu izrade i iza svakog njezinog rada stojimo svi 1000%. I to naši kupci prepoznaju. Pratimo trendove, ali ne pod svaku cijenu jer nam je funkcionalnost i iskoristivost proizvoda na prvom mjestu. Uvijek brinemo kako proizvod dugoročno održavati jer je kod novorođenčadi čistoća izuzetno važna”, dodaju nat te otkrivaju kako stvaraju samo male serije, a kako se i njihova obitelj povećala, tako pršte novi inspiracijama!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by NoLi-baby handmade (@noli_baby_handmade)

 

Glavna fotografija: @sovica_handmades

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime