Subota, 23 ožujka, 2024

Advent u Beču starta već ovog vikenda, znamo sve detalje!

Beč je mjesto gdje tradicija, umjetnost i božićna atmosfera stvaraju nevjerojatno toplu i čarobnu priču za sve generacije

Užurban tempo velikih europskih gradova tijekom većeg dijela godine često nas ostavlja željnim mira i spokoja. Međutim, kada prosinac stigne i Adventsko vrijeme zavlada, svjetla, toplina i čarolija ponovno preplavljuju europske ulice. Ako tražite destinaciju gdje se Božićni ugođaj stapaju s poviješću, umjetnošću i kulturom, nema boljeg mjesta od Beča, glavnog grada Austrije. Ovdje, Advent u Beču pretvara grad u pravu zimsku čaroliju, gdje se svaki kutak pretvara u čarobni prizor iz bajke.Ovdje ćete pronaći prekrasno ukrašene trgovine, božićne sajmove sa širokim izborom rukotvorina i ukusnih poslastica, te brojne koncerte i kulturne događaje koji će vas uroniti u čaroliju Božića. Beč je mjesto gdje tradicija, umjetnost i božićna atmosfera stvaraju nevjerojatno toplu i čarobnu priču za sve generacije. Donosimo detaljan vodič kako ne biste ništa propustili! 

Božićni i novogodišnji sajam ispred dvorca Schönbrunn

U predivnom okružju dvorca Schönbrunn moći ćete uživati u jedinstvenom božićnom sajmu koji će potrajati sve do iza Nove godine. Zaronite u bečku tradiciju i kušajte tradicionalne proizvode i austrijske kulinarske delicije.  Ne morate čekati proinac za malo božićnog duha! Već od 18. studenog adventske kućice pored dvorca Schönbrunn vrijedno će pripremati delicije i čekati na vaš dolazak. 

Božićno selo kod Katedrale

Božićno selo na Stephansplatzu, ispred bečke katedrale, vraća tradiciju adventskog sajma na ovo prestižno mjesto. Sajam se ondje održavao još od 17. stoljeća. Međutim, ta tradicija je prekinuta sredinom 18. stoljeća, a 2013. je ponovno oživljena. Sada se ovdje Beč ponosi adventskim sajmom na jednoj od najprestižnijih lokacija, privlačeći posjetitelje iz cijelog svijeta. Adventski sajam kod Stephansdoma započinje već 10. studenog. 

Christkindlmarkt pored Gradske vijećnice

Na štandovima Christkindlmarkta možete pronaći raznovrsne originalne božićne darove, uključujući ručno ukrašene staklene kuglice i šalice s natpisom ‘Christkindlmarkt’ i godinom održavanja sajma. Posjetitelji ovjde rado uživaju u kuhanom vinu. Naravno, ne smijemo zaboraviti na domaće slastice koje su uvijek neizostavan dio ovog doživljaja. Tu je i klizalište, poznato kao ‘Ledeni san’, koje se prostire na otprilike 3000 četvornih metara. I ove godine u sklopu Adventa održat će se bogat program za najmlađe. Brojne božićne radionice okupit će djecu kako bi zajedni izrađivali božićne poklone ili kolačiće, koje će moći darovati svojim bližnjima. Za ljubitelje panoramskog pogleda tu je i panoramski kotač koji je sad već neizostavan dio Adventa. 

Zimski sajam u Prateru

Za one koji ni za Božić ne žele propustiti svoju dozu adrenalina, idealan odabir bio bi Zimski sajam u Prateru, prostranom zelenom kompleksu poznatom po svom zabavnom parku. Putovanje zimskim vlakom, vožnja autićima ili Riesenrad kotačem čeka na vas, a za potpuni božićni dojam tu su i topli napici i klasične božićne delicije. I ovdje će vrata biti otvorena od 18. studenog. 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime