Petak, 22 ožujka, 2024

7 najboljih tehnoloških izuma koji će promijeniti našu svakodnevicu

Consumer Electronics Show, godišnji sajam elektronike u Las Vegasu, ove godine uslijed pandemije održan je online, ali je ponudio obilje noviteta. Odabrali smo sedam nama najboljih za koje mislimo kako će u svakom pogledu promijeniti našu svakodnevicu

Drift, Sway i Tilt – izum Lora DiCarlaLora DiCarlo proizveo je tri nove seksualne igračke, nazvane Drift, Sway i Tilt. Dizajnirani da ponovno stvore ‘toplinu ljudskog dodira’, proizvode toplinu kroz provodljivu plastiku kako bi povećali protok krvi korisnika i poboljšali seksualni užitak.

 

Wellness Toilet tvrtke TOTO

Najveći svjetski proizvođač toaleta donosi novi koncept – wellness toalet dizajniran za analizu fekalija svojih korisnika kako bi se brinuli o zdravlju klijenata. Prateća aplikacija omogućuje pregled ocjena fekalija i nudi informacije o tome kako poboljšati prehranu u obliku prijedloga za planiranje obroka. Wellness WC se na tržištu očekuje tek za nekoliko godina.

MOFLIN tvrtke Vanguard Industries

Vanguard Industries dobio je nagradu za najbolju inovaciju u robotici za MOFLIN, kompanijskog AI robota za kućne ljubimce. MOFLIN koristi algoritam koji omogućuje robotu da uči i razvija individualnu osobnost iz interakcije s vlasnicima. Mekan i topao, MOFLIN je poput prave kućne životinje koja je programirana da proizvodi zvukove i puni se u bežičnoj kolijevci nalik košarici.

Health Smart Trainer tvrtke Samsung

Samsung Health dizajnirao je novu funkciju Smart Trainer za televizijske prijamnike Samsung 2021. Zamišljena da djeluje kao osobni trener, funkcija prati kretanje korisnika i analizira njihovo držanje u stvarnom vremenu. Video i interaktivni treninzi pružaju glasovno upravljanje pomoću Bixbyja, Samsungovog inteligentnog asistenta. Također, pružaju se detaljne povratne informacije kako bi se korisnicima pomoglo da poboljšaju svoje treninge.

Projekt Hazel tvrtke Razer

Tvrtka Razer predstavila je projekt Hazel koji opisuje kao ‘najpametniju masku za lice na svijetu’ koja je ‘sigurna, socijalna i održiva’. Koncept dizajna uključuje odvojive aktivne ventilatore koji se mogu puniti, s prozirnim i osvijetljenim dizajnom što znači da bi korisnici mogli lakše komunicirati s ljudima oko sebe dok nose masku.

Beauté Rouge Sur Mesure – Perso i L’Oréal

Yves Saint Laurent Beauté Rouge Sur Mesure mikser je za ruževe na AI pogon. Sadrži tri baze ruža za usne različite boje YSL Beauty Velvet Cream mat završne obrade. Distribuirana od L’Oréala, mikser za ruževe omogućava korisnicima da kreiraju vlastite pojedinačne nijanse ruža. Aplikacija omogućuje korisnicima eksperimentiranje s izradom nijansi na zaslonu i može stvoriti nove boje na temelju odjeće korisnika i fotografija koje prenose.

Bot Handy tvrtke Samsung

Još jedan koncept koji je Samsung doveo na CES 2021 bio je Bot Handy, jednoruki robot s mogućnošću kretanja po vašoj kući na pokretnoj bazi i pomaganju u kućanskim poslovima. Rukom nalik na stezaljku, a na svom tijelu ima kameru pomoću koje tumači okolinu. Projekt je trenutno u fazi izrade, a jednom kada izađe ovaj robot moći će vam donijeti i čašu vina.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime