Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Impresivan rezultat: Samsung osvojio 75 prestižnih nagrada na dodjeli iF Design Awards 2024

iF Design Awards, osnovan 1953. godine kao Die Gute Industrieform e.V., provjerava širok spektar kriterija, uključujući originalnost i utjecaj, u devet različitih kategorija

Tvrtka Samsung je objavila da je osvojila 75 nagrada na International Forum (iF) Design Awards 2024, istaknutom njemačkom natjecanju za dizajn. Među priznanjima su dvije zlatne nagrade za Samsung OLED TV (S95C) i dizajn pakiranja za Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition. iF Design Awards, osnovan 1953. godine kao Die Gute Industrieform e.V., provjerava širok spektar kriterija, uključujući originalnost i utjecaj, u devet različitih kategorija, kao što su dizajn proizvoda, dizajn pakiranja, korisničko iskustvo (UX) i korisničko sučelje (UI).Dizajn potrošačke elektronike ima ključnu ulogu u tome kako korisnici doživljavaju proizvode, a ove nagrade označavaju stalni napredak koji Samsung ostvaruje u ovom području’, rekao je TM Roh, predsjednik i direktor korporativnog centra za dizajn u Samsung Electronics. ‘Iako smo prvenstveno usredotočeni na dizajn koji je usklađen sa samom svrhom proizvoda, u budućnosti ćemo ga usklađivati s promjenjivim stilovima života korisnika kako bismo unaprjedili njihova iskustva održivom inovacijom dizajna.’

Zlatne nagrade za dva inovativna proizvoda

S tankim profilom od samo 9,9 mm, Ultra OLED TV (model S95C) omogućuje postavljanje gotovo uz zid, što ne samo da poboljšava estetiku prostora već i unapređuje korisničko audio-vizualno iskustvo. Dolby Atmos tehnologija dodatno obogaćuje doživljaj zvuka pružajući realistične, trodimenzionalne zvučne efekte.

Pakiranje Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition reflektira karakterističan stil Maison Margiela kroz upotrebu transparentnog uzorka šavova u središtu preklopa. Ukupan dizajn pakiranja asocira na vrstu arhivske kutije za uzorke koju se često koristi u zanatskim radionicama za organizaciju i pohranu raznih tkanina i konaca. Korištenje papirnatog tkanog platna na vanjskom dijelu pakiranja savršeno integrira uređaj s estetikom visoke mode ateljea Maison Margiela.

75 nagrada od televizora do kućanskih aparata i pametnih telefona

Samsung je osvojio ukupno 75 nagrada u svim kategorijama dizajna. Osim zlatnih nagrada za OLED TV (S95C) i pakiranje Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition, tvrtka je primila nagrade u kategoriji dizajna proizvoda za Bespoke AI Laundry Combo™, inovativnu kombiniranu perilicu i sušilicu rublja; Music Frame, prilagodljivi bežični zvučnik koji je dizajniran da se diskretno uklopi u okolinu, te Galaxy Z Flip5 i Galaxy Z Fold5, sklopive pametne telefone koji donose revolucionarni dizajn kako bi poboljšali korisničko iskustvo kroz veće preklopne zaslone.

Ostali proizvodi i usluge koji su nagrađeni za svoju izvrsnost u dizajnu uključuju Samsung Now+, Q Symphony i Samsungova web stranica za dizajn. Samsung Now+ pruža korisne informacije poput vremenske prognoze ili prijenosa uživo s kućnih sigurnosnih kamera čak i kada televizor nije uključen; Q Symphony poboljšava impresivno audio iskustvo koristeći AI zvučnu tehnologiju za analizu okruženja gledanja, dok najnovija verzija Samsungove web stranice za dizajn donosi unaprijeđeno mobilno iskustvo i korisničko sučelje.

Naslovna fotografija: Unsplash 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime